جمعه 2ام آذر 1403

تشخیص زودهنگام اوتیسم با دو روش جدید/ دلایل بروز پیر چشمی

علت بروز پیر چشمی، بهترین پیشنهادها برای مراقبت از پوست بعد از کاهش وزن، ارتباط بیش فعالی با آلرژی و کم خونی، علل و علایم ابتلا به "آندومتریوز" و تشخیص عینی و زودهنگام اوتیسم به دو روش جدید را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید. – علت بروز پیر چشمی، بهترین پیشنهادها برای مراقبت از […]

523 Views


علت بروز پیر چشمی، بهترین پیشنهادها برای مراقبت از پوست بعد از کاهش وزن، ارتباط بیش فعالی با آلرژی و کم خونی، علل و علایم ابتلا به "آندومتریوز" و تشخیص عینی و زودهنگام اوتیسم به دو روش جدید را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

– علت بروز پیر چشمی، بهترین پیشنهادها برای مراقبت از پوست بعد از کاهش وزن، ارتباط بیش فعالی با آلرژی و کم خونی، علل و علایم ابتلا به “آندومتریوز” و تشخیص عینی و زودهنگام اوتیسم به دو روش جدید را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرنگار ایمنا”؛ مطابق گزارش جدید محققان، بیش فعالی با چندین نوع مشکل از جمله علائم آلرژیک، آنمی (کم خونی)، میزان پایین سروتونین، و الگوهای ناسالم رژیم غذایی مرتبط است.

پن ون هارن ، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: کودکان سنین مدرسه دارای علائم آلرژی، دو برابر بیشتر با احتمال ابتلا به بیش فعالی روبرو هستند.

بنا بر این گزارش، وجود چهار یا تعداد بیشتر از موارد شیمی بالینی غیرعادی با افزایش 6 تا 7 برابری ریسک ابتلا به بیش فعالی مرتبط است.

محققان دریافتند کودکان مبتلا به بیش فعالی کمتر مواد مغذی نظیر سبزیجات و میوه مصرف می کنند و بیشتر غذاهای ناسالم، بخصوص مواد خوراکی مملو از قند و روغن مصرف می کنند.

محققان معتقدند که رژیم غذایی بهتر به بهبود بیش فعالی کمک می کند و بیش فعالی یک نوع بیماری است که معمولا در کودکان مشاهده می شود.

علل و علایم ابتلا به “آندومتریوز” عاطفه گرگین متخصص زنان با اشاره به میزان شیوع آندومتریوز میان زنان اظهار کرد: حدود شش تا 10 درصد زنانی که در سنین باروری یعنی 16 تا 40سال قرار دارند، درگیر این بیماری می شوند.

شایع ترین علامت ابتلا به آندومتریوز، دردهای لگنی، دردهای حین قائدگی با علائم گوارشی مانند اسهال، یبوست، دفع دردناک ادرار، چسبندگی های لگنی و کاهش ذخیره تخمدانی است که می تواند در نهایت به ناباروری منجر شود.

وی با تاکید به عود پذیر بودن بیماری آندومتریوز، ادامه داد: این عودپذیری از آن جهت است که این بیماری زمینه ژنتیکی داشته و به همین دلیل باعث می شود بیماری در معرض عود قرار گیرد.

به همین دلیل توصیه جدی ما به بیماران این است که به طور مداوم تحت درمان و پیگیری قرار گیرند.

این متخصص زنان با بیان اینکه علت ابتلا به این بیماری همچنان ناشناخته است، افزود: آندومتریوز علاوه بر کیست تخمدان می تواند سبب ایجاد ضایعات عمقی بر روی لگن، مثانه، آسیب به کلیه و چسبندگی لوله رحمی شود.

وی ریسک بدخیمی کیست تخمدان در آندومتریوز را پایین دانست و گفت: البته تشخیص قطعی بدخیمی با آزمایش پاتولوژی صورت می گیرد، اما به طور کلی در یک تا دو درصد موارد می تواند بدخیم بوده و منجر به سرطان شود.

گرگین ادامه داد: در دختران نوجوان و خانم هایی که در سنین باروری قرار دارند، باید دردهای حین قائدگی جدی گرفته شود.

اگر این دردها باعث اختلال جدی در زندگی آنها شود و مجبور به مراجعه به بیمارستان باشند یا با خوردن قرص های مسکن زیاد دردشان التیام پیدا کند، احتمال وجود آندومتریوز وجود دارد.

وی با بیان اینکه ممکن است این دردها سالیان سال عادی تلقی شوند و پیگیری نسبت به آن وجود نداشته باشد، گفت: البته در مواردی نیز تشخیص دیر هنگام به بیماری دامن می زند.

وی با بیان اینکه بیش از 700 ژن در بروز آندومتریوز دخالت دارند، تصریح کرد: حدود 30 تا 50 درصد زنان مبتلا به آندومتریوز می توانند به ناباروری دچار شوند؛ چرا که در طی بیماری ذخیره تخمدانی آنها کاهش یافته است.

تشخیص عینی و زودهنگام اوتیسم به دو روش جدید محققان موفق به توسعه دو روش جدید عینی شده اند که قادر به تشخیص بیماری اوتیسم است؛ این دو روش بر مبنای تفاوت های مغزی بیماران با افراد عادی قرار دارد.

معمولا تشخیص بیماری اوتیسم در مراحل اولیه بسیار دشوار است؛ در حالی که متوسط سن تشخیص در آمریکا حدود چهار سال است؛ روشی که محققان به تازگی توسعه داده اند قادر به تشخیص بیماری در 18 ماهگی است.

بر اساس تحقیقات قبلی اطلاعات بصری در مغز بیماران مبتلا به اوتیسم به گونه ای متفاوت پردازش می شود.

بر اساس یک تئوری به نام binocular rivalry، زمانی که به طور هم زمان در مقابل هر چشم یک تصویر کاملا متفاوت قرار می گیرد، وضعیت مغز برای پردازش بین دو حالت تغییر می کند.

مطالعات قبلی نشان می دهد این فرآیند در ذهن افراد مبتلا به اوتیسم بسیار آهسته تر صورت می گیرد.

در مطالعات جدید محققان مرکز تحقیقات اوتیسم در دارتموث آمریکا روشی را توسعه داده اند که این فرآیند را اندازه گیری می کند.

در این آزمایش به الکترودهای الکتروانسفالوگرافی یا EEG و یک صفحه نمایش نیاز است تا بتوان مدت زمان پردازش دو تصویر مختلف همزمان نمایش داده شده به هر چشم را اندازه گیری کرد.

با این روش می توان اوتیسم را با دقت 87 درصد تشخیص داد.

این روش یک نشانگر غیر کلامی اوتیسم در بزرگسالان است و محققان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا این روش در کودکان یا بزرگسالان غیر کلامی نیز کاربرد دارد.

محققان استرالیایی نیز به دنبال روش های تشخیص بیماری اوتیسم از طریق نشانگرهای موجود در مغز هستند.

شبکیه چشم از بافت های عصبی تشکیل شده و با رشته های عصبی به مغز مرتبط می شود.

بر اساس این مطالعه الگوی سیگنال های الکتریکی در مغز افراد مبتلا به اوتیسم متفاوت است و با بررسی آن می توان این اختلال را تشخیص داد.

هر دو روش نیازمند تحقیقات گسترده ای هستند.

اوتیسم یک اختلال عصبی است که عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار می دهد.

این معلولیت رشدی معمولا در سه سال اول زندگی به طور کامل آشکار می شود.

معمولا این سه سال اول، دوره طلایی قلمداد می شود و چنانچه در این دوره مربیان و والدین کودک این عارضه را شناسایی کنند و در صورت درمان و رسیدگی می توان کودک را به مدرسه فرستاد و مهارت های زیادی را به او آموخت.

برخی از مهم ترین نشانه های اوتیسم : •دیر به حرف افتادن یا عدم تمایل به صحبت کردن؛ 40 درصد از مبتلایان به اوتیسم هرگز صحبت نمی کنند.

کلید واژه ها: بیماری – مراقبت از پوست – کیست تخمدان – آلرژی – رژیم غذایی – محققان – کودکان – اوتیسم – جدید – زنان – علایم – گزارش – تشخیص – بهترین – کاهش – مراقبت – میزان – سلامت – رژیم – ناباروری – پوست – مصرف – کیست – بسته – خبرنگار – بیماران – سبزیجات – دردناک – افزایش – خوراکی

لینک منبع

قالب وردپرس