دوشنبه 5ام آذر 1403

رییس میلیاردر عربستان را بشناسید

به گزارش سایت قطره و به نقل ازگروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در نوامبر 2017 صد ها نفر از بازرگانان مطرح سعودی را در هتل ریتز کارلتون در بازداشت قرار داد. – بر اساس گزارش ویکیلیکس، جزییات حقوق ماهانه اعضای خاندان پادشاهی عربستان که در سال 1996 توسط سفارت آمریکا […]

562 Views


به گزارش سایت قطره و به نقل ازگروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در نوامبر 2017 صد ها نفر از بازرگانان مطرح سعودی را در هتل ریتز کارلتون در بازداشت قرار داد.

– بر اساس گزارش ویکیلیکس، جزییات حقوق ماهانه اعضای خاندان پادشاهی عربستان که در سال 1996 توسط سفارت آمریکا منتشر شده، از 800 دلار تا 270 هزار دلار می باشد و سالیانه 2 میلیارد دلار حقوق و مزایا به اعضای خانواده پادشاهی عربستان داده می شود.

کاملا مشخص نیست که از آن زمان تا کنون این میزان تا چه اندازه ای تغییر کرده است.

بلومبرگ برآورد کرده که احتمالا مبالغ پرداختی بدون تغییر باقی مانده باشد و هنوز مبالغی که در ویکیلیکس به آن اشاره شده پرداخت می شود.

اما اگر حقوق و مزایای پرداختی با تورم یا درآمد نفتی عربستان افزایش یابد و همچنین اگر پرداختی ها در بازار های مالی سرمایه گذاری شده باشد، خاندان سعودی با ثروتی بالغ بر 1 تریلیون دلار، ثروتمندترین خاندان جهان می باشد.

البته گاهی اوقات پرده از درآمد های این خاندان ثروتمند که در سال 1932 عربستان سعودی مدرن را پایه نهاد کنار می رود.

عبدالعزیز بن سعود موسس پادشاهی سعودی تنها یک سال پس از به قدرت رسیدن با شرکت نفتی استاندارد اویل کالیفرنیا اولین قرارداد را امضا کرد.

بدون تردید نفت خام ثروت خاندان پادشاهی را تغذیه می کند.

عربستان سعودی یک پنجم ذخایر نفت جهان را در اختیار دارد، اما سیطره چالش ناپذیر خاندادن سعودی بر ساختار قدرت و دسترسی به امتیازات، باعث افزایش ثروت این خاندان شده است.

تا همین اواخر، شاهزاده های عالی رتبه به راحتی می توانستند وزارت خانه های دولتی را به عنوان حریم شخصی خود بدانند، روندی که توسط بن سلمان به کنار گذاشته شد.

استفان هرتوگ نویسنده کتاب شاهزاده ها، دلال ها، ماموران دولتی: نفت و دولت در عربستان سعودی و استاد دانشکده اقتصاد لندن می گوید: تن ها دو نفر در خاندان پادشاهی هستند که دسترسی مستقیم به بودجه دارند، ولی عهد و پادشاه.

برآورد شده است که ثروت شخصی محمد بن سلمان بیش از 1 میلیارد دلار باشد.

وی در مصاحبه با برنامه 60 دقیقه شبکه سی بی اس در مارس سال گذشته گفته بود: من فرد ثروتمندی بوده و فقیر نیستم.

من عضوی از خاندان حاکم هستم که صد ها سال پیش از پیدایش عربستان سعودی وجود داشته است.

از سال 2015 و پس از آنکه سلمان بن عبدالعزیز به پادشاهی رسید، ولی عهد تحت برنامه چشم انداز 2030 قصد دارد اقدامات متعددی در راستای تنوع سازی اقتصاد، کاهش بیکاری و کاهش اتکا به نفت انجام دهد.

بن سلمان در این چند ساله ممنوعیت رانندگی زنان را لغو کرده و همچنین به آن ها اجازه داده می شود که بدون اجازه اقوام مرد خود به خارج سفر کنند.

در عین حال، عربستان سعودی تحت حاکمیت محمد بن سلمان، روحانیون و فعالان مخالف از جمله زنانی که برای حق رانندگی مبارزه می کردند بازداشت و زندان کرده است.

از سوی دیگر، عربستان سعودی و شخص، ولی عهد به دلیل قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار واشنگتن پست در ماه اکتبر در استانبول با انتقاد ها و محکومیت های متعددی مواجه شد.

اما با وجود همه این موارد، بن سلمان اتحاد دیپلماتیک خود با دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا که هرگونه منزوی کردن، ولی عهد به دلیل نقش داشتند در قتل خاشقچی را رد کرده، حفظ کرده است.

به نظر نمی رسد که سیطره محمد بن سلمان بر قدرت در داخل و حتی کنترل وی بر دارایی های خاندان آل سعود تضعیف شده باشد.

بن سلمان قصد دارد که بخشی از سهام آرامکو، غول نفتی عربستان را به معرض فروش بگذارد.

آرامکو پرسودترین شرکت جهان به شمار می آید و این شرکت به تنهایی در سال گذشته 162.

9 میلیارد دلار را به طور مستقیم به خزانه دولت واریز کرده است.

چندین دهه است که منابع بالقوه درآمدی دیگری برای بسیاری از اعضای خاندان پادشاهی عربستان وجود دارد.

برخی از شاهزاده ها به عنوان دلال، قرارداد های بین المللی دولت را به سرانجام می رسانند.

عربستان سعودی به صورت سنتی یکی از بزرگترین وارد کنندگان تسلیحات جهان به شمار می آید که اغلب از کشور هایی نظیر آمریکا، انگلیس و فرانسه خریداری می شود.

شاهزادگان سعودی همچنین با عمل کردن به عنوان شریک ساکت در شرکت های بین المللی از درآمد های چشمگیری بهره مند می شوند.

بر اساس قوانین عربستان سعودی، دست کم 25 درصد از سهام شرکت های بین المللی باید در مالکیت سعودی ها باشد.

البته بن سلمان در سال 2017 این قانون را لغو کرد.

شاهزادگان سعودی همچنین مالیکت شرکت های بزرگی را در اختیار داشته و تجارت خود را به پیش می برند.

شاهزاده سلطان بن محمد الکبیر رییس بزرگترین شرکت غذایی و نوشیدنی عربستان با نام المراعی است.

فرزندان شاهزاده عبدالله بن فیصل نیز گروه الفیصیلیه را مدیریت می کنند که شریک داخلی شرکت هایی نظیر، دانون، شرکت بهداشتی فیلیپ، اکسنجر و سونی است.

شاهزاده ولید نیز یکی از ثروتمندان شناخته شده عربستان به شمار می آید.

وی در صنعت ساختمان و هتل داری سرمایه گذاری کرده و سهامدار شرکت هایی نظیر سیتی گروپ، اسنپ و توییتر است.

وی یکی از کسانی بود که بن سلمان در هتل ریتز وی را بازداشت کرده بود.

وی سرانجام در ژانویه 2018 و پس از 83 روز از بازداشتگاه هتل ریترز آزاد شد.

توافقی که وی با دولت به آن رسید هیچگاه منتشر نشد.

محمد که بزرگترین پسر سومین همسر سلمان است عالی ترین رتبه های دولتی را پیش از آنکه پدرش به تخت برسد در اختیار داشته است.

پس از آنکه سلمان به قدرت رسید وی به سرعت مناصبی نظیر وزارت دفاع، رییس دیوان پادشاهی و مشاور ویژه پادشاه را در اختیار گرفت.

منافع تجاری شخصی بن سلمان بسیار گسترده است و بر اساس گزارش ها بین 20 تا 25 شرکت که اکثر آن ها حدود سال 2009 تاسیس شده اند وابسته به، ولی عهد عربستان بوده و اغلب آن ها در زمینه املاک، تولید و ارتباطات فعالیت دارند.

چندین شرکت فراساحلی بین المللی نیز پس از سال 2015 به مالکیت بن سلمان در آمده است.

بن سلمان زیاد تمایلی ندارد که درباره امتیازات سلطنتی خود یا اینکه چگونه ثروتمند شده صحبت کند و وی ترجیح می دهد تا توجه زیادی به انتقاداتی که از وی می شود نکند.

بن سلمان در مصاحبه ای که با بلومبرگ داشته، گفته است: من توجهی به این موضوع نمی کنم که جهان چگونه به من می نگرد و بیشتر به دنبال منافع کشور و مردم عربستان سعودی هستم.

هر چیزی که به مردم و کشورم خدمت کند بدون توجه به برداشتی که درباره من ایجاد می کند با قدرت انجام خواهم داد.

کلید واژه ها: عربستان – عربستان سعودی – سعودی – ثروتمند – میلیارد – دلار – برنامه – افزایش – اقتصاد – دولت – حقوق – رانندگی زنان – سفارت آمریکا – سرمایه گذاری – ثروتمندترین – افزایش ثروت – درآمد – گزارش – استاندارد – کالیفرنیا – خبرگزاری – کاهش – میلیاردر – نفتی – محمد – جهان – بازداشت – رانندگی – نویسنده – قرارداد

لینک منبع

قالب وردپرس