یکشنبه 4ام آذر 1403

احراز هویت الکترونیکی؛ راهکار شفاف سازی و جلوگیری از تقلب

یک کارشناس ارشد حوزه پرداخت با تأکید بر توسعه زیرساخت احراز هویت الکترونیکی به‌منظور کشف و جلوگیری از تقلب و پول‌شویی در صنعت پرداخت کشور، سه راهکار مبارزه با این مهم را تشریح کرد. به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، سید ابراهیم حسینی نژاد گفت: تدوین و پیاده‌سازی روش‌های مناسب برای احراز هویت و […]

473 Views



یک کارشناس ارشد حوزه پرداخت با تأکید بر توسعه زیرساخت احراز هویت الکترونیکی به‌منظور کشف و جلوگیری از تقلب و پول‌شویی در صنعت پرداخت کشور، سه راهکار مبارزه با این مهم را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، سید ابراهیم حسینی نژاد گفت: تدوین و پیاده‌سازی روش‌های مناسب برای احراز هویت و اهلیت به همراه قراردادهای شفاف و دقیق به‌عنوان اولین قدم برای جلوگیری از تقلب است. درصورتی‌که شرکت‌های پرداخت به این مقوله توجه دقیق داشته باشند در گام‌های بعدی با مشکلات کمتری روبرو خواهند بود.

وی اظهار داشت: در چند سال گذشته تقاضا برای استفاده از خدمات پرداخت به شکل فزاینده‌ای رشد داشته که این امر در کنار موضوع رقابت بی‌حدوحصر موجب شد در مواردی موضوع احراز اهلیت و هویت در اولویت‌های بعدی قرار گیرد که موجب سوء استفاده‌هایی شده و درنهایت حقوق مصرف‌کنندگان از این خدمات مورد تهدید قرارگرفته است.

حسینی نژاد خاطرنشان کرد: خوشبختانه زیرساخت‌های مورد نیاز برای احراز هویت الکترونیکی درحال‌توسعه بوده و امید است در آینده نزدیک بتوان با بهره‌برداری از آن، هویت سنجی به شکل غیرحضوری صورت پذیرد. ولی تا آن زمان ایمن‌ترین شیوه احراز هویت به شکل حضوری است.

وی تصریح کرد: در احراز هویت حضوری اولین گام در کنار قراردادهای شفاف حاوی تعهدات طرفین برای جلوگیری از تخلفات بعدی است. البته تقلب در اکثر موارد از سوی مشتریان شناخته‌شده، صورت نمی‌پذیرد ازاین‌رو توجه به علم داده در مقوله کشف تقلب بسیار مؤثر است.

وی افزود: پیاده‌سازی سیستم مدیریت ریسک و تغییر شیوه تسویه‌حساب دو گام مهم بعدی برای پیشگیری از تخلف و تقلب در صنعت پرداخت است.

حسینی نژاد یادآور شد: با پیاده‌سازی سیستم مدیریت ریسک می‌توان ریسک هر مشتری را محاسبه و کنترل کرد، مدیریت ریسک فرآیندی است که باید در تمام سیستم‌ها موردتوجه قرار گیرد. مشتریانی که با اخذ چند مدرک و بدون شناخت می‌توانند در حال حاضر در روز اعداد میلیاردی خریدوفروش کنند، باید هزینه ریسک و تخلف آنان برای سیستم محاسبه و کنترل شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر در روش فعلی که به شکل آنلاین و سیستمی و بدون امکان کنترل همه تراکنش‌ها در حجم وسیع تسویه می‌شود، سیستم خطرناکی است که باید اصلاح شود.

این کارشناس ارشد حوزه پرداخت خاطرنشان کرد: در خصوص سیستم تسویه، پرداخت یارها با توجه به استفاده از زیرساخت‌های مناسب، توانسته‌اند روش‌های مطلوبی را پیاده‌سازی کنند که می‌تواند موردتوجه شاپرک نیز قرار گیرد.

حسینی نژاد در پایان گفت: پیاده‌سازی این سه‌گام می‌تواند امکان تخلف و تقلب را به‌شدت کاهش دهد.

یادآور می‌شود، هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت با موضوع انقلاب بلاک چین در روزهای ۹ و ۱۰ بهمن‌ماه ۹۷ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود.

 

 

منبع:ستاد خبری 

لینک منبع

قالب وردپرس