یکشنبه 4ام آذر 1403

ارائه گزارش صورت های مالی حسابرسی شده بانک سامان در سال 1396

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، سیداحمد طاهری بهبهانی در نامه خود به صابر جعفروند رئیس اداره نظارت بر ناشران فرابورسی گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی را درباره صورت های مالی این بانک ارائه کرده است. در بند اول این نامه آمده است: با توجه به قانون رفع موانع تولید و حسب تصمیم مدیریت […]

517 Views


به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، سیداحمد طاهری بهبهانی در نامه خود به صابر جعفروند رئیس اداره نظارت بر ناشران فرابورسی گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی را درباره صورت های مالی این بانک ارائه کرده است.

در بند اول این نامه آمده است: با توجه به قانون رفع موانع تولید و حسب تصمیم مدیریت بانک مبنی بر خروج از تصدی گری در شرکت های تابعه و وابسته و همچنین دستور اکید بانک مرکزی طبق ماده ۵ «دستورالعمل اجرای فعالیت و نظارت بر ارائه دهندگان خدمات پرداخت الکترونیک» در این خصوص، روند واگذاری سهام شرکت پرداخت الکترونیک سامان کیش از سال ۱۳۹۳ شروع و هر ساله بخشی از سهام مذکور واگذار شده است (در این خصوص به واگذاری ۳۰ درصد از سهام در سال ۱۳۹۳ به بانک رفاه کارگران و همچنین واگذاری ۲۰ درصد سهام به شرکت بیمه سامان در سال ۱۳۹۵ می توان اشاره کرد.)

مدیرعامل بانک سامان با بیان اینکه از زمان تصمیم مدیریت بانک به واگذاری، این سهام جنبه بلند مدت نداشته و تغییر طبقه از بلند مدت به سایر سرمایه گذاری های جاری ضروری بوده، نوشته است: از طرفی در سال جاری با توجه به پذیرش سهام این شرکت در سازمان بورس اوراق بهادار معیارهای لازم را به عنوان یک سرمایه گذاری سریع المعامله کسب کرده است. در نتیجه سرمایه گذاری مزبور به عنوان سرمایه گذاری جاری سریع المعامله تلقی شده و بر اساس نرخ مندرج تابلوی بورس ارزش گذاری شده است.  مبنای محاسبه قیمت هر سهم شرکت سپ، ارزش کارشناسی شرکت مشاور سرمایه گذاری آرمان آتی نگر (معتمد بورس اوراق بهادار) جهت ارزشیابی و عرضه اولیه شرکت بوده و از طرفی فیمت تابلوی بورس در تاریخ ۳۱ تیرماه ۱۳۹۷ مؤید ارزش گذاری انجام شده جهت تعیین خالص ارزش فروش است.

مدیرعامل بانک سامان در بند دوم گزارش خود درباره ارتباط با بدهی مالیاتی این بانک تاکید کرده است: بانک سامان بدلیل صدور برگ قطعی، ملزم به پرداخت مالیات در مواعد مقرر شده بود، این درحالی است که طبق ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیات های مستقیم بانک کماکان نسبت به مبلغ فوق معترض است.

به گفته وی، بانک سامان اعتقاد دارد که امکان دفاع و استرداد مالیات های پرداخت شده وجود دارد. در بند بعدی گزارش مدیرعامل بانک سامان در خصوص تسعیر اقلام پولی ارزی تصریح شده است: با توجه به استانداردهای حسابداری، تسعیر اقلام پولی ارزی بر اساس نرخ های در دسترس است و بر اساس نظر کمیته فنی سازمان حسابرسی به شماره ۹۹ مورخ دهم اردیبهشت ۱۳۹۷ تغییر نرخ ارز مرجع به ازای هر دلار ۴۲۰۰۰ ریال، نرخ وصول مطالبات و تسویه بدهی های ارزی در دسترس بانک همان نرخ ۴۲۰۰۰ ریال مصوب هیات دولت بوده است.

وی توضیح داده بر این اساس تمامی اقلام پولی بانک سامان با نرخ مصوب هیات دولت تسعیر و در صورت های مالی درج شده است. افزایش نرخ ارز در سال مالی بعد نیز مؤید رویه مورد عمل بانک است.

بهبهانی در بند چهارم این گزارش آمده است: مبلغ ۸۳۶ میلیارد ریال از مطالبات شرکت تأمین آتیه کارکنان در سال ۱۳۹۷ وصول شده و سررسید مابقی مطالبات از این شرکت هنوز فرا نرسیده است. بخشی از مطالبات شرکت آتیه اندیشان سپهر شرق در سال ۱۳۹۷ وصول شده و برای مابقی توافق مجدد صورت گرفته است.

وی ادامه داده است: در ارتباط با مطالبات از شرکت بهناد بنا بابت فروش املاک، با توجه به شرایط حاکم بر بازار ملک در سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷، طبق توافقات صورت گرفته بین بانک سامان و شرکت بهنادینا، مقرر شده است ضمن استمهال مطالبات سررسید شده، تا پایان سال ۱۳۹۷ این مطالبات پرداخت شد. همچنین از آنجایی که املاک فروش رفته وثیقه مطالبات مذبور است و از طرفی وضعیت فعلی بازار ملک حاکی از افزایش قابل ملاحظه در ارزش املای واگذار شده است. لذا این بانک هیچ گونه نگرانی از بابت ومول مطالبات ندارد.

بند بعدی گزارش مدیرعامل بانک سامان درباره حساب های دریافتی شامل ۳ هزار میلیارد ریال مطالبات ناشی از فروش ملک و ۶۶۸ میلیارد ریال وثائق تملیک شده توسط یکی از شرکت های گروه سامان است.

در قسمت اول این بند آمده است: در خصوص مطالبات ناشی از فروش یک باب ملک (یادداشت ۲-۱۵ صورت های مالی) لازم به توضیح است که از بابت فروش این ملک، ۱۰ درصد به صورت نقدی دریافت و بابت البافی ثمن معامله چک دریافت شده است که با توجه افزایش چشمگیر ارزش املاک در سال های مالی بعد در صورت عدم ایفای تعهدات توسط خریدار، بانک قادر خواهد بود ضمن باز پس گیری مورد معامله، ضرر و زیان خود را نیز از خریدار ذیربط وصول کند.

در قسمت دوم این بند نیز تصریح شده است: مبلغ ۶۶۸ میلیارد ریال مندرج در گزارش حسابرس، مربوط به وثایق تملیک شده توسط شرکت اعتبار سنجی حافظ سامان ایرانیان بوده و بابت تسهیلات معوق یکی از مشتریان بانک است که با توجه به عدم وصول تمامی مطالبات بانک، تسویه حساب نهایی با شرکت تابعه و بدهکار مزبور منوط به تعیین تکلیف تمامی مطالبات بانک است. در بند آخر این نامه نیز خاطرنشان شده که پاسخ مورد نظر به درخواست رئیس اداره نظارت بر ناشران فرابورسی در فایل پیوست ارسال شده است.

 

منبع: ایبنا

لینک منبع

قالب وردپرس