قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور: اجلاس نماز به دنبال این نیست بگوید نماز بخوانید/ نمازخوان زیاد داریم، اقامه کننده کم
حوزه/محمود مظفر با اشاره به برگزار اجلاس بیست و هفتم نماز، گفت: هدف ما از برگزاری اجلاس این نیست که بگوییم نماز خوب است و نماز بخوانید، هدف این است که اقامه بیشتر نماز در جامعه اتفاق بیفتد، – قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور: اجلاس نماز به دنبال این نیست بگوید نماز بخوانید/ نمازخوان […]
حوزه/محمود مظفر با اشاره به برگزار اجلاس بیست و هفتم نماز، گفت: هدف ما از برگزاری اجلاس این نیست که بگوییم نماز خوب است و نماز بخوانید، هدف این است که اقامه بیشتر نماز در جامعه اتفاق بیفتد، – قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور: اجلاس نماز به دنبال این نیست بگوید نماز بخوانید/ نمازخوان زیاد داریم، اقامه کننده کم” حوزه/محمود مظفر با اشاره به برگزار اجلاس بیست و هفتم نماز، گفت: هدف ما از برگزاری اجلاس این نیست که بگوییم نماز خوب است و نماز بخوانید، هدف این است که اقامه بیشتر نماز در جامعه اتفاق بیفتد، ما نمازخوان زیاد داریم، اما اقامه کننده کم، می خواهیم هرسال کاری کنیم که اقامه نماز در جامعه گسترش یابد که اثرات فردی و اجتماعی آن برای مردم بیشتر آشکار شود.
به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرگزاری به ابعاد مختلف هدف از برگزاری اجلاس های سراسری نماز، تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه نماز و همکاری نهادهای اجرایی با ستاد اقامه نماز پرداخته که حاصل این گفتگو را در ادامه می خوانید: * ضمن تقدیر و تشکر از فرصتی که به ما اختصاص دادید، هدف از برگزاری این گونه همایش ها چیست و نقش آن ها در گسترش اقامه و فرهنگ نماز چیست؟ هدف ما برای برگزاری این گونه اجلاس ها، یک همایش ساده و یک جلسه ساده نیست، چند هدف را دنبال می کنیم، یکی اینکه در هر اجلاسی ظرفیت های جامعه ای که تاکنون فعال نبوده شناسایی می کنیم و بعد از اجلاس این ظرفیت های بالقوه به ظرفیت های بالفعل تبدیل می شود؛ یعنی ظرفیت هایی که تاکنون فعال نبوده را شناسایی می کنیم و در زمینه نماز فعال می کنیم که هرسال قدمی در این زمینه برداشته باشیم.
هدف بعدی معرفی تجارب و ایده های برتر است؛ یعنی با این اجلاس، ما برترین ایده ها و تجارب را از گوشه گوشه کشور و به عنوان خروجی اجلاس به مردم معرفی می کنیم.
نکته بعد پیوند زدن نماز با مسائل روز و مبتلا به جامعه و مردم است، سه سال پیش عنوان اجلاس نماز و آسیب های اجتماعی بود و بیان کردیم که چطور باید نماز به عنوان یک عامل مهم پیشگیری از آسیب های اجتماعی به کار گرفته شود.
سال گذشته در خصوص فضای مجازی بود که در آن بیان کردیم که نخبه های حوزه ای و دانشگاهی چطور می توانند از فرصت های فضای مجازی برای تبلیغ و ترویج نماز استفاده کنند، در نتیجه آن 2، 3 هزار اثر بسیار خوب ازجمله اپلیکیشن ها، بازی ها، نرم افزارهای موبایلی و.
ایجاد شد که توانستند با موضوع نماز برای نسل ما اقداماتی انجام دهند.
هدف ما از برگزاری اجلاس این نیست که بگوییم نماز خوب است و نماز بخوانید، هدف این است که اقامه بیشتر نماز در جامعه اتفاق بیفتد، ما نمازخوان زیاد داریم، اما اقامه کننده کم داریم و می خواهیم هرسال کاری کنیم که اقامه نماز در جامعه گسترش یابد که اثرات فردی و اجتماعی آن برای مردم بیشتر آشکار شود.
نکته بعدی این است که در هر اجلاس ما نقاط ضعف و قوت نماز هم در دستگاه های اجرایی و هم گروه های مردمی شناسایی می کنیم و در اجلاس بیان می کنیم که در کجا نقطه قوت وجود دارد که می تواند تقویت شود و در کجا نقطه ضعف داریم و برای حل آن پیشنهادهایی ارائه می شود.
در جریان باشید، اجلاس سراسری نماز که در یک روز برگزار می شود به این معنا نیست که تنها یک روز اجلاس داشته باشیم، از سال گذشته تا روز اجلاس اقدامات بسیار مفیدی در جامعه انجام می شود که بروز و ظهور آن ها در اجلاس است، اجلاس های استانی، شهرستانی داریم و در واقع همه تلاش می کنند که از دورترین نقطه کشور تا اجلاس کشوری بتوانیم ایده ها و نقاط ضعف و قوت را شناسایی کنیم و ایده ها و تجارب برتر را مشخص کنیم.
در هر اجلاسی هم تا به امروز خروجی های بسیار خوبی داشتیم و هرسال بخشی از ظرفیت ها فعال شده است، انواع و اقسام نمازخانه های بین راهی، نمازهای ادارات، استفاده از فرصت های فضای مجازی، تولید کتاب، تولید محتوا، تربیت مدرس و مبلغ تخصصی نماز، تمام این ها حاصل این بوده است که از گذشته تا به امروز در هر اجلاسی بخشی از ظرفیت های جامعه را فعال کردیم و توانستیم برای اقامه بهتر نماز در جامعه اقدام کنیم.
* با توجه به اینکه هرسال اجلاس های سراسری نماز با پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی آغاز می شود تا چه حد مطالبات حضرت آقا در اجلاس ها تحقق می یابد؟ یکی از مهم ترین اهداف ما همین است، هرساله یکی از پیام های شاخص ایشان را به عنوان نقشه راه برای سال آینده در نظر می گیریم؛ به طور مثال در سال گذشته مطرح کردند که دعوت به نماز زیباترین جلوه های زندگی است و برای دعوت نماز پیام خاصی دادند که ما امسال عنوان اجلاس را شیوه ها و مهارت های دعوت به نماز قرار دادیم.
از یک سال گذشته تاکنون توانستیم این نوع گفتمان را در جامعه ترویج کنیم، برای این مسئله کتاب، سی دی، ایده ها و تجربه، پایان نامه و مقاله تولیدشده است و انواع و اقسام راه هایی که می تواند شیوه و مهارت های دعوت به نماز را گسترش دهد از سال گذشته تا امروز در برنامه هایمان قرار دادیم، معلمان را برای دعوت دانش آموزان به نماز آموزش دادیم، دانشگاهیان برای دانشجویان، مدیران و.
صداوسیما چطور باید فیلم و کلیپ بسازد، در واقع انواع و اقسام دستگاه ها و ظرفیت ها را در این زمینه فعال کردیم؛ بنابراین پیام هرسال حضرت آقا را به عنوان نقشه راه برای سال آینده به کار می گیریم.
* استان ها برای میزبانی اجلاس سراسری نماز بر چه اساسی انتخاب می شوند؟ استان ها را معمولاً بر این مبنا که تاکنون اجلاس کشوری برگزار نکرده باشند، انتخاب می کنیم، تقریباً 4 استان دیگر هستند که تاکنون اجلاس در آن ها برگزار نشده است.
در مرحله اول استان، امام جمعه و استاندار درخواست می کنند، علاقه مندی نشان می دهند و اعلام می کنند که ما توانایی برگزاری اجلاس سراسری را داریم و حاضریم یک خط ویژه برای نماز در استان داشته باشیم، تمام این ها ارزیابی می شوند و درنهایت هیئت امنای ستاد اقامه نماز گزینه ها را بررسی می کند و استانی که شرایط بهتری دارد و تاکنون اجلاس در آن برگزار نشده است، انتخاب می کند.
* مهمترین برنامه های بیست و هفتمین اجلاس سراسری نماز چیست؟ در بیست و هفتمین اجلاس سراسری نماز حضور ریاست جمهوری را خواهیم داشت، پیام مقام معظم رهبری قرائت می شود و ارائه ایده ها و تجربیات موفق در زمینه شیوه ها و مهارت های دعوت به نماز خواهیم داشت و ان شاء الله یک سری نشست های تخصصی هم داریم که بتوانیم، گفتمان، انتقادات و پیشنهادهایی که از سوی کارشناسان ارائه می شود را در این اجلاس معرفی کنیم.
* همکاری نهادهای اجرایی با ستاد اقامه نماز چگونه است؟ در خصوص نهاد و دستگاه های اجرایی هرساله توافق نامه ای با امضای حاج آقا قرائتی و وزیر مربوطه امضا می شود که در این توافق نامه مشخص می شود که در یک سال چه برنامه هایی باید هر نهاد یا دستگاه انجام دهد.
معمولاً هرسال در حدود 4، 5 محور این برنامه ها تنظیم می شود، بخش تمهیدی که تجهیز، ساخت و احداث نمازخانه ها است، جلسات شورای اقامه نماز، در بخش آموزشی که چه تعداد از کارکنان و همکاران خود را آموزش بدهند، در بخش فرهنگی، تبلیغی و ترویجی که چطور بتوانند از ظرفیت های فرهنگی و هنری برای ترویج نماز استفاده کنند و پژوهش های کاربردی که می توان در این زمینه استفاده کرد، یک توافق نامه که کاملاً اجرایی و کمی است امضا می شود و آخر سال هم ارزیابی می شود و هرسال یکی از کارهایی که انجام می دهیم این است که بهترین ها را در این ارزیابی مشخص و در اجلاس تشویق می کنیم و آن هایی هم که کم کاری کردند و فعالیت کمتری داشتند، به صورت محرمانه و مکتوب تذکر می دهیم که برای سال آینده بهتر کار کنند و فعال شوند.
* سخن آخر نکته پایانی اینکه موضوع نماز یک موضوع همگانی است؛ یعنی باید یک تلاش و جهاد همگانی در این زمینه وجود داشته باشد، نماز یک رحمت الهی است که خداوند به تمامی ما داده و به عنوان یک بازوی قدرتمند که می تواند در تمام زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی به ما کمک کند، بنابراین انتظار و توقع من این است که فکر نکنند که فقط ستاد اقامه نماز مسئول اقامه نماز است، ما تعدادی افراد در ستاد اقامه نماز هستیم و در کنار هم قرار گرفتیم که با کمک دیگران بتوانیم پرچم نماز را بالا نگه داریم و اقامه نماز در جامعه بهتر اتفاق بیفتد.
ما در تمام پژوهش ها و بررسی هایی که انجام دادیم، خوشبختانه تارک الصلاه کم داریم، اما چیزی که در جامعه شیوع یافته کاهل الصلاه است، یعنی اینکه نماز را یک خط در میان بخوانند و به احکام آشنا نیستند، نمی دانند چطور از نماز استفاده و آن را اقامه کنند که در واقع ما می خواهیم این فرهنگ را به کمک تمام مردم در جامعه ترویج کنیم.
ما به عنوان خادم الصلاه تلاش می کنیم که بتوانیم با همکاری دیگران فعالیت کنیم و در جریان باشید که این اجلاس نماز به این صورت است که ما فندکی روشن می کنیم و کسانی که ظرفیت بیشتری دارند با این فندک روشن شوند و بتوانند در سال های آینده بخشی از مشکلات کمبودها در زمینه نماز را حل کنند.
گفت وگو: ناصر مؤمنیان
کلید واژه ها: نماز – اجلاس – برگزار – آسیب های اجتماعی – جامعه – رهبر معظم انقلاب اسلامی – اجتماعی – فضای مجازی – رهبر معظم انقلاب – انقلاب اسلامی – کشور – مردم – همایش – مجازی – اپلیکیشن – خبرگزاری – پیشگیری – مطالبات – اسلامی – برترین – تبلیغ – فرهنگ – گفتگو – گزارش – بازی – نخبه – رهبر – هایی