دوشنبه 5ام آذر 1403

محرومیت سفره کارگران از مواد غذایی مورد تایید انستیتو تغذیه

فرامرز توفیقی در گفتگو با خبرنگار مهر، نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به اینکه میزان کالری مفید مصرفی هر عضو خانوار کارگری ۴۷۵ واحد کاهش یافته است، گفت: مصرف مواد پروتئینی در سفره کارگران رو به کاهش و مصرف مواد غذایی غیرمفید و مضر رو به افزایش است. با اشاره به افزایش هزینه […]

502 Views



فرامرز توفیقی در گفتگو با خبرنگار مهر، نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به اینکه میزان کالری مفید مصرفی هر عضو خانوار کارگری ۴۷۵ واحد کاهش یافته است، گفت: مصرف مواد پروتئینی در سفره کارگران رو به کاهش و مصرف مواد غذایی غیرمفید و مضر رو به افزایش است.

با اشاره به افزایش هزینه سبد معیشت کارگران به دلیل شرایط ویژه اقتصادی و فاصله دستمزد تا هزینه ماهیانه گفت: مسئولان به گونه ای با اعداد و ارقام صحبت می کنند که انگار توانستند ترمز تورم را بکشند.

رئیس کارگروه مزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار، با بیان اینکه تغییر نگرش جامعه نسبت به کاهش تورم و سیر نزولی آن به هیچ وجه با واقعیات و سفره کارگران همخوانی ندارد افزود: وقتی آمار را با هم مقایسه می کنیم به راحتی مشاهده می شود که تورم در انواع مختلف اعم از تورم نقطه به نقطه یا تورم یک فصلی یا سالانه، یک فاصله فاحش و قابل توجه دارد.

نماینده کارگران در شورای عالی کار افزود: در علم اقتصاد یک عبارت «تورم» و یک عبارت «جهش قیمتی» داریم؛ تورم به معنای شیب ملایم رشد قیمتی و جهش قیمتی به معنای افزایش قابل توجه و تند قیمت ها است که امروز ما بدون اغراق از «تورم» به «جهش قیمتی» رسیده ایم.

توفیقی با تاکید بر اینکه فشار هزینه ای به دهک میان درآمدی و پایین جامعه در حال اضافه شدن است، گفت: متاسفانه هیچ تمهیداتی برای جبران هزینه معیشت کارگران و کاهش فاصله به وجود آمده بین دستمزد تا هزینه صورت نگرفته است.

وی افزود: از طرف دیگر وقت کشی برای تشکیل شورای عالی کار به منظور بررسی راهکارهای جبران معیشت جامعه کارگری به هیچ وجه صورت مسئله را پاک نمی کند، بلکه با مواجه شدن به رکود تورمی سود آن به جیب کارفرمایان و دود آن به چشم کارگر می رود.

نماینده کارگران در شورای عالی کار افزود: با بررسی آمار و ارقام و جدول‌های مرکز آمار و بانک مرکزی مشاهده می شود خانوار کارگری با کاهش دریافتی ۴۷۵ کیلوکالری به ازای هر نفر در روز مواجه شده است و از طرفی بیماری های متابولیکی که افزایش چربی و چاقی یکی از نتایج زیان بار آن است، در جامعه در حال افزایش است. 

وی با بیان اینکه جامعه کارگری از دریافت مواد غذایی از هرم مورد تایید انستیتو تغذیه محروم شده و در حال دریافت مواد نامناسب مضر برای سلامتی، خارج از این هرم است، گفت: متاسفانه مصرف مواد پروتئینی از سبد خانوار در حال خارج شدن است و خانواده ها به غذاهای پرچرب و غذاهای آماده روی آورده اند که منجر به بیماری می شود.

رئیس کارگروه مزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار افزود: دولت و وزارت کار باید زودتر برای دستمزد کارگران فکری کنند.

لینک منبع

قالب وردپرس