انرژی استخراج بیت کوین فراتر از استخراج طلا
طی چند سال اخیر، کاربران عادی فضای مجازی هم سعی در استخراج بیتکوین به روشهای سادهتر دارند. با این حال استخراج این ارز دیجیتال با پیادمدهای زیست محیطی همراه است. به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، بیت کوین در حال حاضر معرف حضور همه هست. یک ارز مجازی که در سالهای گذشته بسیار ارزشمند […]
طی چند سال اخیر، کاربران عادی فضای مجازی هم سعی در استخراج بیتکوین به روشهای سادهتر دارند. با این حال استخراج این ارز دیجیتال با پیادمدهای زیست محیطی همراه است.
به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، بیت کوین در حال حاضر معرف حضور همه هست. یک ارز مجازی که در سالهای گذشته بسیار ارزشمند تر از گذشته شده است. شاید جالب باشد که بدانید استخراج یا به اصطلاح ماین (Mine) کردن یک بیت کوین به انرژی بسیار بیشتری نسبت به استخراج طلا و مس نیاز دارد.
تقریبا به همان اندازه انرژی که برای استخراج فلزات خاص لازم است، استخراج بیتکوین هم همان مقدار انرژی را برای استخراج نیاز دارد؛ در این راستا، ارزهای دیجیتال مانند بیتکوین بخشی از نگرانیهای زیست محیطی را به خود اختصاص دادهاند. زیرا استخراج مجازی آنها نیازمند محاسبات رایانهای و به دنبال آن مصرف انرژی است. با این حال، اندازهگیری اثرات زیست محیطی ارزهای دیجیتال تا حدودی مشکل است.
دو محقق مستقل به نامهای مکس کروز و تابت تلایمت در محاسبات خود به این نتیجه رسیدند که برای استخراج کسری از بیتکوین به ارزش یک دلار حدود ۱۷ مگاژول انرژی لازم است. ضمن اینکه در این ارزیابی انرژی مصرفی ناشی از وسایل خنککننده لحاظ نشده است. این در حالی است که انرژی لازم برای استخراج یک دلار طلا معادل ۵ مگاژول و انرژی لازم برای استخراج یک دلار پلاتین معادل ۷ مگاژول است! در این میان، انرژی لازم برای استخراج آلومینیوم معادل ۱۲۲ مگاژول است که در صدر فهرست محققان گرفته است.
طی مدت زمان ۳۰ ماه از سال ۲۰۱۶ تا سال ۲۰۱۸، استخراجکنندگان بیتکوین بین ۳ تا ۱۳ میلیون تن دیاکسید کربن تولید کردهاند. ضمن اینکه این مقدار شامل عملیات نگهداری و خنکسازی دستگاههای آنها نمیشود. این مقدار CO2 معادل حجم دیاکسید کربنی است که توسط یک میلیون خودرو تولید میشود. با این وجود، سهم این مقدار دیاکسیدکربن تولیدی هنوز کمتر از ۰.۰۱ درصد کل دیاکسید کربن تولیدشده در جهان است.
استخراج ارز مجازی فرایندیست که طی آن تراکنشهای مختلف ارز مجازی مورد تایید قرار گرفته و سپس نتیجهی تایید شده به بلاک چین اضافه میگردد. در واقع هر زمان که یک تراکنش انجام میشود، یک استخراج کننده باید در رقابت با استخراج کنندههای دیگر، با حل مسائل دشوار ریاضی از صحت تراکنش اطمینان حاصل کند. اولین استخراج کنندهای که موفق شود کد هش مربوط به تراکنش را به دست بیاورد، یک بیت کوین استخراج مینماید.
این فرایند نیازمند کامپیوترهای قدرتمند، سرورهای قوی و دستگاههای خنک کننده است که همه به بالا رفتن مصرف انرژی منجر خواهد شد. در برخی کشورها، هزینهی صرف این حجم از انرژی حتی از ارزش یک بیت کوین هم فراتر میرود.
با استخراج هر بیت کوین، به دست آوردن بیت کوینهای بعدی سختتر و سختتر خواهد شد. به همین دلیل پیشبینی میشود که مصرف انرژی برای به دست آوردن ارزهای مجازی در سالهای آتی سه برابر بیشتر از گذشته خواهد شد و این بدان معنی خواهد بود که مقدار انرژی مورد نیاز برای استخراج ارز مجازی از مصرف انرژی همهی کشورهای دنیا بیشتر خواهد میشود.