جمعه 2ام آذر 1403

نگاهی بر چند خبر مهم فولادی در هفته گذشته

خبر خوب هفته گذشته، افزایش قابل توجه قیمت فولاد صادراتی ایران تحت تأثیر جو بازارهای جهانی پس از اعلام شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود. – خبر خوب هفته گذشته، افزایش قابل توجه قیمت فولاد صادراتی ایران تحت تأثیر جو بازارهای جهانی پس از اعلام شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری […]

242 Views


خبر خوب هفته گذشته، افزایش قابل توجه قیمت فولاد صادراتی ایران تحت تأثیر جو بازارهای جهانی پس از اعلام شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود.

– خبر خوب هفته گذشته، افزایش قابل توجه قیمت فولاد صادراتی ایران تحت تأثیر جو بازارهای جهانی پس از اعلام شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود.

شمش فولادی صادراتی ایران در هفته گذشته، سقف قیمتی جدیدی را در سال جاری ثبت کرد.

قیمت های منتشرشده توسط متال بولتن نشان می دهد که قیمت میانگین فوبِ اسلب صادراتی ایران در هفته گذشته، نسبت به هفته پیش از آن، 2 درصد رشد داشت و اسلب در محدوده 440 تا 442 دلار به ازای هر تن معامله شد.

در هفته گذشته، قیمت فوبِ بیلت صادراتی ایران در بنادر کشور در محدوده 415 تا 420 دلار به ازای هر تن بود که میانگین این قیمت ها، 417.

5 دلار به ازای هر تن، رشد هفتگی 2.

1 درصدی را نشان می دهد.

قیمت فولاد صادراتی ایران در هفته گذشته تحت تأثیر اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی جو بایدن رشد قابل توجهی را تجربه کرد و قیمت شمش فولادی و اسلب هر دو 8.

5 دلار به ازای هر تن افزایش یافت.

متال بولتن گزارش داده است که بهبود تقاضا برای فولاد میانی در شرق آسیا، خصوصاً چین، باعث شد تا در هفته گذشته فولادسازان ایرانی بتوانند به قیمت های بالاتری دست یابند.

در کل در هفته گذشته تحت تأثیر شکست ترامپ در انتخابات آمریکا شاهد افزایش قیمت فولاد میانی و محصولات فولادی در اکثر نقاط دنیا بودیم: در هفته گذشته قیمت فوب بیلت صادراتی CIS در بنادر دریای سیاه رشد 3.

6 درصدی، قیمت فوب اسلب صادراتی CIS رشد 4.

6 درصدی، قیمت سی اف آر بیلت وارداتی کشورهای جنوب شرق آسیا رشد 3.

1 درصدی و قیمت ورق گرم وارداتی امارات متحده عربی رشد 1.

8 درصدی را تجربه کرد.

پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می تواند بر بازار جهانی فولاد تأثیر مثبت داشته باشد و باعث افزایش قیمت ها شود.

با آمدن بایدن، سایه جنگ تجاری برای مدتی از سر بازار فولاد رفع خواهد شد و این امر تقویت قیمت ها را درپی خواهد داشت.

پیروزی بایدن همچنین می تواند فشار بر قیمت فولاد صادراتی ایران را که به دلیل رویکرد بسیار خصمانه دولت ترامپ، زیاد بود و صادرات فولاد هزینه مبادلاتی قابل توجهی به همراه داشت، کاهش دهد.

با پیروزی بایدن فولادسازان ایرانی به احتمال زیادی بتوانند قیمت های بالاتری از مشتریان خارجی خود طلب کنند.

همچنین انتظار می رود که با آرام شدن بازار داخلی، کنار رفتن دغدغه های مربوط به تنظیم بازار و کاهش هرچند نسبیِ فشار تحریم ها، صادرات فولاد ایران به لحاظ حجمی افزایش یابد .

خبر بد هفته خبر بد هفته گذشته، بی مشتری ماندن 100 هزار تن شمش فولادی در معاملات بورس کالا بود که شکست و اشتباه بودن سیاست های تنظیم بازار فولاد در ماه های گذشته را نشان می دهد.

درست در هفته ای که قیمت شمش فولادی صادراتی ایران سقف جدیدی را در سال جاری تجربه کرد و تقاضا برای شمش صادراتی ایران بالا رفت، حدود 100 هزار تن شمش در بازار داخلی، 10 درصد پایین تر از نرخ صادراتی بی مشتری ماند! 100 هزار تن شمشی که در عرضه های هفته پیش بورس کالا، بی مشتری ماند می توانست برای کشور 41.

7 میلیون دلار درآمد ارزی به همراه داشته باشد.

متأسفانه در ماه های گذشته، در حالی که شاهد تقاضاهای کاذبِ سوداگرانه در بازار فولاد بودیم، صادرات فولاد به تنظیم بازار داخلی گره زده شد و در راستای عرضه های هرچه سنگین تر در بورس کالا، محدودیت های شدیدی به صادرات فولاد در میانه بحران کرونا و تحریم تحمیل شد.

در معاملات هفته گذشته شمش فولادی در بورس کالا ثابت شد که بخش بزرگی از تقاضاهای پیشین در بازار داخلی سوداگرانه بوده و در واقع، ادعاهایی نظیر عرضه قطره چکانی شمش در بورس کالا ، آدرس غلط دلالان برای تنظیم بازار فولاد و کاهش صادرات غیرنفتی کشور بوده است.

هفته گذشته سیدرسول خلیفه سلطانی دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفت وگو با چیلان در این مورد اظهار داشت: متأسفانه افرادی در ماه های گذشته با ادعاهای غیرکارشناسی و فضاسازی، به بهانه تنظیم بازار داخلی بر طبل محدود کردن صادرات شمش فولادی کوبیدند، اما در دو هفته گذشته از عرضه بیش از 279 هزار تن شمش فولادی تنها حدود 71 هزار تن خریدار داشت و در واقع، در معاملات بورس کالا، شمش 10 درصد پایین تر از نرخ صادراتی مشتری نداشت.

دبیر انجمن فولاد تأکید کرد: نتیجه عرضه شمش فولادی در دو هفته اخیر در بورس کالا نشان می دهد که بخش قابل توجهی از تقاضا در ماه های گذشته، تقاضای سوداگرانه و کاذب بوده است.

در کل، از حجمِ شمشی که در بورس کالا به عنوان ماده اولیه خریداری شده، حداکثر معادل 35 درصدِ شمش خریداری شده، محصول نهایی در بورس کالا عرضه شده است! این عامل اصلی مشکلات تنظیم بازار فولاد بوده است.

حال نمی توان عامل و ریشه اصلی را رها کرد و با گرو گرفتن صادرات فولاد، تنها خواستار عرضه بیشتر شمش در بورس کالا شد؛ عرضه هایی که برای بخش قابل توجهی از آن ها تقاضای واقعی وجود ندارد و بخش بزرگی از تقاضاهای ماه های گذشته، تقاضاهای سوداگرانه بوده است.

خلیفه سلطانی عنوان کرد: برخی فرضیه ها و ادعاهایی که در بازار فولاد مطرح می شود اساساً از محافلی که دلال و واسطه هستند بیرون می آید و متأسفانه برخی نهادهای تصمیم گیر را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.

حداقل در دو هفته اخیر باید ثابت شده باشد که ادعای عرضه قطره چکانی شمش فولادی یک اتهام بسیار غلط و ناروا بوده است.

در حالی که فولادسازان برای طرح توسعه خود و تأمین برخی قطعات و ماشین آلات تولیدی به ارز و درآمد صادراتی نیاز دارند و منافع کشور نیز افزایش صادرات غیرنفتی را ایجاب می کند، نباید با رویه هایی که سود آن تنها به جیب دلالان می رود، تولیدکنندگان فولاد را تحت فشار قرار داد.

همچنین علی محمدی مدیرعامل فولاد خوزستان در مورد محدودیت های صادرات فولاد اظهار داشت: با محدودیت های صادراتی ایجادشده برای فولاد خوزستان، کشور از فرصت درآمد ارزی یک میلیارد دلاری محروم شده و از سوی دیگر با توجه به مقدار تولید این شرکت (شمش و تختال) و نیاز داخلی، در صورت عدم صادرات بخشی از محصولات، تولید این شرکت تهدید خواهد شد.

برای نمونه در حال حاضر این شرکت توان تولید 100 تا 140 هزار تن تختال در ماه را دارد و مقدار کف عرضه تعیین شده برای این شرکت ماهانه 87 هزار تن است که همین مقدار نیز متقاضی ندارد.

یعنی با وجود تعیین کف عرضه بیش از 60 درصد تولید، این شرکت توان صادرات ماهانه 40 هزار تن تختال مازاد بازار داخلی را دارد، ولی مقدار صادرات تعیین شده برای این شرکت تنها 276 هزار تن بوده و برای دریافت مجوز صادرات با مشکل مواجه هستیم.

بهترین نماد فولادی هفته بهترین نماد فولادی بازار سهام در هفته گذشته را باید #هرمز دانست.

در آغاز هفته گذشته، تحت تأثیر نرخ دلار در بازار آزاد، نمادهای فولادی معاملات خوبی را تجربه نکردند اما در پایان هفته، فولادی ها معاملات بهتری را تجربه کردند.

بازدهی همه نمادهای فولادی در هفته گذشته منفی بود.

با این حال، سهام شرکت فولاد هرمزگان، در هفته گذشته از بین نمادهای فولادی کمترین افت قیمت را تجربه کرد و قیمت سهام #هرمز در هفته گذشته تنها 0.

6 درصد کاهش یافت.

عرضه های فولادی بورس کالا در هفته ای که گذشت در هفته ای که گذشت 97 هزار و 300 تن شمش و محصول فولادی در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت.

ارزش کل معاملات فولاد در بورس کالا در هفته گذشته 989 میلیارد تومان بود.

در هفته گشذته شاهد کاهش شدید حجم معاملات فولاد در بورس کالا بودیم.

فولاد خوزستان در هفته گذشته از محل فروش انواع محصولات در بورس کالا، درآمد 420 میلیارد تومانی به دست آورد.

از میان تمام شرکت های فولادی، بیشترین ارزش فروش محصولات در بورس کالا در هفته گذشته متعلق به فولاد خوزستان بود.

کلید واژه ها: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا – انتخابات ریاست جمهوری – ریاست جمهوری آمریکا – قیمت – گذشته – قیمت فولاد – هفته – بازارهای جهانی – فولاد – ایران – دونالد ترامپ – ریاست جمهوری – انتخابات – میانگین – خبر خوب – آمریکا – دلار – افزایش – جمهوری – دونالد – فولادی – جهانی – اعلام – ترامپ – ریاست – شکست – نشان – اسلب – درصد – قابل

لینک منبع

قالب وردپرس