سه شنبه 6ام آذر 1403

بررسی لایحه مشارکت عمومی- خصوصی بر اساس اصل 85 قانون اساسی

موسوی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛ بررسی لایحه مشارکت عمومی- خصوصی بر اساس اصل 85 قانون اساسی نایب رییس کمیسیون عمران درباره زمان بررسی لایحه مشارکت عمومی- خصوصی و ویژگی های آن توضیاتی ارائه کرد. – موسوی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛ بررسی لایحه مشارکت […]

345 Views


موسوی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛ بررسی لایحه مشارکت عمومی- خصوصی بر اساس اصل 85 قانون اساسی نایب رییس کمیسیون عمران درباره زمان بررسی لایحه مشارکت عمومی- خصوصی و ویژگی های آن توضیاتی ارائه کرد.

– موسوی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛ بررسی لایحه مشارکت عمومی- خصوصی بر اساس اصل 85 قانون اساسی ” نایب رییس کمیسیون عمران درباره زمان بررسی لایحه مشارکت عمومی- خصوصی و ویژگی های آن توضیاتی ارائه کرد.

سیدابوالفضل موسوی بیوکی، نایب رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان”، با بیان اینکه لایحه مشارکت عمومی- خصوصی به دلیل حجم دستور کار های صحن علنی از دستور خارج شده است، گفت: تعدادی از نمایندگان با درخواست کردند که با این لایحه بر اساس اصل 85 قانون اساسی رفتار شود و پس از آن، موضوع در صحن علنی اعلام وصول شد.

او ادامه داد: این لایحه باید با گذشت یک هفته از اعلام وصول به رأی گذاشته شود و امیدوارم در هفته آینده این اتفاق پس از طرح های دو فوریتی بیفتد.

نایب رییس کمیسیون عمران مجلس درباره تدوین لایحه مشارکت عمومی- خصوصی توضیح داد: این لایحه بر اساس تجربه کارشناسان دستگاه های اجرایی از بانک، بورس، بیمه، قوه قضاییه، سازمان بازرسی و هر نهاد دخیل در جریان واگذاری پروژه ها طی چندین جلسه نوشته شده است.

موسوی بیوکی تأکید کرد: سیستم این قانون بسیار شفاف است، زیرا هر کسی بخواهد هراقدامی را درباره پروژه ها انجام دهد، باید در سامانه ثبت کند و هیچ توافقی خارج سیستم برخط انجام نخواهد شد.

او با اشاره به گروه 6 نفره پیش بینی شده در قانون که بخش خصوصی را انتخاب می کنند، گفت: در بخش خصوصی انتخاب های بسیاری مانند جامعه مهندسین مشاور، نظام مهندسی و غیره وجود دارد و انتخاب میان همه ان ها مشکل بود.

در نتیجه انتخاب را به بخش خصوصی واگذار کردیم که بخش خصوصی را بر حسب قانون، اتاق تعاون و اتاق بازرگانی نمایندگی می کنند.

نایب رییس کمیسیون عمران مجلس افزود: رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی 6 نفر را از میان افراد معرفی شده از سوی اتاق بازرگانی و اتاق تعاون را انتخاب می کند و برایشان حکم صادر خواهد کرد.

ثبت تمامی مراحل پروژه ها در سامانه برخط موسوی بیوکی در پاسخ به اینکه آیا وجود 6 نفر تصمیم گیرنده ایجاد رانت و فساد نمی کند؟ گفت: وقتی دولت بخواهد با بخش خصوصی شراکت کند، بالاخره باید تعدادی از بخش خصوصی حاضر باشند.

نحوه انتخاب این افراد دو حالت دارد؛ یکی اینکه نام این تشکل ها را بنویسیم و ریاست آن ها حاضر شوند و دیگر اینکه 6 نفر را اتاق های بازرگانی و تعاون که در قانون از آن ها نام برده شده است، معرفی شوند.

او یادآور شد: در مورد نخست، تعداد گروه ها و انتخاب از میانشان امر سختی بود و در نهایت بخش خصوصی هم به نتیجه رسید که حالت دوم را انتخاب کند.

طبق قانون بخش خصوصی به عنوان یکی از اعضا، حق رأی دارد.

نایب رییس کمیسیون عمران مجلس یادآور شد: از زمان تعریف پروژه تا مراحل بعدی آن در سامانه ثبت می شود و تمامی مذاکره ها و جزییاتش هم باید در سیستم باشد.

همه دستگاه های نظارتی و پیمانکار های مختلف پیشنهاد ها را در سیستم واگذاری می بینند و اجرای پروژه به بهترین پیشنهاد واگذار خواهد شد.

موسوی بیوکی گفت: در این لایحه بیمه، بانک و بورس از ارکان اصلی قانون هستند که هر سه نهاد نظرهایشان را اعلام کرده اند و چگونگی وام دهی بانک ها، بیمه شدن کارکنان از سوی بیمه کننده و شیوه تأمین مالی پروژه های تعریف شده را از طرف سازمان بورس پیش بینی شده است.

به گزارش سایت قطره و به نقل ازباشگاه خبرنگاران جوان، سازمان برنامه و بودجه کشور در جلسه هیئت وزیران مورخ 1397/09/18، لایحه مشارکت عمومی- خصوصی را مصوب کرد و به در نهایت به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.

همچنین اصل 85 قانون اساسی به مجلس اجازه داده است در موارد ضروری، اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون های داخلی خود واگذار کند.

این قوانین، در مدتی که مجلس تعیین می کند، به صورت آزمایشی اجرا می شود و تصویب نهایی اش با مجلس خواهد بود.

آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در ماده 164 تصریح کرده است که هرگاه دولت یا 15 نفر از نمایندگان پیش از شروع رسیدگی نهایی در مجلس، تقاضای ارجاع طرح یا لایحه ای را طبق اصل 85 قانون اساسی به کمیسیون یا کمیسیون های مجلس و یا دولت نمایند، این تقاضا در جلسه علنی اعلام و در دستور هفتگی بعدی مجلس قرار می گیرد.

انتهای پیام/  
کلید واژه ها: باشگاه خبرنگاران – قانون اساسی – کمیسیون عمران – مشارکت – لایحه – رییس کمیسیون – اساس – خصوصی – کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی – خبرنگار – خبرنگاران – نایب رییس – بررسی – کمیسیون – اساسی – قانون – باشگاه – کمیسیون عمران مجلس – مجلس شورای اسلامی – عمران – موسوی – گفت و گو – رییس – جوان – نایب – شورای اسلامی – ویژگی – نمایندگان – دستور کار – زمان

لینک منبع

قالب وردپرس