به گزارش خبرنگار مهر، حسین عبده تبریزی امروز شنبه ۲۶ بهمن در «سومین همایش تأمین مالی با تشریح چشمانداز اقتصاد ایران در سال ۹۹» گفت: توضیح در مورد مدلسازی برای پیشبینی شرایط اقتصاد ایران در سال ۹۹ به دلیل وضعیت کنونی کشور امکانپذیر نیست این در حالی است که در گذشته قرار بود در رابطه با چشمانداز، نرخ تورم و بیکاری پیشبینیهایی صورت گیرد چرا که مدلهایی که در این رابطه با حضور متغیرها شکل میگرفت، مشخص بود اما اکنون با توجه به شرایط تحریم، خیلی نمیتوان از این مدلها استفاده کرد.
رئیس اسبق سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: شرایط سیاست داخلی و خارجی کشور، عرصه سیاستگذاری اقتصادی را تعیین خواهد کرد بر این اساس به نظر میرسد دوره تحریم طولانیتر از دورههای گذشته پیش خواهد رفت و برای پیشبینی متغیرهای اقتصادی، لازم است که رابطه خارجی ایران با دنیا را مورد بررسی قرار داده و در مورد تحریم نیز وضعیت دقیقتری را داشته باشیم.
وی تصریح کرد: رشد اقتصادی کشورهای بزرگ دنیا برای سال ۲۰۲۰ رشدهای بالایی نیست و اروپا با ورود آلمان به دوره رکود در سال جاری میلادی، چند فصل رکودی را پشت سر گذاشته است ضمن اینکه با توجه به کاهش اهمیت نفت در منطقه خاورمیانه حتماً با ضعف مالی در این منطقه مواجه خواهیم بود.
به گفته عبده تبریزی، تصمیمگیری در ایران پیچیده و چند لایه بوده و به نظر میرسد دولت بدون نظریه خاص اقتصادی همچون سالهای گذشته، سال ۹۹ را نیز سپری کند.
رئیس اسبق سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: تمرکز دولت در سال آینده بر روی کالاهای خصوصی خواهد بود و به نظر نمیرسد که بر روی کالاهای عمومی مانور خاصی داشته باشد ضمن اینکه حوزه دولت در سالهای گذشته خیلی بر تغییر نرخ کالاهای عمومی تمرکز نکرده است.
وی با اشاره به اینکه دولت در مانده عمر خود اصلاحات اقتصادی نخواهد داشت، ادامه داد: اصلاحات اقتصادی زمانی انجام میشود که وضعیت کشور مساعد باشد به این معنا که درآمدهای دولت نقش اثربخشی در اصلاحات اقتصادی به جای خواهد گذاشت اگرچه با افزایش این درآمدها، لزوماً اصلاحات بهینه اقتصادی انجام نخواهد شد.
رئیس اسبق سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه نظردهی در مورد تورم بسیار سخت خواهد بود، گفت: بانک مرکزی با توجه به امکاناتی که داشته، عملکرد خوبی را بر روی قیمت برخی داراییها حاکم کرده اما مشکل نقدینگی و ضرورت تأمین مالی سر جای خود خواهد بود.
این کارشناس ارشد حوزه بورس بیان کرد: بعد از سالهای ۹۷ و ۹۸ که نرخ رشد اقتصادی ایران منفی بوده، اکنون میتوان گفت که نرخ رشد اقتصادی برای سال ۹۹ حدود صفر یا حداقل کمی بالای صفر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: به هر حال دولت تلاش خواهد کرد تا پایههای جدید مالیاتی را تعریف کرده همانطور که مالیات بر عایدی سرمایه را به ناچار اجرایی خواهد کرد اما باید عنصر تورم را از آن جدا کند.