دستگاه
فلزیاب در ذهن خود بارها و بارها به تصویر
می
کشند. اما برخی هم هستند که فکر آنها سراغ سیستمهای نصب شده در بخش امنیتی مانند فرودگاهها و دستگاههای مین
یاب … میرود. بله درست است. در اصل همه این دستگاهها تقریباً به صورت یکسان عمل میکنند. در اصل تکیه
دستگاه فلزیاب به رابطه منحصر به فردی است که بین برق و مغناطیس وجود دارد. آیا تاکنون فکر کرده
اید که چگونه فلزیابها کار میکنند؟ در این مقاله، به بررسی این که این دستگاههای ارزشمند چگونه میتوانند سکههای فلزی گم شده را پیدا کنند و یا این که امنیت و آرامش را در فرودگاهها و مکانهای حساس و مهم به ارمغان بیاورند میپردازیم پس همراه ما تا آخر مقاله بمانید.
دستگاه فلزیاب چیست؟
تعریف دستگاه فلز یاب
دستگاه فلزیاب در واقع ابزاری الکترونیکی است که به طور گسترده برای پیدا کردن فلزات مورد استفاده قرار میگیرند. این دستگاهها شامل پروب یا سنسورهایی هستند که نشان دهنده وجود فلز با صدای وزوز، روشن شدن لامپ یا هر وسیله نشانگر دیگر است. طیف گسترده ای از فلزیابها شامل فلزیابهای فلزی سکه، فلزیابهای صنعتی، فلزیابهای پالس، فلزیاب یا ردیابهای دارویی، ردیابهای فلزی نساجی و موارد دیگر میباشند.
اصول کار دستگاه فلزیاب چیست؟
خوب است که به ساختار کلی و فنی دستگاه فلزیاب و تأثیر برق و خاصیت مغناطیسی در عملکرد آن اشارهای کنیم. اگر تاکنون با پیچیدن سیم پیچ سیم به دور میخ و قلاب آن باتری، الکترومغناطیسی درست کرده اید، میدانید که مغناطیس و برق مانند یک زوج متأهل قدیمی هستند که وقتی یکی را پیدا کردید پیدا کردن دیگری کار چندان دشواری نیست. فلزیابهای گوناگون به روشهای مختلفی کار میکنند. یک فلزیاب حاوی یک سیم پیچ سیم است که به سیم پیچ فرستنده، معروف است. هنگامی که برق از طریق سیم پیچ جریان پیدا میکند، یک میدان مغناطیسی در اطراف آن ایجاد میشود. همانطور که ردیاب فلزی را روی زمین میچرخانید میدان مغناطیسی را نیز به حرکت در میآورید. اگر ردیاب را بر روی یک شیء فلزی جابجا کنید، میدان مغناطیسی متحرک بر اتمهای داخل فلز تأثیر میگذارد. در حقیقت، نحوه حرکت الکترونها (ذرات ریز “که در اطراف آن اتمها” در حال چرخش هستند) را تغییر میدهد. بنابراین هنگامی که یک ردیاب فلزی را بر روی یک قطعه فلز حرکت میدهید میدان مغناطیسی حاصل از دستگاه فلزیاب باعث میشود که یک میدان مغناطیسی دیگری در اطراف فلز ظاهر شود. و به راحتی بتوان اشیای فلزی را شناسایی و پیدا نمود. برای این که عمق اکتشاف توسط این دستگاه افزایش یابد باید میدان مغناطیسی که توسط دستگاه فلزیاب ایجاد میشود بیشتر باشد. میزان عمقی که این دستگاهها قادر به تشخیص هستند با توجه به جنس فلز، شکل و اندازه و… میتواند متفاوت باشد.
کاربرد دستگاه فلزیاب
کاربردهای گسترده دستگاه فلزیاب
استفاده از دستگاه فلزیاب امروزه کاربرد گسترده ای دارد. شما میتوانید آنها را در گیت های ورودی فرودگاهها (به منظور جلوگیری از ورود افرادی که اسلحه و چاقو را حمل میکنند) یا سایر مکانهایی مانند زندانها و بیمارستانها ببینید. همچنین در بسیاری از تحقیقات علمی، امروزه از دستگاه فلزیاب استفاده میشود. این نوع از دستگاهها میتوانند ابزاری ارزشمند در تحقیقات تاریخی و باستان شناسی باشند. همچنین از این دستگاهها میتوان در مکانهای مهمی مانند راه آهن، هتلها، تأسیسات نظامی و سایر ساختمانهای دولتی برای تأمین امنیت مورد استفاده قرار داد. آنها معمولاً در تشخیص سلاح، طلا یا هر فلز دیگر در این مکانها استفاده میشوند. آنها همچنین در مهندسی عمران کاربردهای زیادی دارند استفاده از دستگاه فلزیاب در باستان شناسی برای جستجوی بقایای گونههای منقرض شده بسیار رواج دارد. در تحقیقات زمین شناسی برای کشف ترکیب فلزی سازنده خاکها یا سنگها این دستگاهها استفاده میشوند. همچنین در صنایع غذایی از این دستگاهها استفاده زیادی میشود. از دیگر کاربردهای آن به استفاده در معادن و همچنین یافتن لولههای انتقال نفت و گاز میتوان اشاره نمود.
در صورت تمایل به مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع دستگاه فلزیاب و موارد کاربرد آن میتوانید به جهت مشاوره با شماره ۰۹۱۲۲۶۵۵۰۱۰ تماس بگیرید.
این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.