یکشنبه 4ام آذر 1403

یزدی ها مستعد بیماری های قلبی و عروقی هستند

یک متخصص قلب و عروق با بیان این که یزدی ها را به علت مصرف زیاد نمک و شیرینی مستعد انواع بیماری های قلبی و عروقی هستند، اصلاح سبک زندگی و تغذیه را مهمترین عوامل در کاهش و پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های قلبی دانست. – سید محمود صدر بافقی در گفت و […]

410 Views


یک متخصص قلب و عروق با بیان این که یزدی ها را به علت مصرف زیاد نمک و شیرینی مستعد انواع بیماری های قلبی و عروقی هستند، اصلاح سبک زندگی و تغذیه را مهمترین عوامل در کاهش و پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های قلبی دانست.

– سید محمود صدر بافقی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به این که کم و بیش یکی از سه مورد مرگ و میری که در دنیا اتفاق می افتد ناشی بیماری های قلبی است، اظهار کرد: متاسفانه این آمار جهانی به گونه ای است که متاثر از نحوه زندگی کنونی جوامع می تواند روند رو به رشدی داشته باشد.

وی افزود: البته یزدی ها به علت مصرف بالای نمک و شیرینی به عنوان دو ماده بسیار مضر برای قلب، مستعد به ابتلای به این بیماری هستند.

این متخصص قلب در مورد انواع بیماری ‎ ها و نارسایی های قلبی نیز تصریح کرد: بیماری های قلبی و عروقی به صورت عمده ناشی از مشکلات مرتبط با قلب است اما عروق دیگر بدن را نیز درگیر خود می کند و موجب بیماری هایی مانند گرفتگی عروق مغز و سکته مغزی می شود .

وی در مورد بیماری آنفارکتوس یا سکته قلبی نیز گفت: این عارضه به دلیل تنگی یا انسداد رگ های کرونر که خون رسانی به قلب را بر عهده دارند، به وجود می آید به نحوی که به علت نرسیدن خون به قلب، ضعف و ایجاد شوک، حمله قلبی اتفاق می افتد.

دکتر صدر بافقی ادامه داد: اگر فرد در اثر حمله قلبی زنده بماند، با نارسایی قلبی به عنوان مسئله دوم روبرو می شود .

وی راجع به علائم سکته قلبی نیز افزود: عمدتاً بروز سکته قلبی با درد قفسه سینه و پشت جناق سینه بروز پیدا می کند و از طرفی علائمی مانند تنگی نفس را به دنبال دارد اما در افراد با سنین بالای 70 سال، ممکن است با گیجی، سکته مغزی و نارسایی قلبی همراه باشد .

وی سکته قلبی را بدترین نوع در میان عوارض قلبی و شایع ترین علت مرگ و میر ناشی از نارسایی های قلبی دانست و گفت: پیشگیری از این بیماری بسیار ضرورت دارد چرا که بیماری های قلبی علاوه بر خسارت جسمی، همراه با هزینه های سنگینی است و پیشگیری از آنها حتی از نظر اقتصادی نیز به صرفه تر از درمان است .

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به سبک نامناسب زندگی به عنوان مهمترین عامل ایجاد بیماری های قلبی و عروقی، تصریح کرد: متاسفانه نسل جدید به دلیل سبک زندگی نامتعارف ناشی از کم تحرکی و تغذیه نامناسب، بیشتر در معرض سکته و بیماری های قلبی هستند و اصلاح سبک زندگی در این قشر ضرورت بالایی دارد.

وی آموزش سبک صحیح زندگی را از زمان کودکی توصیه کرد و گفت: افراد باید از کودکی و نوجوانی زندگی و تغذیه خود را اصلاح کنند چرا که ایجاد این بیماری ها از این دوران، در بزرگسالی بروز پیدا می کند و تبعات آن دامن گیر افراد می شود به نحوی که متوسط سن ابتلا به انواع بیماری های قلبی 60 سالگی است و عمده افراد در سنین 65 تا 70 سال در معرض خطر هستند .

صدر بافقی در پایان حذف و کاهش مصرف انواع فست فودها و کربوهیدرات ها و قندهای پیچیده مانند غذاهای نشاسته ای، شیرینی جات و نمک را متذکر شد و اظهار کرد: به طور کلی چنین غذاهایی در ایجاد بیماری های قلبی و حتی دیابت تاثیر دارند و افزایش وزن افراد به دلیل مصرف غیرمتعارف این مواد غذایی منجر به کاهش تحرک بدنی افراد می شود که خطر بیماری های قلبی و عروقی را تشدید می کند.

انتهای پیام
کلید واژه ها: بیماری های قلبی – بیماری – زندگی – سکته – سبک زندگی – پیشگیری – دانشگاه علوم پزشکی – سکته مغزی – مرگ و میر – انواع – تغذیه – اصلاح – نامناسب – استاد دانشگاه – شیرینی – یزدی – همراه – حمله – مصرف – سینه – دانشگاه – اقتصادی – خبرنگار – مشکلات – جوامع – درمان – آموزش – درگیر – عوارض – پزشکی

لینک منبع

قالب وردپرس