جمعه 2ام آذر 1403

کرملین: خروج احتمالی آمریکا از پیمان موشکی نگران کننده است

ایرنا – سخنگوی رییس جمهوری روسیه اعلام کرد که خروج احتمالی آمریکا از پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد که دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا نسبت به آن هشدار داد، – نگران کننده است. به گزارش سایت قطره و به نقل ازایرنا، دیمیتری پسکوف روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران، […]

452 Views


ایرنا – سخنگوی رییس جمهوری روسیه اعلام کرد که خروج احتمالی آمریکا از پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد که دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا نسبت به آن هشدار داد، – نگران کننده است.

به گزارش سایت قطره و به نقل ازایرنا، دیمیتری پسکوف روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران، ادعای آمریکا علیه روسیه مبنی بر نقض این پیمان را رد کرد و آن را ادعای بی اساس خواند.

وی افزود: قصد دونالد ترامپ برای خروج از این پیمان موشکی، به شدت نگران کننده است و اینگونه اقدامات جهان را خطرناکتر می کند.

پسکوف گفت: ما این ادعا را که روسیه پیمان کاهش موشک های میان و کوتاه برد را نقض می کند به شدت رد می کنیم و به مفاد آن همچنان پایبند هستیم.

سخنگوی رییس جمهوری روسیه در همین حال خاطرنشان کرد که آمریکا تاکنون هیچ اقدامی را برای خروج از پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد بکار نبسته است؛ در این سند مراحلی برای خروج از پیمان پیش بینی شده است.

سخنگوی رییس جمهوری روسیه گفت که موضوع خروج احتمالی آمریکا از این پیمان در جریان دیدارها با جان بولتون مشاور امنیت ملی رییس جمهوری آمریکا در مسکو مطرح و بررسی خواهد شد.

پسکوف همچنین تصریح کرد که دیدار بولتون با ولادیمیر پوتین همچنان در دستور کار رییس جمهوری روسیه قرار دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که چه موضوعاتی در مذاکرات با بولتون در اولویت قرار دارد، اظهار داشت: برای این منظور به وزارت خارجه روسیه مراجعه کنید زیرا گفت وگوها در وهله نخست با نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت روسیه و سرگیی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه برگزار می شود.

گفتنی است، پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد هشتم ماه دسامبر سال 1987 بین میخاییل گورباچف آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی و رونالد ریگان رییس جمهوری وقت آمریکا امضا شد.

براساس این پیمان، توسعه و کاربرد تمام موشک های هسته ای و غیر هسته ای کوتاه و میان برد به استثنای موشک های دریایی ممنوع شد.

این پیمان نخستین قرارداد کنترل تسلیحات هسته ای موشکی راهبردی در جهان به حساب می آید که با توجه به اینکه در دوره جنگ سرد بین دو ابرقدرت (شوروی و آمریکا) امضا شده بود از اهمیت بسیار بالا و حیاتی برخوردار شده است.

تا سال 1991 حدود دو هزار و 700 موشک نابود شدند ضمن اینکه دو کشور اجازه بازرسی از تاسیسات یکدیگر را داشتند.

سال 2002 آمریکا از پیمان موشک های ضد بالیستیکی خارج شد و جورج بوش رییس جمهوری وقت آمریکا دستور استقرار سپر موشکی در اروپا را صادر کرد و در مقابل ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در سال 2007 اعلام کرد که این پیمان دیگر به سود روسیه نیست.

باراک اوباما رییس جمهوری پیشین آمریکا نیز در سال 2014 روسیه را متهم به خروج از این پیمان کرد اما ایالات متحده در آن زمان هیچ اقدامی انجام نداد.

مقامات آمریکا از شش ماه پیش و پس از رو نمایی روس ها از موشک های هسته ای جدید خود، بار دیگر مسکو را متهم به خروج از پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد کردند و شنبه هفته جاری دونالد ترامپ تهدید کرد که آمریکا از این پیمان خارج خواهد شد.

کلید واژه ها: رییس جمهوری – رییس جمهوری روسیه – آمریکا – جمهوری – روسیه – موشک – هسته ای – رییس جمهوری آمریکا – ولادیمیر پوتین – خروج – هسته – دونالد ترامپ – وزیر امور خارجه روسیه – وزارت خارجه روسیه – میخاییل گورباچف – مشاور امنیت ملی – وزیر امور خارجه – سرگیی لاوروف – رونالد ریگان – وزارت خارجه – شورای امنیت – پوتین – شوروی – امنیت – ایرنا – دیدار – خارجه – جهان – پیش بینی – قرارداد

لینک منبع

قالب وردپرس