به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، وحید مجید، رئیس پلیس فتای انتظامی کشور گفت: در حوزه رمزارزها دو نکته وجود دارد؛ نکته اول اینکه رمزارز یک موضوع بین متعاملین است. دوطرف خارجی با هم به یک توافقی میرسند و بهعنوان ابزار پرداخت قانونی محسوب نمیشود. همچنین اینها بهعنوان ابزار قانونی در اسناد قانونی مورد استناد نیستند.
وی بیان کرد: در سال 1400 پروندههای کلاهبرداری در این حوزه به نسبت 99 تقریبا 7-6 برابر شده است. ولتهایی که برای افراد ایجاد میکنند، کیفپولها، رمزهایی که ایجاد میکنند یا توکنهای جعلی که به افراد سفارش میشود، همه در باب بحثهای کلاهبرداری است که یکی دیگر از بحثهای تاملبرانگیز در حوزه جرائم سایبری است.
آقای مجید گفت: یکی از کارهای اساسی دیگری که انجام شد، توزیع امنیت بین سازمانها و نهادهای مسئول است و فقط ما نیستیم که در این حوزه تامین امنیت میکنیم. این کار نمیتواند تنها بهدست پلیس انجام شود و هر سازمان باید بنا به حوزه خود در این عرصه وارد شود و سالمسازی را انجام دهد.
در این رابطه امسال در سطح استانها بالغبر 77 تفاهمنامه همکاری برای تامین امنیت کاربران در فضای سایبری با نهادهای مختلف امضا کردهایم. فضای سایبری هر روز توسط سیستمهای هوشمندمان کنترل میشود. ما در آن رابطه طرح میگذاریم و طرحهای پاکسازی در حوزههای مختلف اعم از فروش سلاح و مهمات، فعالیت اراذلواوباش و… برگزار میکنیم. علاوه بر این موضوعاتی که خاطر و اخلاقیات اجتماعی را مکدر میکنند در این بحثها پیگیری میکنیم.