یکشنبه 28ام بهمن 1403

مناطق اشباع از تورم ملکی

تغییرات جدید قیمت مسکن در مناطق تهران، اولین علامت امیدوارکننده برای تقاضای مصرفی را مخابره کرد. مناطقی که طی یک سال گذشته، بیشترین رشد قیمت مسکن را تجربه کردند، – ماهانه قیمت در آنها به کمترین حد رسیده که کمترین حجم خرید و فروش آپارتمان نیز به نام این مناطق ثبت شده است. منطقه 5 […]

486 Views


تغییرات جدید قیمت مسکن در مناطق تهران، اولین علامت امیدوارکننده برای تقاضای مصرفی را مخابره کرد.

مناطقی که طی یک سال گذشته، بیشترین رشد قیمت مسکن را تجربه کردند، – ماهانه قیمت در آنها به کمترین حد رسیده که کمترین حجم خرید و فروش آپارتمان نیز به نام این مناطق ثبت شده است.

منطقه 5 نماینده اصلی مناطق پیشرو است که در شروع رونق معاملات خرید مسکن در تهران، با بیشترین رشد ماهانه قیمت تحت تاثیر افزایش چشمگیر حجم معاملات مواجه شد.

اما میانگین قیمت مسکن در این منطقه در ماه آبان، 7/ 3 درصد ظرف یک ماه افزایش پیدا کرد که کمترین تورم ماهانه ملکی در این منطقه طی حداقل 7 ماه گذشته بوده است.

این رشد 7/ 3 درصدی قیمت همچنین جزو کمترین تورم ماهانه منطقه ای در آبان نسبت به سایر مناطق است.

کمترین رشد ماهانه قیمت مسکن در آبان، برای منطقه 19 با نرخ یک درصد و بعد از آن برای منطقه 22 با نرخ 2 درصد به ثبت رسید که به این ترتیب، منطقه 5 در رتبه سوم کمترین رشد ماهانه قیمت مسکن در آبان قرار دارد.

مناطق 2 و 7 و 10 نیز در گروه مناطقی قرار دارند که در ماه گذشته، تغییرات ماهانه قیمت مسکن در آنها کمتر از تغییرات ماهانه میانگین قیمت مسکن در کل شهر تهران (4/ 6 درصد) بوده است.

عمده مناطق این گروه در یک سال اخیر، با بیشترین رشد قیمتی مواجه شده بودند.

در حالی که متوسط قیمت مسکن در شهر تهران در آبان امسال 91 درصد نسبت به آبان سال گذشته افزایش پیدا کرد اما در منطقه 5، میانگین قیمت آپارتمان های فروخته شده در فاصله یک سال منتهی به آبان امسال، 104 درصد رشد کرد.

منطقه 5، رتبه اول بیشترین تورم نقطه ای ملکی را دارد.

بعد از آن، در منطقه 2 تورم نقطه ای ملکی در آبان 97 رقمی معادل 101 درصد را ثبت کرده است.

در منطقه 22 نیز این شکل از تغییرات قیمت مسکن -تغییرات نقطه ای- 92 درصد بوده است.

تبعات رشد دو برابری قیمت مسکن ظرف یکسال در مناطق پیشرو هم اکنون به شکل کمترین رشد ماهانه قیمت و بیشترین افت نقطه ای معاملات خرید آپارتمان قابل ردیابی است.

ماه گذشته حجم کل معاملات خرید واحد مسکونی در تهران 54 درصد نسبت به ماه مشابه در سال 96 کاهش پیدا کرد.

در منطقه 22 اما حجم معاملات در همین فاصله زمانی 65 درصد افت کرد و در منطقه 5 نیز کاهش 56 درصدی را تجربه کرد.

افت نقطه ای حجم معاملات خرید آپارتمان در منطقه 2 نیز 59 درصد و در منطقه 4 رقمی معادل 64 درصد اعلام شده است.

منطقه 4 طی ماه های گذشته اگر چه به اندازه منطقه 5 با التهاب قیمتی مواجه نبود اما جهش قیمت در آن نسبت به سایر مناطق شهر، بالا بوده و بالطبع، واکنش متقاضیان خرید مسکن در این منطقه به رشد شدید قیمت باعث شده منطقه 4 جزو مناطق در مواجهه با سقوط حجم معاملات قرار بگیرد.

ماه گذشته به علت حرکت گروهی از خریداران مسکن از مناطق متوسط یا مرکزی شهر به سمت مناطق جنوبی، حجم معاملات در آنها، با شیب کمتر از سایر مناطق، افت کرد.

کاهش ماهانه خرید و فروش واحد مسکونی در مناطق 13 تا 17 و همچنین 21، کمتر از میزان کاهش کل معاملات ملک در شهر تهران بوده است.

در این مناطق حجم معاملات خرید مسکن در فاصله مهر تا آبان، به طور متوسط 19 درصد کاهش پیدا کرده که در مقایسه با کاهش ماهانه 27 درصدی کل معاملات شهر تهران، حکایت از رکود کمتر معاملات ملک در مناطق پایین شهر تهران دارد.

در برخی مناطق پایین شهر تهران در ماه گذشته شیب رشد ماهانه قیمت قابل توجه بوده و این موضوع به دلیل فرآیند احیای رابطه نسبی قیمت مسکن در مناطق مختلف شهر تهران است.

در مناطق 11 تا 14 و همچنین 18 و 20 تورم ماهانه ملکی در آبان 7 تا 12 درصد بوده که قابل توجه است.

میانگین قیمت آپارتمان در منطقه 17 نیز 14 درصد در فاصله مهر تا آبان امسال افزایش یافته است.

طی ماه های اخیر جهش قیمت در مناطق پیشرو باعث به هم خوردن فاصله متعارف قیمت آپارتمان ها در مناطق مختلف شد.

در شروع رونق معاملات مسکن در تهران نبض خرید و فروش” در مناطق پیشرو تندتر از مناطق پایین شهر بود و همین اختلاف دمای منطقه ای در معاملات مسکن باعث شد سطح قیمت در مناطق پیشرو با شیب بیشتری بالا برود.

اکنون جاماندگی تورم ملکی در مناطق پایین نسبت به مناطق اشباع شده از رشد قیمت، در حال جبران است.

این فاصله از دست رفته از ابتدای پاییز شروع به بازیابی کرد و در آبان نیز ادامه داشته است.

کم شدن شیب رشد ماهانه قیمت مسکن در مناطق پیشرو از یکسو و رشد بیشتر قیمت در مناطق پایین و کم رشد یافته، در نهایت به احیای کامل رابطه نسبی قیمت ها و ورود بازار ملک به دوره ثبات یا ریزنوسان قیمت می شود.

بازار مسکن در دوره پساجهش قیمت می تواند با کاهش قیمت اسمی یا کاهش قیمت واقعی روبه رو شود.

” علت کاهش معاملات مسکن چیست؟ یک صاحبنظر ارشد اقتصادی در حوزه مسکن علت کاهش تعداد معاملات خرید مسکن در ماه های اخیر را تشریح کرد.

حسین عبده تبریزی در گفت وگو با خبرگزاری مهر اعلام کرد:طی ماه های اخیر برخی از مالکان واحدهای مسکونی متناسب با نوسانات نرخ دلار علاقه مند به افزایش قیمت مسکن بوده اند، اما بخش تقاضا، چنین توانی برای پرداخت به منظور خرید مسکن ندارد.

وی با بیان اینکه این عامل یکی از مهم ترین عوامل کاهش تعداد معاملات خرید مسکن در شهر تهران بوده است گفت: درآمد یاثروت خانوارها به اندازه تفاوت قیمت دلار بالا نرفته است، اگر چه تقاضای مصرفی از بین نرفته و مردم نیاز خود به تامین مسکن را به بازار می آورند اما قدرت خرید با نرخ های فعلی بازار مسکن هماهنگی ندارد و همین عامل منجر به کاهش چشمگیر حجم معاملات خرید واحدهای مسکونی شده است.

عبده تبریزی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی لازم است برای افزایش قدرت خرید خانوارها سقف تسهیلات خرید مسکن افزایش یابد.

این اقتصاددان گفت: اگر منابع کافی در نظام بانکی باشد که از طرف عرضه کار را شروع کنیم و از عرضه هم حمایت شود، مشکلی نیست.

اگر متقاضیان خرید مسکن توانمند شوند ، سازنده ها به شکلی سرمایه کافی برای ساخت فراهم خواهند کرد.

سازندگان اگر مطمئن شوند تقاضای خرید هست، به هر حال مسائل خود را حل می کنند.

کلید واژه ها: منطقه – قیمت مسکن – قیمت – درصد – مناطق – مسکن – معاملات – آپارتمان – تهران – خرید – تورم نقطه ای – تورم – افزایش – شهر تهران – خرید مسکن – قیمت آپارتمان – خرید و فروش – کاهش – رتبه – اولین – واکنش – جدید – شروع – فروش

لینک منبع

قالب وردپرس