به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان دامپزشکی کشور، در جلسه هماهنگی اقدامات بهداشتی و پیشگیری مخاطرات بهداشتی در اماکن دامی و مراکز تولید و عرضه فرآوردههای خام دامی، اقدامات اجرایی و توصیههای بهداشتی لازم جهت پیشگیری از بروز هرگونه مخاطره انتقال ویروس کرونا به مصرفکنندگان در ۱۱ بند جهت تشدید اقدامات نظارت بهداشتی برای رفاه حال مردم تصویب شد که از سوی علیرضا رفیعیپور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور جهت اجرا، ابلاغ شد.
بر اساس این مصوبه، مقرر گردیده است ضمن هماهنگیهای لازم بین بخشی و همکاری تشکلهای صنفی ذیربط، اهتمام خاص در اجرای مصوبات به عمل آید و گزارش اقدامات بصورت هفتگی به دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور به دکتر این دفتر ارسال گردد.
مصوبات ابلاغی این جلسه جهت اجرا به شرح زیر است:
۱- ممنوعیت هرگونه قطعهبندی گوشت مرغ، فرآوری، تهیه جوجه کباب و شنیسل، طعمدار نمودن و … در مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی، واحدهای صنفی، غرف میادین میوه و تره بار به دلیل انتقال عوامل بیماریزا و آلودگیهای متقاطع مورد تایید و تأکید قرار گرفت. مقرر گردید سازمان دامپزشکی کشور با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اتحادیههای صنفی ذیربط و اتاق اصناف در اینخصوص اقدام نماید.
۲- مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی و واحدهای صنفی صرفاً مجاز به عرضه فرآوردههای مذکور به صورت بستهبندی شده در کشتارگاههای صنعتی و یا مراکز قطعهبندی و بستهبندی مجاز (دارای پروانه بهداشتی بهره برداری و نیز پروانه بهداشتی تولید معتبر) و یا تهیه شده در مراکز بسته بندی وابسته به فروشگاههای زنجیرهای (صرفاً جهت عرضه در همان مرکز) هستند.
۳- کشتارگاههای صنعتی طیور و مراکز قطعه بندی و بستهبندی مجاز، متعهد به تأمین نیاز واقعی جامعه از نظر تولید و عرضه فرآوردههای خام دامی بسته بندی شده و شناسنامه دار هستند.
۴- اقدامات جدی برای عرضه تخم مرغ شناسنامهدار بستهبندی شده در مراکز و فروشگاهها بر اساس برنامه ملی ارتقا کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ با همکاری تشکلهای مربوطه و نظارت بر اجرای آن در مراکز عرضه (عمده فروشی و خرده فروشی) توسط انجمن تخم مرغ شناسنامهدار، انجمن صنفی عمده فروشان تخممرغ، سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۵- توصیه و تاکید بر عرضه ماهی بستهبندی شده در مراکز عرضه و واحدهای صنفی
۶- در مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی و واحدهای صنفی، هر گونه فرآوری و طعمدارکردن گوشت قرمز ممنوع بوده و چرخ کردن گوشت فقط بنا به درخواست متقاضی و در حضور مشتری با رعایت ضوابط بهداشتی مجاز است.
۷- آموزشها و اطلاعرسانی عمومی، ترویج مصرف محصولات بهداشتی، شناسنامهدار و بستهبندی شده در رسانه ملی و جراید با همکاری تشکلهای صنفی مرتبط
۸- تشدید نظارتها و کنترلهای بهداشتی (بهداشت فردی و محیطی) در اماکن دامی و مراکز تولید، بستهبندی و عرضه فرآوردههای خام دامی و واحدهای صنفی توسط وزارت بهداشت (در حیطه وظایف مربوطه و تفاهم نامه فیمابین)، متصدیان و مسئولین فنی- بهداشتی واحدها
۹- ممنوعیت و برخورد با عرضه فرآوردههای خام دامی نظیر گوشت، مرغ، تخم مرغ، آبزیان در بازارچههای محلی و خودروهای سیار و کنار جادهای توسط سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حیطه وظایف مربوطه و تفاهمنامه فیمابین
۱۰- انجمن صنفی کارفرمایان صنعت تولید و بستهبندی مواد پروتئینی کشور و تشکلهای کشتارگاههای دام و طیور متعهد به ارتقا کیفیت محصولات بستهبندی شده و نظارتهای مستمر برتولید و عرضه محصولات است.
۱۱- کشتارگاههای دام و طیور و واحدهای بستهبندی ملزم به رعایت مستمر کلیه ضوابط بهداشت فردی، محیطی و فرآیند تولید بوده و بایستی امکانات و تمهیدات لازم برای مقابله با کووید ۱۹ انجام دهند.