به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، امروزه که میزان استفاده و وابستگی صنایع به تجهیزات صنعتی با پایه فولاد بر همگان روشن و در بازاری به این بزرگی و با رقابت فراوان، کیفیت و قیمت مناسب مهمترین هدف کارفرمایان محترم است؛ نیاز به حضور شرکتهای حرفه ای و با تعهد بیشتر احساس میشود. شرکت فارس استیل به واسطه بیش از دو دهه تجربه همکاری با شرکتهای بازرگانی برای تأمین تجهیزات فولادی در سال ۹۸ مستقلاً کار خود را آغاز نمود. تخصص بالا و همراهی صادقانه نیروهای متخصص این مجموعه با مشتریان سبب شد تا این شرکت با پیشرفت چشمگیر در مدت زمان کوتاه توانایی خود را در این عرصه تثبیت نموده و نزد کارفرمایان صنایع گوناگون همچون نفت، گاز، پتروشیمی، آب و فاضلاب و… شناخته شود. همراهی مشتریان از ابتدای فرایند مشاوره تا خرید و تحویل سفارش در محل مورد نظر، استعلام گیری و تهیه پیش فاکتور با پایینترین قیمت موجود در بازار و همچنین امکان تهیه سفارشات مشتریان از دیگر کشورها تنها چند نمونه از مزیتهای فارس استیل است که علاوه بر پیشرفت چشمگیر سبب شده محصولات این شرکت انتخاب اول حرفه ای ها در فراهم سازی و تأمین محصولات با پایه فولاد همانند انواع لولههای فلزی، اتصالات و شیرآلات باشد.
قیمت انواع فلنج یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات مورد استفاده در صنعت بوده که فارس استیل به عنوان پیشتازان تأمین انواع آن در حال فعالیت است.
فلنج چیست
فلنج قطعهای دایره شکل و دارای سوراخهای متعدد در سر تا سر محیط خود برای قرار گیری پیچ و مهره و اتصال به قطعات دیگر است، در واقع قطعهای است که برای اتصال لولهها و شیرآلات به یکدیگر و یا تغییر سایز و مسیر جریان لولهها مورد استفاده قرار میگیرد. این قطعه جزو اتصالات قابل جداسازی بوده و اغلب از فولاد، فولاد ضد زنگ، فولاد آلیاژی و پلی اتیلن ساخته میشوند. مهمترین مسئله در به کارگیری آنها، یکسان بودن سایز لوله یا شیرآلات با سایز فلنج است و هرگز نباید قطعه دیگری جهت هم سایز نمودن بین آنها قرار گیرد.
نکته مهم بعدی در رابطه با فلنج ها کلاس آنها و یا همان میزان دما و فشار قابل تحمل توسط آن است. بدیهی است هر چه کلاس فلنج بالاتر باشد تحمل آن در برابر دما و فشار نیز بالاتر است. علاوه بر میزان دما و فشار قابل تحمل برای فلنج، کلاسها در تعیین سایز، تعداد و محل قرار گیری سوراخها بر روی محیط آن نیز اثر گذارند. پس فلنج ها با کلاسهای متفاوت دارای تعداد و سایزهای گوناگون سوراخ هستند و قابلیت اتصال به یکدیگر را ندارند. کلاس این قطعه بر اساس استانداردهای زیر تعریف میشود:
· استاندارد ASME B ۱۶.۵
مطابق این استاندارد، فلنج ها به کلاسهای ۱۵۰، ۳۰۰، ۶۰۰، ۹۰۰، ۱۵۰۰ و ۲۵۰۰ دسته بندی میشوند. در این استاندارد فشار بر حسب PSI بیان میشود. به طور کلی حداکثر فشار قابل تحمل ۴/۲ برابر عدد کلاس آنها در این استاندارد است.
· استاندارد DIN۱۰۹۲/۱
این استاندارد که گاهاً برای فلنج ها استفاده میشود، فشار وارده با توجه به ابعاد را بر اساس PN بیان میکند. PN۱۰، PN۱۶، PN۲۰ و PN۴۰ از مهمترین فشارهای این استاندارد هستند.
· استاندارد API BX۶-۶B-۶A
فلنج هایی که در دسته بندی این استاندارد قرار میگیرند تحمل فشار بالاتری را دارا هستند. کلاسهای این استاندارد شامل مقادیر ۲۰۰۰، ۳۰۰۰، ۵۰۰۰، ۱۰۰۰۰ و ۱۵۰۰۰ است.
انواع فلنج ها
فلنج ها به دو دسته اساسی از لحاظ محل اتصال تقسیم بندی میشوند. آن دسته که به لولهها متصل میشوند با نام قسمت انتهایی (End) و آن قسم که به فلنج دیگر متصل میشوند، با نام قسمت ابتدایی (Face) نام گذاری شده اند.
انواع فلنج ها بر اساس Face به صورت زیر است:
· سطح صاف (Flat Face):
این نوع برای سیستمهایی که از متصل کردن دو فلنج به هم برای اتصال لولهها به یکدیگر استفاده میشود و در فشارهای پایین، کاربرد دارند.
· سطح برجسته (Raised Face):
کاربرد این نوع نیز همانند فلنج سطح صاف است با این تفاوت که برای اتصال دو فلنج سطح برجسته به هم باید یک واشر مخصوص که در گذشته از آزبزست و اکنون از مواد زیست تخریب پذیر ساخته میشود استفاده کرد.
· حلقه مشترک (Ring-Type joint):
برای جلوگیری از برخورد دو فلنج حلقه مشترک به هم از یک رینگ در بین آنها استفاده میکنند که این حلقه توسط فشاری که سیال وارد میکند سبب آب بندی نیز میگردد. بیشترین استفاده از این نوع در صنایع دارای فشار و دما بالا به ویژه نفت و گاز است.
انواع فلنج ها بر اساس End به صورت زیر است:
· اسیپلون (Slip On Flange)
فلنج اسیپلون به وسیله روش Fillet Welds به سایر قطعات از جمله لولهها و شیرآلات جوش داده و متصل میشود. اسیپلون به دلیل اینکه هم از داخل و هم از بیرون جوشکاری میشود نشتی کمتری نیز دارد. صرفه اقتصادی، راحتی در نصب و کاربرد فراوان در خطوط لوله کشی از دیگر مزایای این فلنج است. لازم به ذکر است که این نوع امکان اتصال به انواع زانوییها را ندارد و در اندازه ۲/۱ تا ۶۰ اینچ و کلاسهای ۱۵۰، ۳۰۰، ۴۰۰، ۶۰۰، ۹۰۰ و ۲۵۰۰ عرضه میگردد.
· گلودار جوشی (Welding Neck Flange):
فلنج گلودار جوشی یا قسمت مخروطی شکل در مرکز این فلنج قرار گرفته و سبب میشود که به راحتی قابل تشخیص و تمایز باشد. این نوع در برابر دما و فشار بالا مقاوم بوده و خود دارای دو نوع معمولی و گلو بلند است. جنس این قطعه عموماً از فولاد، استیل ضد زنگ و کربن استیل بوده و دارای کلاسهای ۱۵۰، ۳۰۰، ۶۰۰، ۹۰۰، ۱۵۰۰ و ۲۵۰۰ است.
· ساکت (Socket Weld Flange):
این نوع دارای دو قطر داخلی است به طوری محیط فلنج ابتدا بزرگ و سپس به واسطه برامدگی که در داخل آن قرار دارد قطر آن کوچکتر میشود. برای انتخاب فلنج مناسب باید لوله را هم اندازه با قطر کوچکتر انتخاب کنیم. این قطعه که در ابعاد کوچک و قطر حداکثر ۲ اینچ و فشارهای بالا به کار برده میشود، همانند دیگر فلنج ها به وسیله Fillet Welds و فقط یکبار از بیرون جوش داده میشود. کلاسهای آن ۱۵۰، ۳۰۰، ۶۰۰، ۹۰۰، ۱۵۰۰ و ۲۵۰۰ است.
· کور (Blind Flange)
فلنج کور دارای کارکرد متفاوت با دیگر انواع فلنج است. این قطعه دارای یک صفحه فولادی است که برای مسدود کردن جریان سیالات در انتهای خطوط لوله کشی استفاده میشود و نسبت به تمام فلنج ها دارای تحمل فشار و تنش بالاتری است. اهمیت کاربرد آن در تعمیرات خطوط لوله به طور کامل مشخص میشود. برای تعمیر قسمتی از لوله در یک سیستم لوله کشی بزرگ بدون وجود فلنج کور عملاً یعنی قطع کردن کامل جریان سیال و بازسازی آن قسمت؛ در صورتی که با استفاده از این قطعه نیاز به این کارد نیست و میتوان مسیر سیال در قسمت نیازمند به تعمیر را برای مدتی مسدود کرد.
کلاس که در واقع همان میزان تحمل دما و فشار فلنج است و همچنین جنس ماده سازنده آن از موارد اصلی تأثیرگذار بر قیمت است. تشخیص استفاده از کدام نوع با توجه به صنعت، دما، فشار و حتی خواص شیمیایی سیال باید توسط متخصصان این حوزه صورت گیرد. پس برای آگاهی از پایینترین قیمت به روز در بازار تجهیزات فولادی و همچنین انتخاب تأسیسات درست با کارشناسان فارس استیل تماس بگیرید.
این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.