جمعه 2ام آذر 1403

مرور اکوسیستم آی‌فینک در دومین برنامه شکل‌دهی و شتاب‌دهی

کد خبر: ۲۸۴۳۲۶ آی‌فینک با توجه به سابقه شرکت خدمات انفورماتیک در حوزه مالی و بانکی، به صورت اختصاصی در زمینه فین‌تک فعالیت می‌کند. به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، مرکر نوآوری مالی خدمات انفورماتیک (آی‌فینک) پس از برگزاری موفق اولین برنامه شکل‌دهی و شتاب‏‌دهی و پذیرش، رشد و توسعه 6 استارتاپ در این برنامه، […]

214 Views


آی‌فینک با توجه به سابقه شرکت خدمات انفورماتیک در حوزه مالی و بانکی، به صورت اختصاصی در زمینه فین‌تک فعالیت می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، مرکر نوآوری مالی خدمات انفورماتیک (آی‌فینک) پس از برگزاری موفق اولین برنامه شکل‌دهی و شتاب‏‌دهی و پذیرش، رشد و توسعه 6 استارتاپ در این برنامه، دومین برنامه شتاب‏‌دهی خود را از آبان ماه 1400 آغاز کرده است.

در این برنامه، استارتاپ‏‌های حوزه فناوری مالی (فین‌تک) و فناوری‏‌های نوین مرتبط، پذیرش خواهند شد و به آنها خدمات و امکاناتی از جمله آموزش و مشاوره، فضای کار مناسب، دسترسی به شبکه بانکی، تزریق سرمایه با توجه به نیاز استارتاپ و شاخص‌های عملکردی پیشرفت تا سقف 230 میلیون تومان در طول برنامه ارائه خواهد شد.

در این مجال گزارشی از فعالیت این مرکز جهت آشنایی با برنامه‌‏های آن ارائه می‌شود.

شرکت خدمات انفورماتیک به عنوان بازوی فناورانه بانک مرکزی و ارائه‌‏دهندۀ سامانه‏‌های حاکمیتی بانکی از قبیل شتاب، ساتنا، پایا، چکاوک و ده‌‌ها محصول دیگر، در راستای رویکرد نوآوری باز و تلفیق تجربه و دانش نیروی انسانی خود با سایر صاحبان ایده‏ در صنعت مالی و بانکی کشور، اقدام به راه‌اندازی مرکز نوآوری مالی آی‏‌فینک در سال 1398 نمود و راهبری آن را به شرکت خدمات انفورماتیک فرادیس گسترکیش واگذار کرد.

آي فينک1

مأموریت این مرکز شناسایی استارتاپ‏‌های دارای راه‌‏حل‌های نوآورانه و فناورانه در حوزه فین‌تک و حمایت این استارتاپ‏‌ها در مراحل اولیه مسیری است که در پیش رو دارند.

مسیری را که یک استارتاپ از ابتدا برای دستیابی به مرحله رشد و بلوغ طی می‌‏کند، می‏توان به مراحل مختلفی تقسیم‏ کرد که در هر یک از آنها، استارتاپ نیاز‏ها و شرایط متفاوتی دارد.

در اولین گام پس از کشف نیاز و تعریف مسئله، استارتاپ به تست فرضیه‏‌های کسب‏‌وکاری خود می‏‌پردازد. سپس در مرحله شکل‏‌گیری، با شناختی که از بازار و نیازهای مخاطبان خود کسب کرده است، مدل کسب‏‌وکاری خود را اصلاح کرده و کمینه محصول اولیه (MVP) را ایجاد می‏‌کند تا بتواند بازخورد واقع‏‌گرایانه‏‌ای نسبت به ایده اولیه خود دریافت کرده و مشتری حداقلی جذب نماید.

در مر‌احل بعدی، تیم استارتاپی با تکمیل و بهبود محصول و کسب‏‌وکار خود تلاش می‏‌کند به بازار وارد شده و مشتریان واقعی را شناسایی و بتواند بین محصول ارائه شده و نیاز واقعی بازار تطابق ایجاد نماید.

پس از طی کردن این مراحل، استارتاپ نیاز به گسترش و توسعه بازار خود دارد که معمولا تیم‏‌ها سعی می‏‌کنند با جذب منابع مالی از این مرحله عبور کنند. البته برخی از استارتاپ‏‌ها نیز بسته به جریان درآمدی‌شان، ترجیح می‏‌دهند با روش خودگردانی این مرحله را طی ‏کنند.

در طی دوران شکل‏‌گیری و رشد تیم تا قبل از جذب سرمایه، آی‏‌فینک در کنار تیم‌های استارتاپی قرار می‏‌گیرد تا با در اختیار گذاشتن سرمایه‌‏های دانشی، اقتصادی و اجتماعی، عبور از هر مرحله را برای آنها تسهیل کند.

به طور مثال به‏‌منظور تامین سرمایه اقتصادی، با اختصاص فضای کار مجهز و تزریق سرمایه در دو مرحله شکل‏‌دهی و شتاب‌دهی به تیم استارتاپی، امکان رشد تیم را میسر می‏‌سازد. همچنین فضای اشتراکی که در اختیار تیم قرار می‌‏گیرد، به دلیل مجاورت با سایر تیم‏‌ها و کارآفرینان، امکان هم‏‌افزایی با اکوسیستم را ایجاد کرده و دورهمی‏‌های تخصصی و ایجاد امکان حضور در رویدادهای متنوع، سرمایه اجتماعی مناسبی را در اختیار اعضای تیم‏ قرار می‏‌دهد.

علاوه بر این به‏‌منظور تامین سرمایه‌‏های دانشی، این مرکز با برگزاری کارگاه‏‌های آموزشی عمومی و فین‌تکی، می‏‌کوشد تا به تیم‏‌های مستقر کمک کرده مسیر پیش روی خود را با شناخت بهتری طی نمایند.

از سوی دیگر ایجاد زمینه و بستر مناسب جهت شبکه‌سازی و ارتباط با بازیگران صنعت بانکی و پرداخت کشور، دسترسی به شبکه بانکی و دریافت خدمات مشاوره در حوزه رگولاتوری از جمله مزیت‏‌های حضور در این مرکز برای استارتاپ‏‌ها است.

آی‏‌فینک با توجه به سابقه شرکت خدمات انفورماتیک در حوزه مالی و بانکی، به صورت اختصاصی در زمینه فین‌تک فعالیت می‏‌کند. از جمله حوزه‌‏های مورد پذیرش در این شتاب‌دهنده می‏‌توان‏ به فناوری‏‌های پرداخت، قانون‌گذاری، مدیریت ثروت، نقل و انتقال ارزی، زنجیره بلوک، وام‌دهی، بیمه، بانکی و مدیریت مالی اشاره نمود.

در هریک از این حوزه‏‌ها، استارتاپ‏‌های متنوعی در کنار یکدیگر قرار خواهند گرفت تا پاسخگوی نیاز مشتریان اعم از افراد حقیقی و یا کسب‏‌وکارهای کوچک و بزرگ باشند. هدف این است که در آینده، این استارتاپ‌ها بتوانند علاوه بر ارائه خدمات به مخاطبان خود، این خدمات را به یکدیگر نیز ارائه کنند تا از طریق این هم‌افزایی، به‏‌صورت متقابل میزان رشدشان بر روی سایر استارتاپ‏‌های آی‏‌فینک تاثیرگذار باشد و اکوسیستمی بین استارتاپ‏‌های آی‏‌فینک ایجاد گردد. انتخاب استارتاپ‏‌ها در هریک از این حوزه‏‌ها، با توجه به نیاز بازار، تطابق مسئله و راه‌‏حل، تیم قوی و مدل کسب‏‌وکاری که استارتاپ ارائه می‏‌دهد، صورت می‏گیرد.

آی فینک2

با همین مأموریت و هدف، در برنامه اول شکل‌‏دهی و شتاب‏‌دهی مرکز آی‏‌فینک که از اسفند 1398 به مدت یکسال در محل کارخانه نوآوری آزادی و با همکاری شرکت هم‏‌آوا برگزار شد، 6 استارتاپ‏ فین‌تکی انتخاب شدند و با حضور در این مرکز در مدت اجرای برنامه از خدمات ذکر شده بهره بردند.

در این برنامه بالغ بر 210 ساعت دوره آموزشی تخصصی و 350 ساعت مشاوره و منتورینگ عمومی و تخصصی حوزه فین‌تک برای استارتاپ‏‌ها برگزار شده است. در پایان برنامه و هم اکنون این استارتاپ‌‏ها دارای محصول نهایی و فعال در بازار مالی هستند.

 

آی فینک3
در حال حاضر، مرکز آی‏‌فینک فرآیند جذب استارتاپ برای دوره جدید شکل‏‌دهی و شتاب‏‌دهی خود را آغاز کرده است. از موضوعات مورد توجه این دوره آی‌‏فینک، استفاده از فناوری‏‌های نوین از جمله هوش مصنوعی، کلان داده‏‌ها، رایانش ابری و اینترنت اشیاء در صنعت فین‌تک است.

لینک منبع

قالب وردپرس