مخالفان تحریمهای آمریکا در راه نمایشگاه تراکنش ایران
امروز آن دسته از فعالان صنعت بانکی و پرداخت که مخالف تحریمهای آمریکا هستند و میخواهند سرافرازی ملی را در برابر این اقدامات به نمایش بگذارند از نمایشگاه تراکنش ایران حمایت میکنند. به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، به نقل از ستاد خبری نمایشگاه، آن روز که زبان دیپلماسی بر تهدیدادت جنگ […]
امروز آن دسته از فعالان صنعت بانکی و پرداخت که مخالف تحریمهای آمریکا هستند و میخواهند سرافرازی ملی را در برابر این اقدامات به نمایش بگذارند از نمایشگاه تراکنش ایران حمایت میکنند.
به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، به نقل از ستاد خبری نمایشگاه، آن روز که زبان دیپلماسی بر تهدیدادت جنگ پیروز شد و پس از سالها مذاکره میان ایران و قدرتهای جهان، برجام به امضا رسید، امیدهای زیادی برای رونق بازارهای اقتصادی در کشور شکل گرفت. فعالان اقتصادی داخلی و خارجی انتظار داشتند که با آغاز رسمی اجرای برنامه جامع اقدام مشترک، شرایط برای همکاری دو جانبه فراهم شود.
اما در عمل دیری نپایید که بدعهدیهای آمریکا آغاز شد و به ویژه بانکهای بزرگ و بینالمللی از بیم جرایم این کشور ترجیح دادند وارد بازار ایران نشوند. با وجود این برجام به عنوان الگوی پیروزی دیپلماسی گشایشهایی را به دنبال داشت؛ از جمله اینکه پای شرکتهای بسیاری را به ایران باز و امکان تبادلات مالی از طریق بانکهای کوچک و متوسط را فراهم کرد.
شاید کمتر کسی تصور میکرد حدود دو سال و نیم پس از امضای یک سند رسمی با پشتوانه شورای امنیت، فردی در آمریکا به قدرت برسد که به راحتی همه قواعد بینالمللی را زیر پا بگذارد. اما دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود نشان داد چنین رفتارهایی از او بعید نیست و رئیسجمهور آمریکا به اینگونه قواعد اعتقادی ندارد.
ترامپ در اردیبهشت امسال به یکی از وعدههای انتخاباتی خود عمل کرد و از برجام خارج شد. اما او شاید انتظار واکنشی هوشمندانه و مبتنی بر دیپلماسی از سوی ایران را نداشت؛ همان رفتاری که از یک سو مانع شکلگیری اجماعی جهانی علیه ایران شد و از سوی دیگر روسای بسیاری از دولتهای اروپایی را نیز برای انتقاد از اقدام رئیسجمهور آمریکا و همراهی نکردن با وی متقاعد کرد.
اگر دولت ایران تصمیم به ادامه همین مسیر مبتنی دیپلماسی گرفته باشد، به حمایت همه نیروهای کشور نیاز دارد و باید بتواند وحدت داخلی را به دنیا نشان دهد. از سوی دیگر رئیسجمهور تا کنون بارها اعلام کرده که دولت برای حل مشکلات اقتصادی نیازمند حفظ امید در جامعه است.
شاید حفظ امیدواری در شرایطی که دغدغههای اقتصادی موجود، همه مردم و همچنین صاحبان کسب و کارها را نسبت به آینده نگران کرده است، مشکل باشد. کمتر از یک ماه به موعد نهایی بازگشت تحریمها باقی مانده است و نوسانات قیمت ارز نیز گاهی روندی نگرانکننده به خود میگیرد؛ در چنین شرایطی دورنمای وضعیت اقتصادی کشور به ویژه برای فعالان بخش خصوصی چندان مشخص نیست. در این میان، تحریمهای ظالمانه آمریکا به صورت ویژه دو صنعت نفت و بانکداری کشور را نشانه رفته است و این دو بخش با نگرانیهای بیشتری مواجه هستند.
در چنین شرایطی میتوان برگزاری رویدادی بزرگ برای نمایش نشاط و پویایی در صنعت بانکداری و پرداخت را نوعی رسالت ملی دانست؛ به ویژه آنکه بخش خصوصی متولی برگزاری آن باشد. مرکز فابا، با چنین رویکردی مصمم است که با همه توان خود چهارمین نمایشگاه تراکنش ایران را پربارتر و پرشورتر از سالهای گذشته برگزار کند.
این مرکز قصد دارد ITE 2018 را به میعادگاهی برای نمایش عزت و وحدت بخشهای مختلف کشور در برابر اقدامات یک طرفه و ظالمانه آمریکا تبدیل کند؛ به ویژه آنکه این رویداد در فاصله کوتاهی پس از موعد 13 آبان برگزار میشود.
امروز آن دسته از فعالان صنعت بانکی و پرداخت که مخالف تحریمهای آمریکا هستند و میخواهند سرافرازی ملی را در برابر این اقدامات به نمایش بگذارند از نمایشگاه تراکنش ایران حمایت میکنند.
از این رو، ITE 2018 علاوه بر اینکه مانند سالهای گذشته محلی برای توسعه کسب و کارهای بخش خصوصی خواهد بود، با رسالتهای ملی نیز عجین شده است تا نشاندهنده پویایی نظام بانکی در دوران تحریمهای ظالمانه باشد.
منبع: فابانیوز