دوشنبه 21ام آبان 1403

محلی کردن دانشگاه‌ها هیچ محدودیتی برای آنان ایجاد نمی‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، منصور غلامی در جلسه علنی امروز و در پاسخ به سؤال نادر قاضی پور مبنی بر علت محلی اعلام شدن دانشگاه‌های معتبر کشور در مراکز استان‌ها و برخی شهرستان‌ها اظهار داشت: هر دانشگاهی ظرفیت و توان کافی برای انجام ماموریت‌های ملی و بین‌المللی داشته باشد، مورد حمایت وزارت علوم قرار می‌گیرد. […]

378 Views



به گزارش خبرنگار مهر، منصور غلامی در جلسه علنی امروز و در پاسخ به سؤال نادر قاضی پور مبنی بر علت محلی اعلام شدن دانشگاه‌های معتبر کشور در مراکز استان‌ها و برخی شهرستان‌ها اظهار داشت: هر دانشگاهی ظرفیت و توان کافی برای انجام ماموریت‌های ملی و بین‌المللی داشته باشد، مورد حمایت وزارت علوم قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: اعطای ماموریت محلی به برخی از دانشگاه های کشور به این معناست که این دانشگاه ها در وهله اول در حل مشکلات استانی خود نقش تاثیرگذاری داشته باشند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: طبعا در اکثر دانشگاه های کوچک کشور، اساتید خبره و دانشمندی هستند که می‌توانند به حل مسائل کشور کمک کنند و به همین دلیل هدف اصلی ما آن است که این اساتید در وهله اول در منطقه خود به کار گرفته شوند.

غلامی با تأکید بر اینکه اعطای ماموریت محلی به این دانشگاه‌ها به معنای ایجاد محدودیت در جهت رشد این دانشگاه ها نیست، گفت: ما حمایت‌های ویژه‌ای از دانشگاه‌هایی که پروژه‌های محلی را دنبال می‌کنند، خواهیم داشت.

وزیر علوم با بیان اینکه نگاه ما این است که از این طریق دانشگاه های استانی و شهرستانی رشد بیشتری داشته باشد، افزود: مسئولان استانی هم در صورتی که ببینند دانشگاه های محلی علی‌رغم محدودیت دوره سنی و تعداد اساتید به دنبال حل مشکلات استان هستند، قطعا حمایت های بیشتری از آن دانشگاه ها خواهند داشت.

وی تاکید کرد: محلی اعلام شدن این دانشگاه ها در راستای اجرای برنامه آمایش آموزش عالی و همچنین در چارچوب قوانین برنامه ای کشور است.

غلامی با اشاره به اینکه ما در راستای اجرای این اقدام جلسات کارشناسی و کارگروه های تخصصی متعددی تشکیل داده ایم، گفت: اجرای این موضوع منجر به تضعیف برنامه های آموزش عالی نمی شود و محلی کردن دانشگاه‌ها هیچ محدودیتی برای آنان ایجاد نمی‌کند.

وی با تاکید بر اینکه اساتید جوان در ابتدا باید مشکلات منطقه خود را حل کنند، تصریح کرد: همه ما باید کمک کنیم تا دانشگاه‌های استانها و شهرستانها هم رشد پیدا کنند و در وهله اول تمرکز خود را بر حل مسائل منطقه‌ای بگذارند.

وزیر علوم با بیان اینکه از سوی دیگر محلی تعریف کردن یک دانشگاه محدودیتی برای پذیرش دانشجو در سراسر کشور ایجاد نمی کند، اظهارداشت: ما دسته بندی کردن این دانشگاه ها را برای نظارت و ارتقای کیفیت آموزشی این دانشگاه ها در دستور کار قرار داده ایم تا همه دانشگاه ها به سطح مطلوب کیفی در آموزش عالی کشور برسند.

قاضی‌پور: چرا بودجه دانشگاه ها بر اساس عملکردشان توزیع نمی شود؟

در ادامه جلسه، نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در طرح سؤال خود از وزیر اظهارداشت: در شرایطی که دنیای استکبار ملت ایران را در شرایط تحریم قرار داده است، باید تکیه اصلی ما استفاده از توان داخلی و نخبگان دانشگاهی خودمان برای حل مسائل مملکت باشد.

وی با تاکید بر اینکه باید بسترهای لازم برای تحصیل نخبگان دانشگاهی خودمان در کشور فراهم شود، ادامه داد: متاسفانه با مجوز وزارت علوم بسیاری از دانشگاه های دولتی در برخی از استانها شعبه پردیس احداث کرده اند که این دانشگاهها هم اغلب پذیرش دانشجویان خارجی را در اولویت قرار داده اند که این مسئله به معنای عدم توجه به نخبگان داخلی است.

نماینده مردم ارومیه با بیان اینکه وزارت علوم با چه معیاری برخی از دانشگاه های معتبر کشور را در مراکز استان ها و برخی شهرستان ها محلی اعلام کرده است، تصریح کرد: با محلی شدن این دانشگاه ها باید تکلیف اعضای هیات علمی مشخص شود، چرا که با این اقدام هزاران استاد بیکار می شوند و باید فکری به حال آنان کنیم.

وی تاکید کرد: همچنین باید تفاوت مناطق برخوردار و کم برخوردار کشور از حیث آموزش عالی در نظر گرفته شود، چرا که این تفاوت امکانات منجر به مهاجرت نخبگان به مناطق برخوردار می‌شود.

قاضی پور با تاکید بر اینکه سطح دانشگاه های کشور را باید به یکدیگر نزدیک کنیم، گفت: یکی از مشکلات اصلی پژوهشی ما، سطحی بودن پایان نامه هاست و شما باید پاسخ دهید که آیا با محلی کردن دانشگاه ها، مشکل پایان نامه های دانشگاهی حل می شود یا خیر؟

وی بیان کرد: متاسفانه حال نظام دانشگاهی کشور به ویژه در حوزه پژوهشی خوب نیست و بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار هستند.

نماینده مردم ارومیه با بیان اینکه بودجه دانشگاه ها باید بر اساس عملکردشان توزیع شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه ۵۰ درصد جوانان ما به علت هزینه زیاد دانشگاه ها از امکانات تحصیل برخوردار نیستند و تنها ۱۵ درصد دانشجویان به صورت رایگان تحصیل می کنند و ما نباید با محلی شدن دانشگاه های معتبر کشور منجر به تضعیف و فلج شدن دانشگاه های شهرستان ها شویم.

لینک منبع

قالب وردپرس