جمعه 2ام آذر 1403

قلعه ی مرموز آدمخواران کجاست؟ +عکس

در کشوری زندگی می کنیم که بی شک پر از جاذبه های طبیعی و غیر طبیعی بسیاری است. هر چقدر که می توانیم از دیدن جاذبه های فوق العاده ی آن لذت ببریم، – ” به گزارش سایت قطره و به نقل از بوینی یوغون به صورت کاملاً مرموز و اسرارگونه ای ناپدید می شده […]

528 Views


در کشوری زندگی می کنیم که بی شک پر از جاذبه های طبیعی و غیر طبیعی بسیاری است.

هر چقدر که می توانیم از دیدن جاذبه های فوق العاده ی آن لذت ببریم، – ” به گزارش سایت قطره و به نقل از بوینی یوغون به صورت کاملاً مرموز و اسرارگونه ای ناپدید می شده اند.

چون معلوم نبود که چه بر سر این افراد آمده است محلیان می گفتند گویی این قلعه آن ها را بلعیده است! با ادامه داشتن این روند، کم کم این دژ در میان اهالی روستا به قلعه ی آدم خوار مشهور شد و داستان های بی شمار و بسیار زیادی درباره ی آن دهان به دهان در میان مردم محلی پیچید.

البته امروز معمای این قلعه مخوف را پژوهشگران به نوعی حل نموده اند.

اما باید این را بگوییم که مردم در آن زمان حق داشته اند که این قلعه را آدمخوار بنامند زیرا هر بار که بازدید کننده ای به سوی دیوارهای مرتفعش قصد رفتن می کرد، دیگر به هیچ عنوان باز نمی گشت و این قلعه آخرین جایی بود که به آن می رفت.

به همین خاطر نیز بازدید کننده ها از هر سمت و سویی که به این قلعه می رفتند، دیگر بر نمی گشتند و به نوعی گمشده تلقی می شدند.

اما بیایید تا کمی درباره ی این قلعه بدانیم.

گردن کلفت یا همان بویون یوغون بر روی قطعات عظیم سنگی درست شده و بسیار مستحکم است.

در واقع استحکام این دژ آنچنان بالاست که موجب شده مردمانی که قرن ها قبل در این منطقه زندگی می کرده اند، باور داشته باشند که حتما نیرویی فرا طبیعی موجب گم شدن گردشگران و یا حتی قبل تر از آن ها مردم عادی باشد.

دیوارهای این قلعه تا 300 متر ارتفاع دارند.

اما باید این را بگوییم که این ارتفاع زیاد، کم بر روی این خرافات تاثیرگذار نبوده است.

امروزه با ساماندهی قلعه و همچنین بررسی 4500 ساله و آثاری پیش از دوران مفرغ، عصر اشکانی و دوران اسلامی وجود دارد.

به صورت عمده، مصالح به کار رفته در این قلعه، وسایلی از جنس سنگ و ساروج هستند.

اولین ساکنان این قلعه ی مخوف به دلیل این که در ارتفاعات سرد سکونت داشته اند، برای دستیابی راحت به آب، حوضچه های سنگی را در بالای قلعه ساخته اند.

حوضچه هایی که باز گرفتار باورهای خرافی در بین اهالی این روستا شده و در بین اهالی این روستا با درجه ی اهمیت بسیا زیاد و یا حتی کم، به عنوان داستان های تکمیلی فراوانی از آن ها یاد می شود.

آن جایی که استخرهای سنگی فرصتی برای ذخیره سازی آب برف و باران فراهم می کرده است، همین موجب می شده تا خانوارهای مختلف و زیادی به مرور زمان، به این منطقه جذب شوند.

در این قلعه، پله های دست سازی وجود دارد که اگر این پله ها را رد نماییم، می توانیم آسیاب سنگی که در این قلعه وجود دارد را نیز مشاهده کنیم.

کارشناسان معتقدند بقایای این بنای سنگی که در جبهه ی جنوب غربی قلعه پیداست، جزیی از تأسیسات دفاعی و ارتباطی قلعه در زمان استفاده اش بوده است.

البته کارشناسان باستان شناسی اردبیل معتقدند که با وجود آثاری سیاسی بوده و به همین دلیل در اطراف این قلعه، پرتگاه قرار دارد.

به گفته ی کارشناسان، قرار داشتن قلعه آدمخوار، گردن کلفت یا همان بوینی یوغون در چنین منطقه ای باعث شده است که در صورت حمله ی دشمن، به خاطر موقعیت طبیعی و جدا از صعب العبوریش دست یابی به آب و غذای کافی و امکان حفاظت در برابر بلایای مورد نظر، افراد حفاظت شوند.

اما با این حال عجیب نیست ک قلعه ای در زمانی جان بخش بشاد و در زمانی انقدر صعب العبور باشد که به قلعه ی آدمخوار معروف گردد؟
کلید واژه ها: قلعه – سنگی – مردم – طبیعی – روستا – داستان – زندگی – امروز – منطقه – مرموز – فوق العاده – دهان – گردشگران – مخوف – صورت – خرافات – اسلامی – کشوری – گمشده – اولین – اهمیت – باران – مشهور – گزارش – گردن – عظیم – درست – هایی

لینک منبع

قالب وردپرس