به گزارش خبرنگار مهر، فریدون همتی ظهر پنجشنبه در مراسم آغاز به کار احداث خط لوله انتقال نفت خام به شهرستان جاسک که به صورت ویدئو کنفرانسی با حضور رئیس جمهور انجام شد، بیان داشت: این طرح استراتژیک و ملی با هدف انتقال یک میلیون بشکه نفت خام سبک و سنگین صادراتی در روز، ایجاد ظرفیت انتقال یک میلیون بشکه نفت خام در روز از کوره به پایانه جاسک و ذخیرهسازی نفت خام و صادرات آن از طریق پایانه جدید جاسک احداث تکمیل میشود.
وی افزود: خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک و پایانه صادراتی در منطقه مکران از طریق یک خط لوله ۴۲ اینچ با طول تقریبی یکهزار کیلومتر و با استفاده از پنج تلمبه خانه بین راهی و ۲ ایستگاه توپکرانی، همچنین تعداد ۱۱ پست برق و خطوط انتقال برق به طول تقریبی ۱۸۰ کیلومتر آغاز به کار کرد.
به گفته همتی، این طرح شامل پایانه دریافت نفت ،۲۰ مخزن به ظرفیت مجموع ۱۰ میلیون بشکه و تأسیسات جانبی شامل ۳ عدد گوی شناور و اسکله صادراتی است.
استاندار هرمزگان هزینه اتمام خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک را ۱.۵ میلیارد یورو اعلام کرد و افزود: این طرح هماکنون ۳۹ درصد پیشرفت داشته که شامل ۸۶۰ کیلومتر عملیات مسیرسازی ،۴۴۰ کیلومتر ساخت لوله، ۳۵۰ کیلومتر لوله حمل شده به کارگاه و ۲۶۰ کیلومتر نیز عملیات جوشکاری است.
وی از دیگر هدفگذاری احداث این طرح به تضمین استمرار صادرات نفت خام، تمرکززدایی از پایانههای صادراتی کشور و متنوعسازی آن و همچنین توسعه پایدار و اشتغالزایی در سواحل مکران اشاره کرد.
همتی از دیگر مشخصات این طرح به بخشهای تأمین یک هزار کیلومتر لوله سازگار با نفت ترش، احداث خط لوله ۴۲ اینچ انتقال نفت خام از تلمبهخانه گوره به پایانه جاسک به طول تقریبی یک هزار کیلومتر، احداث پنج تلمبهخانه، احداث سه ایستگاه دریافت و ارسال توپک و ترمینال پایانی اشاره کرد.
وی اظهار داشت: احداث ۴۰۰ کیلومتر خط انتقال برق و احداث ۱۰پ ست برق، احداث ۲۰ مخزن ذخیرهسازی به ظرفیت کلی ۱۰ میلیون بشکه در منطقه جاسک با سرمایهگذاری ۲۱۷ میلیون یورو توسط بخش خصوصی و احداث تأسیسات دریایی شامل سه گوی شناور(SMP)، خطوط لوله زیردریایی، حوضچه آرامش و تأسیسات جانبی آن در سواحل مکران از دیگر بخشهای طرح احداث خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک است.
همتی تصریح کرد: طرح انتقال نفت خام از گوره به جاسک با ایجاد فرصتهای جدید شغلی در استان هرمزگان و استانهای همجوار آن شامل کرمان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و فارس، بازار کار مناسبی را برای صنایع مختلف نظیر فولاد، پمپسازی، لولهسازی، پیمانکاران نفت و گاز و دیگر سازندگان تجهیزات داخلی فراهم میکند.
وی عنوان کرد: همه پیمانکاران و مشاوران این طرح ملی و راهبردی ایرانی بوده و بخش عمده تجهیزات و کالاهای مورد نیاز توسط سازندگان و تولیدکنندگان ایرانی از داخل کشور تأمین میشود، براین اساس افزون بر ۹۵ درصد خدمات، تجهیزات و کالاهای این طرح نیز ایرانی است.