شنبه 3ام آذر 1403

عدم تطابق آمار نیروهای بومی استخدام شده در فاز ۲ پالایشگاه آبادان

به گزارش خبرنگار مهر، عامر کعبی عصر امروز در نشست اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس با مسئولان شهری که با محوریت بررسی نحوه بکارگیری نیرو در فاز ۲ پالایشگاه  آبادان و برخی دیگر از ارکان استخدامی در این پالایشگاه در محل تالار الغدیر فرمانداری آبادان برگزار شد، افزود: از سال ۹۴ که به عنوان نماینده مردم […]

607 Views



به گزارش خبرنگار مهر، عامر کعبی عصر امروز در نشست اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس با مسئولان شهری که با محوریت بررسی نحوه بکارگیری نیرو در فاز ۲ پالایشگاه  آبادان و برخی دیگر از ارکان استخدامی در این پالایشگاه در محل تالار الغدیر فرمانداری آبادان برگزار شد، افزود: از سال ۹۴ که به عنوان نماینده مردم آبادان در مجلس انتخاب شدیم کارهای خوبی در این منطقه شروع شد. پروژه ملی بزرگ فاز دو پالایشگاه آبادان یکی از آنهاست که نوید خوبی برای استان خوزستان و به خصوص آبادانی ها بود، پروژه ای که انجام آن می تواند در اقتصاد کشور و بحث انرژی نقش آفرینی کند.

وی اظهار کرد: منطقه آزاد اروند نیز پس از دریافت مجوز از دولت و طی دو مرحله با وسعت ۳۴ هزار هکتار (شامل شهرهای آبادان و خرمشهر) کار خود را به طور رسمی و با هدف اشتغال و انجام مبادلات تجاری و توسعه زیر ساخت ها آغاز شد، شکل گیری منطقه آزاد اروند تاثیر مهمی در اقتصاد ملی به دلیل برخورداری آن از معافیت های مختلف دارد.

کعبی تصریح کرد: تا کنون سازمان منطقه آزاد اروند دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در شهرهای آبادان و خرمشهر در حوزه های بهداشت، آموزش و پرورش و برخی موارد دیگر در قالب انعقاد تفاهمنامه با وزارتخانه های مربوطه منعقد کرده است که برخی از پروژه ها در حال اجرا هستند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: در حوزه اشتغال آنچه قابل لمس و دریافت است آنکه آماری را که مدیران اجرایی فاز دو پالایشگاه در اختیار ما قرار می دهند با آماری که منابع رسمی به ما ارائه کرده اند تفاوت فاحشی در بحث بکارگیری نیروهای بومی وجود دارد که باید این موضوع به طور جدی دنبال و تعیین تکلیف شود؛ شرکت هایی در آبادان داریم که می توانند بخش عمده ای کارها را در فاز دو به انجام برسانند اما می بینیم که مورد بی مهری مدیران اجرایی فاز دو قرار می گیرند.

کعبی گفت: در ماده ۴۷ با اولویت بکارگیری نیروی بومی شاهد آن هستیم که این موضوع در فاز ۲ پالایشگاه آبادان رعایت نشده و حتی در بحث  بکارگیری نیرو در قانون ارکان ثالث در پالایشگاه تبعیض فراوانی میان کارگران بومی و غیر بومی با شرایط برابر در بهره مندی از امکانات، تسهیلات و حقوق و مزایا وجود دارد.

وی افزود: در بحث اشتغال و بکارگیری نیروهای نخبه آنکه بزرگترین و قدیمی ترین دانشکده نفت پس از تهران در آبادان وجود دارد آن هم با ۸۰ سال قدمت که بسیاری از مسئولان وزارت نفت فارغ التحصیلان این دانشکده هستند ضمن آنکه ما از پتانسیل بالایی به لحاظ وجود دانشگاه ها همچون دانشگاه علوم و فنون دریایی در خرمشهر و دانشگاه های پیام نور، آزاد و پرستاری و غیره با وجود ۵۰ هزار دانشجو در حال تحصیل در مقاطع و رشته های مختلف در سطح آبادان و خرمشهر داریم که باید به عنوان یک ظرفیت مهم و اصلی به آن توجه شود.

وی اظهار کرد: در بخش اصناف و تجارت نیز منطقه آزاد اروند اقدامات خوبی را انجام داده است و اخیر نیز با اعمال بیشتر قوانین مناطق آزاد در شهرهای آبادان و خرمشهر شاهد رونق این دو شهر هستیم؛ اگر چه اعتراض هایی در راستای حضور بدون ویزای عراقی ها در منطقه وجود دارد اما همین حضور سبب رونق بازارها، هتل ها و صنعت توریسم در آبادان و خرمشهر شده است، دلیل گرانی ها در منطقه به خاطر وجود عراقی ها نیست بلکه دلیل آن نبود زیرساخت ها و به خصوص چرخش مالی در سطح بازارهای منطقه است، متاسفانه بالا رفتن نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی سبب بروز مشکلاتی در کشور و منطقه شده است.

کعبی خاطر نشان کرد: متاسفانه صف انتظار مردم آبادان برای ورود به سیستم بهزیستی و کمیته امداد در آبادان پرتعداد و طولانی تشکیل شده لذا توقعمان آن است که از ماحصل پروژه هایی که در سطح شهر ایجاد و فعال می شوند کاهش بیکاری را شاهد باشیم.

این نماینده آبادان گفت: با توجه به دعوت رسمی کمیسیون اجتماعی مجلس از معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش نفت برای حضور در این جلسه برای بحث و تبادل نظر در موارد قابل طرح در حوزه پیرامونی نفت در منطقه، متاسفانه وی در جلسه حضور پیدا نکرد که مایه دلخوری است.

کعبی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس خواست تا با بررسی و تطبیق آمار منابع رسمی و آمار مدیران فاز دو و پس از حصول نتیجه، در صورتی که موارد یاد شده در بحث بکارگیری حداکثری نیروهای غیر بومی در فاز دو پالایشگاه آبادان صحت داشت ماده ۳۶ در مورد این پروژه و مجریانش اعمال شود.

لینک منبع

قالب وردپرس