علی ابراهیمی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به معاهده پاریس اظهار داشت: کشور ما تعهدات مربوط به معاهده پاریس را بسیار واضح، آشکار و با قید درصد پذیرفته است که از دید ما این امر محدودیت هایی را برای کشور در مسیر توسعه ایجاد خواهد کرد.
وی اظهار داشت: نقش ما در ایجاد گازهای گلخانهای به اندازه کشورهای توسعه یافته نیست. پذیرش این محدودیتها به این شکل غیرمنطقی است. ما جزو کشورهایی هستیم که سوخت فسیلی داشته و فروشنده نفت خام هستیم. کشورهایی که نقش بیشتری در ایجاد گازهای گلخانه ای داشتهاند بیشتر به صورت نسبی و ارشادی الزامات را پذیرفته اند.
ابراهیمی گفت: روسیه اجرای این معاهده را به سال ۲۰۳۰ موکول کرده است و آمریکا به عنوان کشور صنعتی آن را نپذیرفته است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه مخالفت جدی با الحاق به این موافقتنامه ندارم گفت: نسبت به زمان و نوع پذیرش تعهدات مشکلات جدی وجود دارد که باید بازنگری اساسی در این لایحه انجام شود.
وی افزود: این معاهده را یک بار وزیر امور خارجه از سوی سازمان محیط زیست، امضا کرده است و بعد از آن لایحه به مجلس ارائه شد. این در حالی است که طبق قانون هیچ معاهدهای به تصویب مجلس نرسد قابل امضا نیست و باید دولت ابتدا تایید مجلس را می گرفت اما به هر حال تا زمانی که این معاهده در مجلس تصویب نشود الزام آور نیست.
ابراهیمی با تقدیر از اقدام شورای نگهبان در خصوص اعلام ایراداتی بر این توافقنامه تصریح کرد: باید تجدیدنظر جدی در این توافقنامه صورت گیرد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشان کرد: ابهاماتی که برای پذیرش CFT و پالرمو وجود داشت و ایراداتی که بر ترجمه این دو لایحه وجود داشت از یک سو و همچنین شایعاتی که در مورد ایراداتی در متن برجام وجود دارد از سوی دیگر نشان می دهد باید قبل از بررسی این لوایح در مجلس این لوایح از سوی مراکز علمی و تخصصی مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
وی تاکید کرد: به نظر من نوع مذاکرات در مورد الحاق به کنوانسیون ها دقیق و قوی نیست.