جمعه 2ام آذر 1403

شروع سرمایه‌گذاری در بورس برای افراد مبتدی

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، تحقیقات و آمار نشان می‌دهد طی ۴ سال گذشته بازار و شاخص بورس تهران، با بازدهی ۱۰۰۰ درصدی توانسته است از بازارهای موازی سبقت گرفته و در صدر جدول بازدهی‌ها و بالاتر از طلا، دلار و مسکن قرار بگیرد. یعنی اگر طی این ۳ سال پولتان در بازار بورس بود […]

316 Views


به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، تحقیقات و آمار نشان می‌دهد طی ۴ سال گذشته بازار و شاخص بورس تهران، با بازدهی ۱۰۰۰ درصدی توانسته است از بازارهای موازی سبقت گرفته و در صدر جدول بازدهی‌ها و بالاتر از طلا، دلار و مسکن قرار بگیرد. یعنی اگر طی این ۳ سال پولتان در بازار بورس بود تقریباً ۱۰ برابر می‌شد!

در این مطلب می‌خواهیم شما را با بازار بورس به زبانی ساده آشنا کنیم تا اگر شما نیز علاقه‌مند باشید، در این بازار فعالیت و سود کسب کنید، پس این مطلب را دنبال کنید.

اکثر افرادی که دنبال فعالیت در بورس هستند افرادی با قدرت ریسک پذیری متوسط به بالا و دنبال به کار گرفتن سرمایه‌های خود در بازار و کار هستند، اما اکثر این افراد به درستی نمی‌دانند نقطه آغاز سرمایه گذاری در بورس کجاست، نحوه ثبت نام کد بورسی و ورود به بورس به چه شکل است، آموزش بورس چیست، صندوق سرمایه گذاری و تفاوت آن با سبدگردانی اختصاصی چیست و پرسش‌هایی از این قبیل که در این مطلب به آنها پاسخ می‌دهیم.

پیشنهاد ما شروع فعالیت در بورس به افراد زیر است

۱) اشخاصی که به دنبال پیشرفت و کار کردن با سرمایه خود غیر فعال هستند. (مثل پولی که در بانک خوابیده است)

۲) اشخاصی که به دنبال سرمایه گذاری و کسب سود در یه فرآیند مولد و سازنده اند.

۳) اشخاصی که قدرت ریسک پذیری متوسط و رو به بالا دارند.(ریسک منطقی)

همچنین به این افراد پیشنهاد می‌کنیم وارد بورس نشوند

۱) اشخاصی که انگیزه کافی برای معامله کردن ندارند.

۲) اشخاصی که نمی‌توانند بیشتر از روزی سه ساعت برای معاملات خود در بورس زمان بگذارند.

۳) اشخاصی که توانایی ریسک پذیری بالایی ندارند و به قرار دادن پول‌هایشان در بانک و سود کم آن راضی هستند.

اگر جزو دسته اول هستید و تمایل به ورود به بازار بورس دارید فرآیند ثبت نام در بورس در دو گام خلاصه می‌شود:

۱) ثبت نام در بورس در کارگزاری‌های فعال بورس ایران

۲) آموزش معامله در بورس و یادگیری روش‌های معاملاتی

حال به توضیح این دو گام می‌پردازیم:

دریافت کد بورسی

ثبت نام شما در بورس بعد از ارائه مدارک شناسایی شما و ثبت نام اینترنتی (در حدود ۵ دقیقه) و بعد از آن احراز هویت شما در دفاتر شعب کارگزاری‌های بورس ایران (مثل آگاه، مفید و …) و یا در شعب دفاتر پیشخوان دولت انجام خواهد می‌شود که آدرس این دفاتر در پایان ثبت نام اینترنتی (آنلاین) برای شما ارسال می‌شود.

بعد از احراز هویت نام کاربری و رمز عبور سامانه معاملاتی آنلاین برای شما پیامک می‌شود و شما از این لحظه می‌توانید فعالیت خود را در بورس شروع کنید.

آشنایی با بازار بورس ایران

به طور خلاصه در بازار بورس اوراق بهادار همانند هر بازار دیگری یک سمت خریدار وجود دارد و سمت دیگر فروشنده (عرضه و تقاضا). اما چیزی که شما خرید و فروش می‌کنید به صورت فیزیکی و قابل لمس نیست و به بیان دیگر شما سهام شرکت‌ها و کارخانه جات را خرید و فروش می‌کنید.

شما در اصل سهام شرکتی یا کارخانه‌ای را خریداری می‌کنید که در حال تولید یا فروش محصولی و یا خدمتی است (مثلاً شرکت ایران خودرو، انواع ماشین‌های سواری و قطعات آنها را تولید و به فروش می‌رساند). حال شما با خریدن سهام شرکت ایران خودرو در سودی که این شرکت از فروش محصولات خود کسب می‌کند، شریک خواهید بود.

به این نکته نیز باید توجه داشت که شما به طور مستقیم نمی‌توانید سهام شرکت‌ها را از آنها خریداری کنید و طبق قانون باید این کار را از طریق شرکت‌های کارگزاری دارای مجوز سازمان بورس وزارت اقتصاد انجام دهید. کافی است مقداری جست‌وجو کنید تا بهترین کارگزاری را برای انجام معاملات خود انتخاب کنید.

توجه داشته باشید کسب سود در بازار بورس از دو طریق زیر قابل انجام است:

۱) سود حاصل از نوسان قیمتی سهام شرکت‌ها (عنوان مثال سهمی را ۱,۰۰۰ تومان خریداری می‌کنید و هفته بعد ۲,۰۰۰ تومان آن را می‌فروشید و ۱۰۰ درصد در عمل سود کرده‌اید)

۲) سود حاصل از هر سهم در مجمع (عملاً در سودی که شرکت در طول یک سال ساخته است شما نیز شریک هستید. که این سود به حساب بانکی اعلامی شما واریز خواهد شد)

راه‌های سرمایه گذاری در بورس

راه‌های سرمایه گذاری در بورس به دو شکل مستقیم (دریافت کد بورسی) و غیر مستقیم (خرید واحد صندوق‌های سرمایه گذاری) است.

روش مستقیم سرمایه گذاری در بورس برای اشخاصی پیشنهاد می‌شود که زمان کافی برای انجام معاملات توسط خودشان را دارند. این افراد با دریافت کد بورسی به عنوان اولین قدم برای خرید سهام و پس از کسب اطلاعات و دانش کافی می‌توانند به صورت آنلاین اقدام به خرید و فروش سهام نمایند.

اما روش غیر مستقیم سرمایه گذاری در بورس به افرادی پیشنهاد می‌شود که زمان لازم برای انجام معاملات توسط خودشان را ندارند و تمایل دارند در صندوق‌ها سرمایه گذاری کنند و در عمل معاملات خود را به شرکت‌های کارگزاری و صندوق‌ها تحت نظر آنها بسپارند.

این افراد همچنین می‌توانند از خدمات مدیریت سرمایه یا سبدگردانی که توسط کارگزاری‌های دارای مجوز از سازمان بورس انجام می‌شود اقدام به سرمایه گذاری در بورس نمایند.

هر دو روش قانونی و تحت نظارت سازمان بورس بوده و پس از احراز هویت افراد سرمایه گذار انجام خواهد شد.

آموزش رایگان بورس ایران

برای پیشرفت در بازار بورس مثل هر شغل دیگری باید دانش و تجربه کافی را داشته باشید. برای یادگیری بورس لازم است تا در روزهای اول مطالعات زیادی در این زمینه داشته باشید. پیشنهاد می‌کنیم کتاب آموزش بورس در ۲۰ دقیقه را بخوانید.

در کنار آموزش بورس باید از اخبار صنایع مختلف مطلع باشید. همچنین اطلاعیه‌های شرکت‌ها در رابطه با فروش و صورت‌های مالی با خبر باشید و آنها را دنبال و تحلیل کنید.

به صورت خلاصه آموزش بورس، تحلیل بنیادی سهم (آمار میزان فروش، صورت‌های مالی و…) به همراه تحلیل تکنیکال نمودار و روند قیمتی سهام هر شرکت در کنار هم به شما این پیام را می‌دهد که سهام این شرکت ارزنده است یا خیر؟ کدام سهام را بخرید و کدام سهام را بفروشید؟

فرآیند یادگیری بورس به چه شکل و چقدر زمان احتیاج دارد؟

یادگیری بورس مهمترین عامل موفقیت شما در بازار بورس است. پیشنهاد ما این است که با مطالبی که در وب سایت‌ها به صورت رایگان وجود دارد شروع کنید و در ادامه باید در دوره‌های پیشرفته‌تر بورسی ثبت نام نمائید. شما بعد از ۲ الی ۴ ماه (با توجه به زمانی که روزانه صرف آموزش بورس می‌کنید)، باید مفاهیم و کلیات را یاد بگیرید و توانایی معامله کردن را فرا بگیرید.

مهم‌ترین مزیت‌های سرمایه گذاری در بورس

۱- برای سرمایه گذاری در بورس نیاز به سرمایه بزرگی ندارید (حداقل خرید سهام در سیستم‌های معاملات آنلاین ۵۰۰ هزارتومان است)

۲- فرق نمی‌کند کجای دنیا باشید فقط کافی است با یک لپ تاپ و یا موبایل به اینترنت وصل شوید و معاملاتتان را از طریق سیستم‌های معاملاتی متنوع انجام خواهید داد.

۳- سرمایه شما به راحتی قابلیت نقد شوندگی دارد (به راحتی می‌توانید سهام خود را بفروشید و کارگزار ۲ روز کاری بعد مبلغ حاصل از فروش سهامتان را به حسابتان واریز خواهد کرد)

۴- اگر سهام درستی را انتخاب کرده باشید می‌تواند برای شما سرمایه مالی خوبی را ایجاد کند و کسب سود خوبی کنید.

حداقل سن برای ثبت نام در بورس و کد آنلاین بورسی چقدر است؟

برای دریافت کد بورسی محدودیت سنی وجود ندارد. و هر فردی که شناسنامه دارد می‌تواند کد بورسی دریافت کند. اما اگر بخواهید به صورت آنلاین معامله کنید (کد بورسی آنلاین داشته باشید) باید حداقل ۱۸ ساله باشید.

آیا برای ورود به بورس نیاز به مدرک تحصیلی داریم؟

نه در حال حاضر برای ثبت نام در بورس نیازی به هیچ مدرک تحصیلی ندارید.

راز کسب سود زیاد در بورس چیست؟

راز سود در بورس دانش و آگاهی شما، داشتن استراتژی معاملاتی مناسب، داشتن زمان بندی مناسب در هنگام خرید و فروش سهم‌ها، انتخاب سهام مناسب با توجه به ریسک پذیری شما و در نهایت اخبار، اطلاعات و تحلیل‌های شماست که نتیجه اش پیش بینی شما از قیمت سهام خواهد بود و منجر به موفقیت و یا عدم موفقیت شما دربازار بورس اوراق بهادار خواهد شد.

سود بورس چقدر است؟

سود در بورس مثل بانک ثابت نیست! ممکن است روزی ۱۰ درصد سود یا ضرر کنید ولی می‌توانید به طور ماهیانه سود خود را محاسبه کنید. به طور میانگین باید دو برابر بانک سود کنید تا ارزش انرژی و زمانی که گذاشته اید را داشته باشد!

کدام سهام در بورس خوب است؟

در بورس هیچ گاه سهام خوب و سهام بد نداریم. (ممکن است شرکت خوب و بد از نظر بنیادی داشته باشیم) اما مهم این است در قیمت‌های مناسب خریداری کنید و در مواقع رشد، با رعایت حد ضرر و حد سود معاملات خود را ببندید و طمع نکنید.

عرضه اولیه سهام در بورس یعنی چه؟

عرضه اولیه سهام در بازار بورس همیشه یکی از مواردی بوده که برای سرمایه گذاران تازه وارد جذابیت داشته است. به زبان ساده عرضه اولیه یعنی انتشار اوراق بهادار شرکتی که در بورس به تازگی پذیرش شده است. عرضه اولیه سهام شرکت‌ها در بورس به این دلیل که در بیشتر مواقع برای سرمایه گذاران سود آور بوده، همیشه طرفداران خاص خودش را دارد.

برای خرید عرضه اولیه نیز باید ابتدا کد بورسی دریافت کنید.

بهترین کارگزاری بورس کدام است؟

تعداد کل کارگزاری‌های فعال در بورس ایران ۱۰۷ است. دقت داشته باشید که کارگزاری‌های بورس فعال را معمولاً بر اساس معیارهای معمولی و عادی و معیاری تشویقی به ۲ گروه تقسیم و رتبه بندی می‌کنند. در رتبه بندی کارگزاری‌های عادی، معیارهایی همچون دفاتر اداری کارگزاری‌ها، آمار مشتریان و سهامداران آنها، آمار دقیق معاملات انجام شده کارگزاری‌ها، آمار و تعداد کارمند و پرسنل و اعضای کارگزاری و موارد این چنینی را در نظر می‌گیرند.

جمع بندی نهایی و چند توصیه بورسی مهم

در پایان، اگر تصمیم دارید در بورس موفق باشید و کسب سود کنید حتماً آموزش ببینید، در دوره‌های آموزشی شرکت و سعی کنید با ایجاد ارتباطات مناسب و دنبال کردن اخبار شرکت‌ها سود بیشتری در این بازار کسب کنید.

از مشاوره گرفتن از افراد غیر متخصص و غیر قابل اعتماد خودداری کنید و با تکیه بر دانش و اطلاعات خود شروع به معامله در بازار بورس کنید و حتماً از شرکت‌های دارای مجوز مشاوره سرمایه گذاری برای خرید و فروش‌ها مشورت بگیرید (تا زمانی که خودتان تحلیل گر شوید).

همیشه به یاد داشته باشید که بازار بورس بازاری سودده برای افراد صبور و بازاری زیان‌ده برای افراد عجول و هیجانی است.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

لینک منبع

قالب وردپرس