خبرگزاری مهر، گروه استانها: شاهرود و میامی سالها است که به بهانه قطب کشاورزی بودن از سرمایهگذاری صنعتی و معدنی دور بودهاند نمونه آن نیز فقدان صنایع بزرگ در این منطقه مستعد است، امروز درمجموع شهرستانهای شاهرود و میامی که بخش قابل توجهی از جمعیت و مساحت استان سمنان را دربر میگیرند تعداد کارخانههای تأثیرگذار به پنج عدد هم نمیرسند درحالیکه در گرمسار و سمنان دهها واحد صنعتی با میلیاردها تومان سرمایهگذاری پابرجاست اما در سالهای اخیر با پیگیری نماینده مجلس و مسئولان شاهد تحولات خوبی در شاهرود بودهایم.
امروز دیگر مسئولان استان سمنان دریافتهاند که برچسب قطب کشاورزی بر پیشانی شاهرود و میامی نمیچسبد و باید با ایجاد صنایع و سرمایهگذاری این دو شهرستان مستعد را از بیکاری و مهاجرت نجات داد؛ امروز در کل استان سمنان ۱۱۰ هزار تن گندم تولید نمیشود و این در حالی است که در مینودشت استان گلستان که یکدهم شاهرود نیز محسوب نمیشود ۲۷۰ هزار تن گندم تولید میشود بهواقع کجا قطب کشاورزی است!!
درهرحال شرایط خوشبختانه رو به تغییر کردن است و طرحهای دانهدرشتی در حال ورود به شرق استان سمنان هستند، از سرمایه گذران معدنی تا صنعتی و کارخانهها یکییکی با تلاش مسئولان در حال گسیل به شاهرود و میامی هستند و شاهبیت این امر نیز تبدیل فرودگاه شاهرود به بینالمللی و مرز هوایی است که هدیه دولت به مردم استان سمنانی بود که به دنبال صادرات محصولاتشان بودند.
سفر هفته گذشته دولت اما برکات فراوانی برای شرق استان سمنان داشت که برای تشریح آنها با حسینی شاهرودی نماینده شاهرود و میامی در مجلس به گفتگو نشستیم.
*در ابتدا پیرامون استقبال مردم از رئیس جمهور بگویید
علیرغم ابراز تمایلی که مردم دیگر شهرستانهای استان سمنان برای حضور در استادیوم تختی شاهرود در راستای دیدار با روحانی داشتند متأسفانه امکان تهیه وسایل نقلیه فراهم نشد و این از کمکاری مسئولان شهرستانی و استانی بود تا جایی که حتی در میامی هم نتوانستیم حضور حداکثری مردم را داشته باشیم اما خوشبختانه حضور پرشور مردم شاهرود بار دیگر حماسهای از حضور را به نمایش گذاشت و تمام بلندگوهای معاندان نظام اسلامی با این حجم از حضور ساکت شدند و بهواقع مردم ما حماسهآفرینی کردند و ما از تکتکشان تشکر میکنیم.
*برای شروع از فرودگاه بینالمللی بگوئید و اینکه چه نوع زیرساختی را عاید استان سمنان میکند؟
پروژههای خوبی در این سفر افتتاح شد که خوشبختانه یکی از آنها برآورده کردن بزرگترین آرزویی است که مردم شاهرود در ۲۵ سال اخیر داشتند و آنهم مرز هوایی بود که نهتنها این امر فراهم شد بلکه رئیسجمهور فرودگاه شاهرود را بینالمللی نیز اعلام کرد.
اعلام فرودگاه بینالمللی باعث شد تا فرودگاه شاهرود در زمره معدود فرودگاههای بینالمللی کشور باشد که قطعاً رونق بسیار زیادی در امر صادرات محصولات کشاورزی و دیگر محصولات خواهد داشت و هم عرصه اقتصادی و گردشگری را میتواند دچار تحول کند.
از سوی دیگر فرودگاه بینالمللی یعنی فرودگاهی که میتواند نامش در کنار تمام فرودگاههای جهان بنشیند و به تمام پروازهای جهان خدمات بدهد، این فرودگاه حتی میتواند میزبان پروازهای خارجی و یا حتی فرود اضطراری تمام پروازهای بینالمللی باشد که افتخاری برای استان سمنان و منطقه محسوب میشود، لذا امیدواریم برکات این امکان فراملی با پیگیری و حمایت مسئولان و حضور فعالان حوزههای تجارت، بازرگانی و گردشگری خود را بنمایاند.فرودگاه بینالمللی یعنی فرودگاهی که علاوه بر صادرات محصولات کشاورزی و دامی و صنعتی استان به اقصی نقاط جهان، ورود گردشگران خارجی به قطب گردشگری استان را نیز فراهم خواهد کرد، همچنین در طراز ۹ فرودگاه بین المللی کشور به پروازهای بینالمللی نیز خدمات خواهد داد که قطعاً درزمینهٔ اشتغالزایی و توسعه اقتصادی تأثیرات عمیقی خواهد داشت.
*درباره حضور وزرا نیز توضیح دهید
وزیر ورزش پروژههایی را در شهرستان میامی بازدید و در دستور حمایت قرارداد که ازجمله آنها زمین چمن و استخر سرپوشیده و … را میتوان عنوان کرد که امیدواریم این طرحها بهزودی به اتمام برسد؛ در بیارجمند هم استخر سرپوشیده را افتتاح کرد و با پیگیری امور مربوط به ورزشگاه ۱۵ هزار نفری شاهرود و سالن سه هزار نفری بسطام، امیدواریم با حمایت وی تا پایان دولت دوازدهم شاهد افتتاح آنها به عنوان یکی از مطالبات مردم منطقه باشیم.
درحوزه راه، شرق استان سمنان بهعنوان هاب ارتباطی استان که با پنج استان همجوار مرز و راه مشترک دارد در بیست سال اخیر از توسعه بازمانده بود، بدین جهت مصوبات خوبی را در این خصوص داشتیم، تکمیل مسیر چهار بانده شاهرود-آزاد شهر و اجرای تقاطعهای غیر همسطح مسیر، راه معلمان، طرود، چاه جام، بیارجمند-بردسکن که کریدور جنوب و شمال-شرق را ایجاد میکند، از دیگر طرحهایی بود که در این سفر بر آن تأکید شد، همچنین اصلاح مسیر شاهرود-گرگان و شاهرود-طرود نیز در دستور کار قرار گرفت.
در شهرستان میامی، مسیر چهار بانده تهران-مشهد، مسیر میامی-عباس آباد-کاهک که سالها با تاخیر بسیار انجام میشد و حوادث ناگوار جادهای را برای زائران حضرت علی بن موسی الرضا (ع) ایجاد کرده بود، همچنین مسیر میامی-سه راهی کالپوش به جاجرم در دستور قرار گرفت.
*نقش سفر هیئت دولت در تسهیل سرمایهگذاری بخش خصوصی چگونه بود؟
رئیس جمهور وعده گازرسانی به تمام روستاهای شهرستانهای شاهرود و میامی را تا پایان دولت دوازدهم نیز داد که میتواند آثار و برکات خوبی را برای شهرستان داشته باشد، در این سفر مشکلات کلان استان از جمله انتقال آب از دریای خزر به تمام شهرهای استان توسط رییس جمهور مطرح و وعده اقدام عاجل داده شد.
در این سفر پروژههای عمرانی بازمانده از سفر سال ۹۵ و تعدادی پروژه جدید نیز به تصویب رسید و لیست آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
همچنین با پیگیریهای طولانی و حمایت سرمایهگذاران که غالباً بومی بودند، حدود ۸۰ تفاهمنامه برای اجرای پروژههای اقتصادی در حوزههای صنعتی، معدنی، کشاورزی و گردشگری در شرق استان سمنان در حضور رئیس جمهور به امضا رسید که اجرای این پروژهها تحول بزرگی را در توسعه شرق استان و رفع معضل بیکاری رقم خواهد زد، رئیسجمهور وعده گازرسانی به تمام روستاهای شهرستانهای شاهرود و میامی تا پایان دولت دوازدهم را داد که میتواند آثار و برکات خوبی را برای شهرستان داشته باشد.
همچنین شاهد امضاء چندین تفاهمنامه در زمینههای اقتصادی بودیم که سرمایهگذاران آنها نیز اعلام آمادگی کردهاند که ازجمله آنها میتوان به پالایشگاه نفت و گاز میامی، تولید قطعات خودرو، مجتمع بزرگ گردشگری، هتل و … اشاره کرد، پروژههایی مانند پالایشگاه بهتنهایی میتوانند رونق بزرگ اقتصادی ایجاد و بیکاری منطقه را رفع کند لذا از این به بعد این امر نیاز به اهتمام مسئولان محلی دارد و ما با این مسئولان اتمامحجت میکنیم تا درباره این طرحها اهتمام جدیتری داشته و شاهد قصوری در این خصوص نباشیم.
*درباره آبرسانی چطور؟
یکی دیگر از طرحهای مهم شرق استان سمنان طرح مجتمع آبرسانی کالپوش است که الحمدالله در پروژههای سفر و ردیف بودجه قرار گرفت و اعتبار لازم برایش گذاشته شد که شاهد اختصاص ۱۰۰ درصدی اعتبارات آن خواهیم بود و امیدواریم باهمکاری مسئولان محلی تا دو سال آینده شاهد افتتاح آن باشیم.
طرح آبرسانی کالپوش به این دلیل اهمیت دارد که میتواند ۱۱ روستا را تحت پوشش خود داشته باشد، این طرح آبرسانی مشکل آب شرب مردم روستاهای منطقه را کاملاً رفع خواهد کرد، همچنین مقدمات لازم از جمله زمین، آب، برق و دیگر مجوزهای ایجاد شهرک صنعتی کالپوش فراهمشده و حتی بنا بر کلنگزنی این طرح هم گذاشته شد اما اصرار ما بر این بود که شورای برنامهریزی استان سمنان میبایست این طرح را تصویب کند لذا امیدواریم با استقرار استاندار جدید شاهد تصویب این طرح نیز باشیم.
*در حوزه انرژی نیز توضیح دهید
در حوزه انرژی باید گفت با حضور وزیر نیرو در شاهرود نیز کلنگ زنی نیروگاه ۱۱۰ مگاواتی سیکل ترکیبی را در بخش بخار نیروگاه شهید بسطامی داشتیم که توان این نیروگاه را سه برابر خواهد کرد، برای این طرح یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری صورت گرفته که ۵۰ درصد کل سرمایهگذاری حوزه برق استان سمنان را به خود اختصاص میدهد، همچنین مجتمع آبرسانی روستای ابر با اعتبار بالغ بر دومیلیارد تومان افتتاح شد، همچنین با حضور وزیر صنعت و معدن، فاز جدید ذوب فولاد شاهرود با ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار تن در کنار کارخانه نورد فولاد افتتاح شد و خوشبختانه شاهد کلنگ زنی فاز دوم و سوم آن با تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن فولاد بودیم.
در شهرک صنعتی شاهرود هم کلنگزنی کارخانه ذوبآهن شاهرود با ظرفیت تولید سالانه ۳۵۰ هزار تن فولاد و ۱۵۰ هزار تن نورد نیز صورت گرفت که همه مقدمات کار و مجوزهای مربوطه و تحویل زمین ظرف یکماه گذشته انجام و حتی ماشینآلات نیز خریداریشده است که امیدواریم سال آتی شاهد افتتاح این طرح بزرگ باشیم.
*مجموعاً این سفر چه دستاوردی داشت؟
در سفر رئیسجمهور و در حضور وی امضاء ۸۰ تفاهمنامه اقتصادی را در شاهرود و میامی در زمینههای پالایشگاه، پتروشیمی، اورهال واگن، خودرو سازی، ذوب آهن، گلخانه های هیدروپونیک، مجتمعهای گردشگری و … شاهد بودهایم، اکثر سرمایهگذاران این طرحها بومی هستند و امیدواریم عزم دولت و مسئولان استانی در اجرای این طرحها و ارائه مجوزهای آنها و ارائه تسهیلات کم بهره در حمایت از سرمایهگذار بخش خصوصی جدی باشد.
بهسازی سهراهی مجن و بسطام یکی از پروژههایی بود که خوشبختانه توانستیم این طرح را در پروژههای سفر رئیسجمهور بگنجانیم و دیگر طرح نیز ثبت جهانی بسطام بود که خوشبختانه دولت درباره آن نیز نگاه مثبتی داشت و امیدواریم اعتبارات خوبی نیز درباره آن ارائه شود.
پروژه آبرسانی الزهرا در منطقه بسطام و همچنین پروژه آبرسانی روستای ابر نیز در سفر رئیسجمهور افتتاح شد، این طرحها خوشبختانه توانسته بخشی از مشکلات مردم را رفع کند.
*یکی از نقاط محروم ما طرود در جنوب شاهرود است در این بخش چه طرحهایی مصوب شد؟
پست ۶۳ کیلووات یکی از طرحهای خوب بخش طرود شهرستان شاهرود بود که در دستور کار قرار گرفت در این بخش بسیاری از واحدهای فعال معادنی وجود دارند که متقاضی سرمایهگذاری هستند، برای مثال کارخانههای فرآوری مس و سرب در این بخش فعال خواهند شد که یکی از نیازهای اصلیشان برق محسوب میشود لذا این طرح میتواند ظرفیت این واحدها و واحدهای جدید الاحداث از جمله معدن بزرگ پتاس طرود فعال کند و اشتغال بالایی را به ارمغان آورد.
در این منطقه معدن پتاس طرود نیز در دستور کار قرارگرفته و ایمیدرو در سفر رئیسجمهور ملزم شد تا مطالعات آن را که سال گذشته شروعشده بهزودی کامل کند و شاهد فراوری پتاس و اجرایی شدن آن باشیم، این طرح نیز میتواند هزاران شغل برای ما ایجاد کند.
*و در بخش درمان؟
در میامی ۱۰ میلیارد تومان برای بیمارستان ۳۲ تخت خوابی این شهرستان در نظر گرفتهشده و در شاهرود نیز اعتبارلازم برای تکمیل بیمارستان ۱۱۰ تختخوابی بیمارستان امام حسین(ع) گذاشتهشده و همچنین مجوز و اعتبار احداث مرکز جامع سرطان در شرق استان تصویب گردید.
*مجموع سرمایهگذاریها چه میزان است؟
سرمایهگذاری در حوزه های اقتصادی استان سمنان بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود که قریب به ۵۰ درصد آن در شرق استان وبا سرمایه گذاری بخش خصوصی و تسهیلات بانکی انجام خواهد پذیرفت.
در خصوص اعتبارات عمرانی در حوزه های راه ، آب ، کشاورزی، گاز، بهداشت و درمان، آموزش عالی و بازسازی مدارس فرسوده نیز اعتبارات قابل توجهی تصویب، ابلاغ و تا پایان دولت دوازدهم اجرا خواهد شد.