به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، حشمت الله فلاحت پیشه پس از جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که با حضور وزیر امور خارجه برگزار شد در جمع خبرنگاران افزود: در این جلسه نمایندگان مجلس سوالات مختلفی را مطرح کردند که مهم ترین سوالات درباره شرایط پسابرجام، مناسبات جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه و نقش وزارت امور خارجه در شرایط اقتصادی فعلی بود.
وی گفت: همچنین موضوع تنش زدایی با کشورهای منطقه، بحث امنیت مرز به ویژه در میرجاوه، رژیم حقوقی دریای خزر و روادید برخی کشورهای منطقه در جلسه امروز مطرح شد که نمایندگان مجلس از حدود ۷۰ درصد پاسخ های وزیر امور خارجه قانع شدند و حدود ۳۰ درصد از پاسخ ها هم نتوانست نمایندگان مجلس را قانع کند که این سوالات در صحن علنی مجلس بررسی می شود و از آقای ظریف هم دعوت خواهد شد تا پاسخ دهد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: کلیت توضیحات وزیر امور خارجه در موضوع شرایط پسا برجام این بود که وزارت امور خارجه در حوزه اقتصادی سعی می کند تا از ظرفیت های موجود حداکثر استفاده را بکند و به ویژه در مناسبات با کشورهایی مثل اتحادیه اروپا، چین و روسیه بعد از مصوبات اخیر درباره الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم دیگر بهانه ای برای اینکه مناسبات این کشورها با ایران دچار نوسانات ناشی از تحریم های امریکا شود وجود ندارد.
فلاحت پیشه خاطر نشان کرد: تا دو روز آینده سند مربوط به مناسبات اقتصادی اروپا با ایران پس از خروج آمریکا از برجام باید آماده شود و ما منتظر دریافت این سند هستیم.
وی با اشاره به اینکه در ۸ گروه منطقه ای در وزارت امور خارجه مناسبات با کشورها تعریف شده است گفت: در مناسبات دو جانبه که عمدتاً درباره کشورهای منطقه است ماموریت خاصی در وزارت امور خارجه داده شده است برای اینکه سعی کند در شرایطی که امروز برجام شرایط خاص خود را دارد از ظرفیت های مناسبات دو جانبه را فعال کند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه محدودیت های بودجه ای در وزارت امور خارجه و وزارتخانه های دیگر که رایزن در سفارتخانه ها دارند وجود دارد افزود: به عنوان مثال برخی کشورهای منطقه ۲۲ رایزن تجاری و بازرگانی در سفارتخانه خود دارند ولی ما در عراق فقط یک رایزن اقتصادی داریم.
فلاحت پیشه با ابراز تاسف از اینکه برخی از مصوبات بودجه ای به وزارت امور خارجه داده نشده است گفت: باید این بودجه ها تامین شود تا وزارت خارجه بتواند در زمینه فعالیت های اقتصادی پشتیبانی کند.