گوگل بهتازگی از آغاز بهکار سیستم پرداخت جدید خود در پلیاستور خبر داد که بر اساس آن، توسعهدهندگان و سازندگان اپلیکیشنها باید از سیستم پرداخت گوگل موسوم به Google Play Billing برای خریدهای درونبرنامهای استفاده کنند.
رونمایی از سیستم پرداخت جدید گوگل برای پلیاستور
کد خبر: ۲۸۹۷۱۹ گوگل بهتازگی از آغاز بهکار سیستم پرداخت جدید خود در پلیاستور خبر داد که بر اساس آن، توسعهدهندگان و سازندگان اپلیکیشنها باید از سیستم پرداخت گوگل موسوم به Google Play Billing برای خریدهای درونبرنامهای استفاده کنند. به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، با این بهروزرسانی، توسعهدهندگان دیگر نمیتوانند لینکها یا بخشهایی را […]
به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، با این بهروزرسانی، توسعهدهندگان دیگر نمیتوانند لینکها یا بخشهایی را به اپلیکیشن خود اضافه کنند که کاربران را به خرید اشتراکهای پریمیوم از وبسایت یا منابع جایگزین هدایت کند.
در واقع، این سیستم جدید به گونهای است که برای هر تراکنش ۱۵ یا ۳۰ درصد کارمزد (که با توجه به دستهبندی اپلیکیشن متغیر خواهد بود) به حساب گوگل واریز خواهد شد. گوگل برای نخستین بار از این سیستم در سپتامبر ۲۰۲۰ رونمایی کرد و به توسعهدهندگان یک سال فرصت داد تا با اعمال تغییراتی در برنامههای خود، Google Play Billing را به عنوان سیستم پرداخت پیشفرض در نظر بگیرند.
با اتمام این مهلت یک ساله، این شرکت شش ماه دیگر نیز به توسعهدهندگان فرصت داد و زمان اجرای این سیاست جدید را تا ۳۱ مارس ۲۰۲۲ تمدید کرد. حال با فرارسیدن این زمان، سیاست جدید گوگل در سیستم پرداخت پلیاستور برای همه اعمال خواهد شد و همهچیز تغییر خواهد کرد.
بر این اساس، از این پس اگر توسعهدهندهای از روشهای پرداخت جایگزین استفاده میکند، دیگر نمیتواند این طرحها را در اپلیکیشن خود تبلیغ کند یا لینکهایی را ایجاد کند که کاربران را به این صفحه منتقل کند.
در حال حاضر، اسپاتیفای یک بخش پریمیوم در نسخه اندروید اپلیکیشن خود دارد که کاربران را به وبسایت خود هدایت میکند. با توجه به تغییرات جدید، اسپاتیفای باید این بخش را حذف کند، اما از آنجا که این شرکت طی قراردادی با گوگل، در تست سرویس جدید پرداخت این شرکت همکاری داشته، ممکن است مجوز استفاده از روش قدیمی را داشته باشد.
گفته میشود که اگر برنامهای تا تاریخ یکم ژوئن، خود را با سیاست جدید گوگل وفق ندهد، از پلیاستور حذف خواهد شد. البته این بازه زمانی در همه کشورها یکسان نیست. برای مثال، توسعهدهندگان هندی تا اکتبر ۲۰۲۲ فرصت دارند تا این تغییرات را اعمال کنند.
در این میان، کمیسیون رقابت در هند نیز در واکنش به این تصمیم گوگل برای استفاده از سیستم پرداخت جدید، آن را ناعادلانه و تبعیضآمیز دانست. سال گذشته نیز در کرهجنوبی، قانونی تصویب شد که بر اساس آن، اپل و گوگل مجبور شدند تا به توسعهدهندگان اجازه دهند روشهای پرداخت جایگزین را در برنامههای خود قرار دهند.
در حال حاضر، بسیاری از افراد نسبت به نحوه توزیع برنامهها در فروشگاه اپلیکیشن پلیاستور، از گوگل ناراضیاند. اوایل هفته جاری نیز اپیکگیمز با انتقاد از گوگل، عنوان کرد که این تصمیم، به تغییر وضعیت ضدرقابتی کمکی نخواهد کرد.
بنیاد اتحاد دیجیتال هند(ADIF) نیز در واکنش به اقدام اخیر گوگل عنوان کرد غیرمنصفانه است که توسعهدهندگان را مجبور کنیم هزینه کمیسیون بپردازند و به اجبار از سیستم پرداخت گوگل استفاده کنند.
منبع: دنیای اقتصاد