رونمایی از بازاری بدتر از بازار دلار | انرژی خفته رها میشود؟
بررسی روند قیمتی دلار در 5 سال اخیر اسکناس آمریکایی در سال ۱۴۰۰ تنها ۵ درصد افزایش قیمت را به ثبت رسانده است، حال آنکه در سال ۹۹ بالای ۵۰ درصد رشد را تجربه کرد و در سال ۱۳۹۷ حتی میزان بازدهی این ارز به نزدیک ۱۷۰ درصد رسید. در سال های ۹۸ و ۹۶ […]

بررسی روند قیمتی دلار در 5 سال اخیر
اسکناس آمریکایی در سال ۱۴۰۰ تنها ۵ درصد افزایش قیمت را به ثبت رسانده است، حال آنکه در سال ۹۹ بالای ۵۰ درصد رشد را تجربه کرد و در سال ۱۳۹۷ حتی میزان بازدهی این ارز به نزدیک ۱۷۰ درصد رسید. در سال های ۹۸ و ۹۶ نیز اسکناس آمریکایی بالای ۲۰ و ۴۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کرده بود.
کمترین نوسان قیمت دلار در سال 1400
با توجه به این داده ها، به نظر می رسد که دلار در سال ۱۴۰۰ نوسان کمتری را طی نیم دهه اخیر تجربه کرده است. اسکناس آمریکایی در انتهای سال ۹۹ در کانال ۲۵ هزار تومانی به کار خود پایان داده بود و در انتهای سال ۱۴۰۰ با هزار و ۲۵۰ تومان رشد در محدوده ۲۶ هزار و ۲۵۰ تومان قرار گرفت. دلار در حالی در این محدوده قیمتی به کار خود پایان داد که در اوایل پاییز قیمت های بالای مرز ۳۱ هزار تومانی را تجربه کرده بود.
صحبت های فعالان نشان می دهد که نگاه خوشبینانه و منتظر نسبت به توافق هسته ای موجب شده بود که خریداران زیادی در بازار در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ حضور پیدا نکنند و همین موضوع موجب شد که اسکناس آمریکایی بیشتر در مدار نزولی حرکت کند.
بازاری بدتر از بازار دلار
وضعیت بازار سهام از دلار در سال ۱۴۰۰ بدتر بود. شاخص کل بورس در سال گذشته تنها حدود ۳ درصد رشد قیمت را به ثبت رساند. گفته می شود که بازار مسکن نیز زیر ۱۰ درصد بازدهی را در سال ۱۴۰۰ تجربه کرده است. طلاییترین بازار برای معامله گران در سال ۱۴۰۰ بازار سکه بود که بالای ۱۱ درصد بازدهی را به ثبت رساند.