به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، محمدرضا بختیاری گفت: پیشرفت طرح فاضلاب در استان تهران برخلاف شهر تهران، بسیار پایین و حدود هشت درصد است؛ در حالی که میانگین کشوری در این زمینه ۴۸ درصد است. گرچه حدود ۶۵ درصد از شبکه فاضلاب شهر تهران اجرا شده است اما در زمینه تصفیهخانههای فاضلاب در شهر تهران عقبتر از شبکههای آن هستیم و حدود ۴۰ درصد از تصفیهخانههای فاضلاب اجرا شده است که تلاش میکنیم تا یک سال ٱینده شبکههای فاضلاب و تصفیهخانههای فاضلاب به یک نسبت برابر اجرایی شوند.
بختیاری افزود: در اجرای طرحهای فاضلاب تهران ۱۰هزار میلیارد تومان کمبود اعتبار داریم که با توجه به وضعیت مالی دولت، امکان استفاده از منابع اعتباری دولتی وجود ندارد و باید این کمبود را از روشهای دیگر از جمله بانکهای سرمایهگذاری توسعه زیرساخت آسیایی و توسعه اسلامی، روشهای B.O.T و B.O.O جبران کنیم. براساس برنامهریزی های انجامشده در پنج سال آینده کل فاضلاب استان تهران باید به بهره برداری برسد.
او در مورد منابع تامین آب شرب شهر تهران نیز گفت: در شهر تهران یک میلیارد و ۶۰ میلیون مترمکعب آب مصرف میشود که ۷۰ درصد از آن از منابع سطحی و بقیه از منابع زیرزمینی تامین میّشود. میزان بارندگی ها در استان تهران از ابتدای سال جاری آبی (اول مهرماه) تاکنون ۲۶۰ میلیمتر بوده است، در حالی که در مدت زمان مشابه پارسال به ۳۳۰ میلیمتر رسید؛ یعنی بارندگی در نخستین هفتههای سال جدید آبی ۲۰ درصد نسبت به پارسال کاهش داشته است.
این مقام مسوول، میزان ذخایر آب سدهای استان تهران را ۶۱۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: پارسال در چنین روزهایی حجم مخازن این سدها ۸۰۰ میلیون مترمکعب بود، بنابراین، ذخایر سدهای استان تهران امسال نسبت به پارسال ۱۹۰ میلیون کسری دارد.