یکشنبه 4ام آذر 1403

رشد ۸۰۰ واحدی شاخص کل بورس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بازار سرمایه، بورس تهران برای دومین روز متوالی با رشد یکپارچه همراه شد. در این بین انتشار چند شفاف سازی در خصوص نرخ تسعیر ارز شرکت های بانکی و رشد قیمت های جهانی به خصوص نفت از مهمترین عناوین خبری موثر بر بازار سرمایه بود. شاخص کل بورس […]

387 Views



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بازار سرمایه، بورس تهران برای دومین روز متوالی با رشد یکپارچه همراه شد. در این بین انتشار چند شفاف سازی در خصوص نرخ تسعیر ارز شرکت های بانکی و رشد قیمت های جهانی به خصوص نفت از مهمترین عناوین خبری موثر بر بازار سرمایه بود.

شاخص کل بورس امروز با رشد حدود ۸۰۰ واحدی همراه شد. دیگر شاخص های بورسی نیز امروز با رشد به کار خود پایان دادند. بر همین اساس شاخص هم وزن بیش از ۱۱۰ واحد ارتقا یافت و در سطح ۲۷هزار واحد آرام گرفت.

امروز معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت های ملی صنایع مس ایران با ۱۶۴ واحد، فولاد مبارکه با ۱۱۶ واحد و پالایش نفت اصفهان با ۷۵ واحد افزایش بیشترین تأثیر مثبت را بر برآورد شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.

در مقابل، معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج فارس با ۱۵۸ واحد، تاپیکو ۷۷ واحد و پتروشیمی خارک با ۶۳ واحد کاهش، بیشترین تاثیر منفی را در محاسبه این نماگر به دوش کشیدند.

در بازارهای جهانی، چشم انداز کاهش تولید نفت شیل آمریکا باعث رشد قیمت نفت برنت شد. در همین راستا نفت برنت امروز به محدوده ۵۳ دلار و شش سنت رسید. از سوی دیگر همانطور که پیش تر پیش بینی می شد، با افزایش نرخ بهره امریکا که در انتهای هفته کاری گذشته صورت گرفت، شاخص دلار امروز در مسیر نزولی فعالیت خود را آغاز کرد. به تبع افت شاخص دلار کامودیتی ها در مسیری صعودی قرار گرفتند و در فلزات مهمی چون روی، مس و آلومینیوم شاهد رشد قیمتی بودیم.

امروز همچنین حجم و ارزش معاملات، نسبت به روز کاری گذشته با رشد همراه شد. به این ترتیب ارزش معاملات با رشد ۲۵ درصدی به حدود ۵۹۰ میلیارد تومان رسید و حجم معاملات نیز با رشد ۲۶ درصدی دو میلیارد و ۱۸۹ میلیون سهم ثبت شد.

اما امروز تغییر مالکیت روزانه بازار بار دیگر به سمت بازیگران بزرگ بازار برگشت. خالص تغییر مالکیت روز دوشنبه، حدود ۱۶ میلیارد تومان و از سمت سهامداران حقیقی به حقوقی انجام شد. بزرگان بازار در حالی امروز از بورس حمایت کردند که عمده جمع آوری صفوف در نمادهای بزرگ صورت گرفت. به این ترتیب این گروه بیشترین حمایت را از صنعت محصولات شیمیایی و بعد از آن فرآورده های نفتی داشتند.

اما در جریان معاملات حقیقی ها بار دیگر کوچ نقدینگی به سمت کوچکترهای بورسی رصد شد. بازیگران خرد امروز بیشترین خرید را صنعت کانی غیرفلزی داشتند. قندوشکر و رایانه دو صنعت دیگری بودند که بیشترین تقاضا را از سوی این گروه به ثبت رساندند.

امروز پرحجم ترین خرید بازار مربوط به نماد “وتجارت” اختصاص یافت. به این ترتیب بانک تجارت در جریان معاملات روز دوشنبه توانست به سقف تاریخی صف نشینی بیش از ۱۲۰میلیون سهم برسد. با این وجود در اواخر فعالیت بازار عده ای از سهامداران در جریان شناسایی سود اقدام به عرضه کردند و در نهایت این سهم با صف ۱۴ میلیون سهمی به کار خود پایان داد.  

لینک منبع

قالب وردپرس