جمعه 2ام آذر 1403

دو مصوبه مرتبط با FATF به مجمع نمی‌رود

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: بین شورای نگهبان و مجلس درمورد لوایح اصلاح قانون مبارزه با پولشویی و کنوانسیون پالرمو اعلام اختلاف نشده و این دو مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع نمی شوند. به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، «عباسعلی کدخدایی» چهارشنبه گذشته در حساب کاربری خود در توییتر از برطرف […]

507 Views



عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: بین شورای نگهبان و مجلس درمورد لوایح اصلاح قانون مبارزه با پولشویی و کنوانسیون پالرمو اعلام اختلاف نشده و این دو مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع نمی شوند.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، «عباسعلی کدخدایی» چهارشنبه گذشته در حساب کاربری خود در توییتر از برطرف شدن ایرادات شورای نگهبان نسبت به لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی و لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی (پالرمو) خبر داد و نوشت: با عنایت به نظرات مجمع تشخیص مصلحت نظام مقرر شد این مصوبات به مجلس اعاده شوند.

«عزت الله یوسفیان ملا» نماینده مردم آمل در پاسخ به این پرسش که چرا شورای نگهبان، ایرادات مجمع تشخیص را به مجلس اعاده می کند، اظهارداشت: مجمع طرف مشورت رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره سیاست های کلی نظام است و اگر این سیاست ها در مصوبات لحاظ نشود، شورای نگهبان می تواند ایراد بگیرد، چنین مواردی در بررسی لوایح بودجه هم اتفاق افتاده است.

وی خاطرنشان کرد: این ایرادات به مجلس برمی گردد و اگر نمایندگان بگویند ما نظر را لحاظ کرده ایم، دیگر بعید است ایراد و اشکالی باشد. وی درخصوص دو مصوبه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی و کنوانسیون پالرمو خاطرنشان کرد: چون شورای نگهبان ایرادی وارد نکرده و ایراد را به جای دیگر (مجمع) ارجاع داده است زمانی که این مصوبات در صحن یا کمیسیون مطرح شود، جنبه قانونی پیدا می کند و آن را می توان به عنوان قانون برای چاپ فرستاد.

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا اصلاحات احتمالی مجلس به این ۲ مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام می رود، گفت: مصوبات زمانی به مجمع می رود که میان شورای نگهبان و مجلس اختلافی ایجاد شود، در این مورد اعلام اختلاف نشده، بلکه تذکری داده شده است بنابراین این مصوبات به مجمع نمی رود.

یوسفیان ملا اضافه کرد: اگر شورای نگهبان این مساله را با ایراد به مجلس ارجاع دهد، کمیسیون مربوطه و نمایندگان در جلسات علنی باید بررسی و رای گیری کنند و اگر مجلس بر مصوبه قبلی خود اصرار کند، مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام می رود.

وی با یادآوری این که متن نامه را ندیده ام اما تا جایی که شنیده ام شورای نگهبان ایرادی وارد نکرده است، خاطرنشان کرد: مجلس موظف و مکلف است به ایرادات شورای نگهبان رسیدگی کند و اگر ایراد مربوط به جای دیگر باشد، می توان به آن توجه نکرد و این مصوبات به قانون تبدیل می شود.

لینک منبع

قالب وردپرس