دولت های گذشته نسبت به فروش دلار نفتی جهل داشتند
محسن رضایی؛ کد خبر: ۲۹۲۲۷۶ در خرداد 3, 1401 0 معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: دولت قبل ۵۰۰ هزار میلیارد ریال به عنوان تنخواه از بانک مرکزی دریافت کرده بود که این پول بدون پشتوانه وارد بازار شد و مشکل نقدینگی در کشور ایجاد کرد، دولت های گذشته نسبت به فروش دلار نفتی جهل داشته […]
محسن رضایی؛
معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: دولت قبل ۵۰۰ هزار میلیارد ریال به عنوان تنخواه از بانک مرکزی دریافت کرده بود که این پول بدون پشتوانه وارد بازار شد و مشکل نقدینگی در کشور ایجاد کرد، دولت های گذشته نسبت به فروش دلار نفتی جهل داشته و در خصوص کسری بودجه ناتوان بودند.
به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک ، محسن رضایی با بیان اینکه در چند سال اخیر، تورم ۴۰ درصدی را تجربه کردیم، اظهار داشت: در پنجاه سال اخیر، فروش دلارهای نفتی به بانک مرکزی مشکلات زیادی برای اقتصاد کشور ایجاد کرد، ولی دولت جلوی این اقدام را گرفت و تصمیم گرفته شده این دلارها به تمامی بانکها فروخته شود.
معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: دولت به دنبال تحول اساسی در تمامی بخش ها در کشور به ویژه در بخش اقتصادی است.
به گزارش تابناک اقتصادی؛ محسن رضایی در جریان سفر خود به خوزستان، در گردهمایی ائمه جمعه این استان اظهار داشت: دولت به دنبال تحول است و خوشبختانه رئیس جمهور چندین اندیشکده را بسیج کرده تا برای تدوین و سند تحول کشور همفکری و همکاری کنند.
وی گفت: بیش از ۲۶ سال است که مقام معظم رهبری از همه دولت ها ایجاد تحول در بخش های مختلف را خواستار است اما تاکنون اقدام موثری انجام نشده است.
رضایی با اشاره به اینکه انتظار رهبر معظم انقلاب تدوین سند تحول سیاسی و اجرای سیاست های اصل ۴۴ است، ادامه داد: هر جامعه ای که می خواهد متحول شود، باید در تمام جنبه ها متحول شود. عدم توازن در یک بخش و ندیدن تعادل در بخش های دیگر باعث می شود تا آرام آرام موتور سیاست کم تحرک شود. از نظر تاریخی هم باید این انقلاب یک توازن همه جانبه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه بعد از ۳۰۰ سال ایران اقتدار و امنیت و استقلال پیدا کرده است افزود: انباشتگی و تراکم مشکلات در مساله اقتصادی و فرهنگی روز به روز اوضاع کشور را با خطر مواجه کرده است. به همین دلیل باید تحول و انقلابی در کشور ایجاد شود.
رضایی با بیان اینکه کسانی که باعث تاخیر در اقتصاد و ایجاد مشکل در ایران شده اند باید پاسخگو باشند، گفت: از محورهای تحول این است که در تولید تحول ایجاد شود، تولید بدون سرمایه گذاری امکان پذیر نیست و اشتغال بدون تولید امکان ندارد، دوران اشتغال دولتی تمام شده است و باید به فکر تولید اشتغال بود.
وی افزود: باید برای صندوق های بازنشستگی فکری شود، اگر با همین شرایط ادامه یابد، دولت تا سه سال آینده باید ۸۰۰ هزار میلیارد تومان پرداخت کند تا این صندوق ها پا برجا بمانند.
رضایی از دیگر محورهای تحول در سرمایه گذاری را تولید و اشتغال دانست و اظهار داشت: محور دیگر تحول بحث تجارت است، متاسفانه در بخش تجارت از فرصت های سرمایه گذاری به خوبی استفاده نشده است.
وی با اشاره به اینکه اصلاح نقدینگی و تورم از دیگر محورهای این تحول است، افزود: به دنبال این هستیم یارانه به دست مردم برسد، اگر گرانی و تورم را حل نکنیم، تمامی این اقدامات مشکلی را حل نخواهد کرد، باید بین نقدینگی کشور و تامین کالا توازن ایجاد شود.
فروش دلارهای نفتی به بانک مرکزی ممنوع شد
معاون اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه در چند سال اخیر، تورم ۴۰ درصدی را تجربه کردیم، اظهار داشت: در پنجاه سال اخیر فروش دلارهای نفتی به بانک مرکزی، مشکلات زیادی را برای اقتصاد کشور ایجاد کرد، ولی دولت جلوی این اقدام را گرفت و تصمیم گرفته شده این دلارها به تمامی بانک ها فروخته شود.
وی با اشاره به کسری بودجه دولت قبل اظهار داشت: دولت قبل ۵۰۰ هزار میلیارد ریال به عنوان تنخواه از بانک مرکزی دریافت کرده بود که این پول بدون پشتوانه وارد بازار شد و مشکل نقدینگی در کشور ایجاد کرد، دولت های گذشته نسبت به فروش دلار نفتی جهل داشته و در خصوص کسری بودجه ناتوان بودند.
معاون اقتصادی رییس جمهور با بیان این که گرانی با گران فروشی دو مساله است و اگر تمام بازارها درست عمل کنند و حتی مشکل گرانی را حل کنیم اما رانت باشد، باز هم گرانفروشی داریم، گفت: باید با مردم صحبت شود که دولت برنامه دارد و به دنبال این است که با تحول در اقتصاد کشور معیشت مردم را درست کند.
ارز ترجیحی یک محاسبه اشتباه از دولت قبل بود
وی گفت: استفاده از ارز ترجیحی موجب تخلیه ذخایر ارزی کشور و اصلاح ارز ترجیحی بر اثر یک محاسبه خوش بینانه دولت قبل از بازار ارز کشور ایجاد شد که با آغاز تحریم های سنگین بر کشور مشکلات سختی وارد آمد و دولت برای خرید کالاهای اساسی با مشکلات زیادی در رابطه با تامین نقدینگی مواجه شد.
رضایی ادامه داد: ارز ترجیحی با ارز آزاد فاصله زیادی داشت و همین باعث فراهم شدن شرایط رانت برای وارد کنندگان و واسطه ها شد.
وی ادامه داد: قاچاق با وجود ارز ترجیحی بسیار بود و ۳۰ درصد کالاهای کشور قاچاق می شد، ارز ترجیحی باعث کاهش منابع و فساد اقتصادی و ترویج قاچاق شد.
رضایی در خصوص اجرای قانون مردمی کردن یارانه ها از سوی دولت اظهار داشت: طبق محاسبه انجام شده، پرداخت چهار میلیون ریال به طبقات پایین جامعه و سه میلیون ریال به طبقات بالا موجب تعادل در زندگی مردم خواهد شد، این طرح آنقدر منطقی است که مشکلات فعلی را مرتفع خواهد کرد.
پرداخت ۱۵۰ هزار میلیارد ریال سرمایه در گردش به کشاورزان
معاون اقتصادی رئیس جمهور ادامه داد: ۱۵۰ هزار میلیارد ریال سرمایه در گردش با نرخ ۱۰ درصد از سوی وزارت جهاد کشاورزی به مرغداران پرداخت خواهد شد تا با افزایش قیمت نهاده ها متضرر نشوند.
وی گفت: با این اقدام به دنبال جبران خسارات احتمالی به مرغداران هستیم.
۵۰۰ نیرو در تعزیرات حکومتی کشور جذب می شود
وی گفت: اشکالاتی در تعزیرات حکومتی وجود دارد، در بسیاری مناطق شعبه تعزیرات نیست و میزان جریمه ها بسیار پایین است.
رضایی اظهار داشت: بر اساس مصوبه جدید، به تعزیرات حکومتی اجازه داده شد ۵۰۰ نیرو جذب کند؛ ضمن آنکه تلاش می شود از نیروهای بسیجی بیشتر در این راستا استفاده شود، چون نیروهای انقلابی باید بسیج شوند و جلوی تخلفات را بگیرند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تا سه سال آینده تولیدات کشاورزی در خوزستان سه برابر می شود، گفت: خوزستان با ظرفیت هایی که دارد به راحتی می تواند غذای ۴۰ میلیون تن را تامین کند.
وی گفت: تا ده سال آینده امنیت غذایی مهم ترین مساله جهان خواهد شد و با توجه به اینکه قیمت کالاهای اساسی بسیار افزایش یافته و واردات بسیار گران شده است، باید تولید را افزایش داد چرا که اگر تولیدات کشاورزی را افزایش ندهیم با مشکل مواجه خواهیم شد.
بهترین نقطه کشور برای کشاورزی خوزستان است
معاون اقتصادی رییس جمهور با بیان اینکه بهترین نقطه کشور برای کشاورزی خوزستان است، اظهار داشت: باید طرحی ارائه شود تا برای افزایش سهم آب به استان تغییراتی ایجاد شود، شرکت های پتروشیمی و فولاد که آب زیادی مصرف می کنند می توانند از آب دریا برای صنایع خود استفاده کنند.
وی با بیان اینکه مساله آب در کشور را باید در قالب یکپروژه بزرگ حل کرد، گفت: با این دعواهایی که بین استان ها ایجاد شده نمی توان آن را رفع نمود.
معاون اقتصادی رئیس جمهور در سفری یکروزه به خوزستان از بندر امام(ره) و ذخایر کالای اساسی در این بندر بازدید نمود و همچنین با ائمه جمعه شهرستان های مختلف خوزستان در خصوص مسائل و مشکلاتمختلف استان به گفت و گو نشست.
منبع: تابناک