به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بیتکوینیست (bitcoinist)، ابرقدرتهای اقتصادی جهان بیشتر و بیشتر در خصوص صدور رمز ارز انحصاری خود با یکدیگر همسو شدهاند. همزمان با حرکت رو به جلوی ژاپن در مسیر صدور یِن دیجیتال در راستای مقابله با تهدیدهای چین، خزانهدار ارشد بانک مرکزی انگلیس حمایت خود را از صدور پوند دیجیتال اعلام کرد.
تاکنون هیچ تاییدیه رسمی از سوی بانک مرکزی انگلیس مبنی بر صدور پوند دیجیتال صورت نگرفته است اما مشاجرات پیرامون این موضوع که انگلیس باید برای خنثی کردن تأثیرات ناشی از غولهای فعال در حوزه فناوری و رمز ارزهای ملی سایر کشورها وارد عمل شود، شدت گرفته است.
«سارا جان» خزانهدار ارشد بانک مرکزی بریتانیا که مسؤولیت صدور اسکناسهای این بانک را برعهده دارد، در مصاحبه با تلگراف گفت: کاملاً درست است که بانکهای مرکزی به این موضوع فکر کنند که بهتر است در آینده یک بخش خصوصی رمز ارز تولید کند یا یک بخش دولتی.
تکاپوی جهانی برای صدور رمز ارز ملی پس از رونمایی از برنامههای شرکت فیسبوک برای راهاندازی رمز ارز انحصاری خود موسوم به «لیبِرا» سرعت گرفت. در واقع، اخبار مرتبط با اقدام بیدرنگ چین در راستای صدور رمز ارز انحصاری خود تنها چند روز پس از آن منتشر شد که مدیرعامل فیسبوک در کنگره آمریکا از لیبِرا حمایت کرد.
بر اساس اظهارات جان، برای بانکها حیاتی است که توازن مناسبی را در مورد حضور سالم بخش خصوصی در اقتصاد برقرار کنند. جان بانک مرکزی انگلیس را ترغیب کرد تا به منظور حصول اطمینان از ثبات پولی و مالی آینده، به سرعت وارد عمل شوند.
وی گفت: به عنوان یک نهاد باید به این فکر کنیم که چطور میتوانیم خودمان را در جایگاهی قرار دهیم که جامعه همچنان از طیف وسیعی از نظامهای پرداخت بهرهمند بوده و با اطمینان از این نظامها استفاده کنند. فناوری با سرعت زیادی در حال پیشرفت است بنابراین بانکهای مرکزی کاملاً از این حقیقت آگاه هستند که (عدم اقدام سریع) میتواند کنترل مدیریت پول را از دستشان خارج کند.
جان تنها کسی نیست که بابت تهدید روزافزون شرکتهای فناوری و حضور بخش خصوصی ابراز نگرانی کرده است. «هیأت ثبات مالی» (FSB) نیز به مقامات کشورها نسبت به تسریع اقداماتشان در راستای تدوین مقررات مرتبط هشدار داده است.
«مارک کارنی» رئیس کل بانک مرکزی انگلیس نیز در مواجهه با این چالش، صراحتاً اعلام کرده است که برای پایان دادن به سلطه دلار باید یک نظام چند قطبی متشکل از ارزهای معتبر دیگر و حتی رمز ارزها تشکیل شود.
البته نکته مثبت و برتری بانکهای مرکزی این است که وقتی پای اعتماد مشتری در میان باشد، آنها دست بالا را دارند.
بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط مؤسسه «ایپسوس موری»، بانکهای مرکزی، قابل اطمینانترین مؤسسات برای صدور رمز ارز هستند و این در حالی است که شرکتهای فناوری از این حیث در پایینترین رده قرار دارند.
بنابراین به نظر میرسد در صورت اتخاذ تصمیمی مبنی بر راهاندازی و ایجاد پوند دیجیتال، صدور آن با پشتوانه بانک مرکزی محتملتر از راهاندازی توسط یک تارنمای فعال در زمینه فضای مجازی باشد.