جمعه 2ام آذر 1403

حجت الاسلام والمسلمین تقوی: شهرداری در کنار ساخت پارک و خیابان، مسجد هم بسازد/ در بسیاری از شهرها صدای اذان نمی شنوید!!

حوزه/ نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی گفت: در بسیاری از شهرها صدای اذان نمی شنوید، شهر و کشور اسلامی است، هنگام نماز و به ویژه صبح باید صدای اذان شنیده شود. – حجت الاسلام والمسلمین تقوی: شهرداری در کنار ساخت پارک و خیابان، مسجد هم بسازد/ در بسیاری از شهرها صدای اذان نمی شنوید!!” […]

544 Views


حوزه/ نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی گفت: در بسیاری از شهرها صدای اذان نمی شنوید، شهر و کشور اسلامی است، هنگام نماز و به ویژه صبح باید صدای اذان شنیده شود.

– حجت الاسلام والمسلمین تقوی: شهرداری در کنار ساخت پارک و خیابان، مسجد هم بسازد/ در بسیاری از شهرها صدای اذان نمی شنوید!!” حوزه/ نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی گفت: در بسیاری از شهرها صدای اذان نمی شنوید، شهر و کشور اسلامی است، هنگام نماز و به ویژه صبح باید صدای اذان شنیده شود.

گفته می شود که برخی اعتراض می کنند، اما اعتراض جایز نیست، جامعه یک جامعه اسلامی است، کسی که در این جامعه زندگی می کند باید نمادهای اسلامی و مسلمانی را تحمل کند.

حجت الاسلام والمسلمین سید رضا تقوی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه” در سمنان، با اشاره به برگزاری بیست و هفتمین اجلاس سراسری نماز از سوی ستاد اقامه نماز کشور به میزبانی سمنان، با تأکید بر نقش برگزاری این گونه اجلاس ها در گسترش اقامه و فرهنگ نماز اظهار داشت: این اجلاس هایی که در حوزه نماز برگزار می شود، نقش های مؤثری دارد.

یکی این که نماز در جامعه مطرح می شود و طرح موضوعی مانند نماز در رسانه ها و حوزه فرهنگ عمومی توجه مردم را به این عبادت بسیار ارزشمند و سازنده جلب می کند.

نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی تصریح کرد: ما اگر بتوانیم به هر وسیله ای توجه مردم را به یک نکته جلب کنیم و در آن متمرکز کنیم، قطعاً تأثیر خود را خواهد گذاشت.

نکته دیگر این که پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی هم سبب می شود که بر اهمیت مسئله افزوده شود و مردم هم با بهره گیری از پیام حضرت آقا به عنوان رهنمود بهره ببرند.

بیان ارزش فعالیت های اقامه نماز در پیام رهبر انقلاب وی افزود: معمولاً پیام های رهبر معظم انقلاب اسلامی به اجلاس سراسری نماز چند بخش دارد، یک بخش بیان ارزش فعالیت هایی که در خصوص اقامه نماز انجام می شود، بخش دیگر پیام توجه مسئولان به مسئله نماز است که دست اندرکاران و مدیران جامعه را ترغیب می کند به نماز توجه داشته باشند.

بخش سوم پیشنهادهایی است که ایشان در ارتباط با ترویج فرهنگ نماز و اقامه نماز ارائه می کنند.

هر گروهی باید از پیام ها بهره موردنظر خود را بگیرد، در خصوص پیشنهادها متصدیان و متولیان امر نماز باید آن ها را عملی کنند.

حجت الاسلام والمسلمین تقوی خاطرنشان کرد: بنده فکر می کنم یکی از دستاوردهای این اجلاس ها باید همین باشد که ما چه کار کنیم نماز در جامعه توسعه یابد و مردم را بیشتر با این امر الهی درگیر و آشنا کنیم؛ پیشنهادهای موجود در پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی بسیار مهم است، بخشی از آن ها به دستگاه های فرهنگی مربوط می شود.

وی گفت: بخشی از پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مسئولان مربوط می شود که چرا در خصوص گسترش نماز سرمایه گذاری نمی کنند، مسئولان باید رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی را موردتوجه قرار بدهند و آنچه ایشان در خصوص نماز می خواهند، عملیاتی کنند و در این زمینه کوتاهی نکنند.

اجلاس های سراسری نماز عامل ایجاد موج ترویجی فرهنگ نماز نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی افزود: این که اجلاس هرسال در یک استان برگزار می شود، بسیار خوب است، درهرصورت در استان موجی ایجاد می کند، اما نمی توانیم تمام انتظارات را از این سمینار داشته باشیم، این که تصور کنیم تنها با این سمینار به تمام اهداف خود در خصوص نماز می رسیم، درست نیست، به اعتقاد من این انتظار نا به جایی است.

وی تصریح کرد: انتظار ما از این سمینارها موج آفرینی و جلب توجه مردم به نماز است، بنابراین این فرهنگیان و متولیان امر نماز هستند که باید در طول سال پیشنهادهای رهبر معظم انقلاب اسلامی را عملیاتی کنند؛ به طور مثال در برنامه ریزی های کشوری برای نماز چه اقداماتی باید انجام بدهیم.

حجت الاسلام والمسلمین تقوی ادامه داد: این که در یک نشست سخنرانی داشته باشیم و اندر فضایل نماز بگوییم، آن هم در حضور تعداد معدودی از افراد، نمی تواند موجب گسترش نماز شود؛ البته زمانی که رهبر معظم انقلاب اسلامی با پیام های خود و رییس جمهور در اجلاس شرکت می کنند، می تواند موضع نظام را نسبت به امر مشخص کند؛ اما در برنامه ریزی های کشور، در برنامه های آموزش وپرورش در خصوص نماز چه اقداماتی انجام دادیم؟ جایگاه نماز در کتاب های درسی کجا است؟ در دانشگاه ها و ادارات چگونه است؟ به طورکلی نظام در برنامه های کلان خود چه جایگاهی برای نماز در نظر می گیرد که بتوانیم نماز را ترویج کنیم.

نماز نمایانگر دین و دین داری مردم است وی تشریح کرد: نماز نمایانگر دین و دین داری مردم است، یعنی توجه به نماز، نمادی از دین و دین داری است.

در بسیاری از مساجد شهرهایمان امام جماعت نداریم، اجلاس نماز باید برای این مسئله فکری کند.

نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی گفت: من مرکز استانی را می شناسم که حوزه علمیه هم دارد، اما در تعدادی از مساجد آن یا امام جماعت ندارد و یک فرد فرهنگی و متدینی که مورد اعتماد مردم است، نماز می خواند یا این که در آن ها بسته است.

وی افزود: ما در کشور حدود 70 هزار مسجد داریم که کمتر از نصف این تعداد امام جماعت دارند؛ یعنی حدود 35، 40 هزار مسجد ما بدون امام جماعت است.

رونق مسجد به نماز جماعت و امام مسجد است حجت الاسلام والمسلمین تقوی اظهار کرد: برای اقامه نماز مساجد باید رونق داشته باشد، رونق مسجد به نماز جماعت و امام مسجد است.

به اعتقاد بنده اجلاس باید بر روی این مسائل فکر کند که چگونه نماز را اقامه کنیم.

وی عنوان کرد: بنده فواید اجلاس را نفی نمی کنم، اما اولین برنامه اجلاس باید این باشد که پیشنهادهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال گذشته تا چه حد عملی شده است.

شاید هم عملی شده باشد، من نمی خواهم کسی را متهم کنم، می خواهم بگویم که برای اقامه نماز این اقدامات را باید انجام داد.

نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی گفت: در سال گذشته چه پیام هایی ارائه شد و چه مسائلی در پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی وجود داشت؟ در سالی که گذشت چه میزان از آن ها عملی شد؟ چند مسجد یا محله ای که امام جماعت نداشتند ما برایشان شرایط را فراهم کردیم و امام جماعت فرستادیم؟ این ها مسائلی است که از نگاه بنده بسیار مهم است و باید موردتوجه قرار بگیرد.

در بودجه سالانه نماز چه جایگاهی دارد؟ وی تصریح کرد: اکنون بودجه کشور در حال رقم خوردن است که پس از تبدیل به لایحه، به مجلس می رود، سؤال این است که در بودجه سالانه کشور، نماز چه جایگاهی دارد؟ شاید عده ای بگویند که شما برای نماز هم بودجه در نظر می گیرید؟! در پاسخ به آن ها باید گفت که هر کاری که به تقویت نماز منجر شود، این گونه نیست که بگویم برای اقامه نماز باید بودجه صرف کنیم، ما محل هایی داریم که مسجد ندارند و این مسئله در کشور جمهوری اسلامی باعث تأسف است.

حجت الاسلام والمسلمین تقوی افزود: در همین شهر تهران محله های بسیار پرجمعیتی داریم که مسجد ندارند.

ما شهرکی می سازیم، اما مسجد ندارد و اگر هم دارد ظرفیتش بیشتر از 50 نفر نیست.

توزیع مساجد هم درست نیست، در یک محله دو تا سه مسجد در کنار هم هستند و در یک محله پرجمعیت تا فاصله چند کیلومتری آن مسجد نیست، این ها را باید درست کنیم که نماز گسترش یابد.

در بسیاری از شهرها شما صدای اذان نمی شنوید وی تصریح کرد: در بسیاری از شهرها شما صدای اذان نمی شنوید، شهر اسلامی است، کشور اسلامی است، هنگام مغرب و به ویژه اذان صبح باید صدای اذان شنیده شود.

گفته می شود که برخی اعتراض می کنند، اما اعتراض جایز نیست، این جامعه یک جامعه اسلامی است، کسی که در جامعه اسلامی زندگی می کند باید نمادهای اسلامی و مسلمانی را تحمل کند، چگونه است که خواهان امنیت هستیم؟ جامعه اسلامی است و در آن باید صدای اذان شنیده شود و اذان گفته شود، در خصوص مستحبات می پذیریم که نباید مردم را تحت فشار گذاشت و مثلاً دعای ندبه را نباید از بلندگوهای شهر پخش کرد، اما اذان یک مسئله متفاوت است و نماد جامعه اسلامی، نمی شود آن را حذف کرد.

در خصوص حجاب هم همین گونه است، حجاب از ضروریات جامعه اسلامی است و کسی نمی تواند بگوید من دلم نمی خواهد حجاب داشته باشم.

کسی که در یک جامعه اسلامی زندگی می کند، باید پذیرای تبعات مسلمان بودن هم باشد.

نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی گفت: کسی نمی تواند قمارخانه راه بیندازد یا شراب فروشی داشته باشد، در یک جامعه اسلامی این ها حرام است و محدودیت های یک جامعه اسلامی است.

شهرداری های ما در شهرسازی همان گونه که پارک و خیابان درست می کنند، باید به فکر ساخت مسجد هم باشند، یعنی باید برای دیانت مردم ارزش قائل باشیم و سرمایه گذاری کنیم.

مکان هایی که مسجد ندارند و به آن احتیاج دارند شناسایی شود و در بودجه سال آینده برای ساخت آن ها برنامه ریزی شود.

تقویت و ترویج فرهنگ نماز در رسانه ها در دستور کار باشد وی افزود: در وزارت ارشاد، شبکه سینمایی و صداوسیمای ما نماز چه سهم و جایگاهی دارد؟ نکته فقط این نیست که ما نماز را در تلویزیون پخش کنیم، نکته اصلی تقویت و ترویج فرهنگ نماز است.

حجت الاسلام والمسلمین تقوی تصریح کرد: مسائل فرهنگی چیزی نیست که با یک سمینار حل شود، بیماری نیست که با خوردن یک کپسول برطرف شود.

این سمینار باید توسط فرهنگیان و مسئولان استانی در استان دنبال شود تا به نتیجه خوبی منجر شود؛ وگرنه با چند ساعت نشست و سخنرانی اقامه نماز گسترش نمی یابد.

هر زمان که در جامعه گرانی و تورم بر مردم فشار می آورد، دین داری هم تضعیف می شود وی افزود: بخشی از مسائل دین داری مردم به معیشت آن ها مربوط می شود، هر زمان که در جامعه گرانی و تورم بر مردم فشار می آورد، دین داری آن ها هم تضعیف می شود؛ بنابراین هر زمان که مردم دغدغه کمتر و زندگی روانی داشته باشند، به امر دین داری هم بیشتر توجه می کنند.

این یک واقعیت است و در روایات هم بر آن تأکید شده کسی که معاش ندارد معاد هم ندارد.

وقتی در جامعه فقر وجود داشته باشد، نسبت به دین و دین داری هم بی اعتنایی می شود.

این ها را باید در نظر گرفت، کسانی که اجلاس را برگزار می کنند، متولی این مسائل نیستند؛ اما داریم پیوستگی ها و روابط را در جامعه بررسی می کنیم.

باید فرهنگ نماز را در خانواده پی ریزی کنیم نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی گفت: نماز را باید از خانواده شروع کرد، اگر در یک خانواده پدر و مادر اهل نماز باشند، بر روح و روان فرزندان تأثیر می گذارد.

معمولاً در خانواده هایی که پدر و مادر نماز می خوانند فرزند آن هم نمازخوان می شوند.

ما باید فرهنگ نماز را در خانواده پی ریزی کنیم.

پدر و مادری که فرزندان خود را به مسجد می برند، نماز جماعت می خوانند و به خانه بازمی گردند، می توانند در گسترش اقامه نماز تأثیرگذار باشند.

اگر فرهنگ نماز را در خانواده ها تقویت کنیم، می تواند در جامعه مؤثرتر باشد، خانواده هم نباید تنها از مدرسه توقع داشته باشد، هر بخشی باید وظایف خود را انجام بدهد.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه های ما چه قدر دغدغه نماز دارند؟ اگر در دانشگاه های ما دغدغه نماز وجود ندارد، یک جای کار لنگ است و باید شناسایی و در خصوص آن اقدام شود.

در خصوص نماز فعالیت زیادی در سینما انجام نشده است حجت الاسلام والمسلمین تقوی گفت: مسائل فراوانی در خصوص اقامه نماز وجود دارد که باید پیرامون آن بحث و بررسی داشت، حل تمام این ها با هم می تواند در گسترش اقامه نماز نتیجه بدهد.

چند فیلم سینمایی ساخته شده است که به موضوع نماز بپردازد؟ در خصوص خیلی از مسائل فیلم ساخته شده اند که فیلم های خوبی هم بوده اند؛ اما در خصوص نماز فعالیت زیادی در سینما انجام نشده است.

باید نماز را با عمل خود تبلیغ و ترویج کنیم وی افزود: گروه های جهادی متشکل از افراد متدین دانشگاه و حوزه به نقاط محروم رفته اند و 40، 50 روستا را تحت پوشش قرار دادند و برای رفع مشکلات اشتغال و زندگی آن ها کار می کنند.

وضع زندگی آن ها را سامان دادند، عده ای که به شهر مهاجرت کرده بودند بازگشتند و از این رهگذر دین داری آن ها را هم تحت تأثیر قرار دادند؛ یعنی نیاز نبوده است که بگویند بیایید نماز بخوانید، نمازخوان ها و متدینین رفته اند و مردم با مشاهده این مسئله که افراد دین دار دارند برایشان زحمت می کشند و زندگی و اشتغال آن ها را سامان می دهند، به مسجد روی آوردند.

نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی تصریح کرد: وقتی دیدند این گروه ها دو سال است که با خانواده در این مکان قربتا الی الله کار می کنند، به دین گرایش پیدا کردند، نه این که بی دین بوده باشند، اما خیلی هم دین برایشان مسئله جدی نبوده است.

ما باید نماز را با عمل خود تبلیغ و ترویج کنیم.

در هنگام اذان ظهر بازار را ببینید که چند نفر در مغازه خود را می بندند که نمازشان را بخوانند.

انتهای پیام/
کلید واژه ها: نماز – نماینده ولی فقیه – رهبر معظم انقلاب اسلامی – اسلامی – رهبر معظم انقلاب – جامعه – انقلاب اسلامی – اجلاس – برگزار – پیام – کشاورزی – مردم – تقوی – فرهنگ – شهرداری – اقامه نماز کشور – جهاد – رهبر – اعتراض – فقیه – کشور – هایی – جامعه اسلامی – رهبر انقلاب – خبرگزاری – مسجد – پارک – مسئولان – خبرنگار – مدیران

لینک منبع

قالب وردپرس