تولید پسته 100 هزارتن کاهش یافت
حاجی وند با وجود کاهش 100 هزارتنی تولید پسته نسبت به مدت مشابه سال قبل، اما حجم این محصول بسیار بالاست که برای جبران خسارت باغداران بازوهای حمایتی چون بیمه اثر گذار نیست. – به گزارش سایت قطره و به نقل از در تولید پسته با یکدیگر جابه جا می شود به طوریکه در برخی […]
حاجی وند با وجود کاهش 100 هزارتنی تولید پسته نسبت به مدت مشابه سال قبل، اما حجم این محصول بسیار بالاست که برای جبران خسارت باغداران بازوهای حمایتی چون بیمه اثر گذار نیست.
– به گزارش سایت قطره و به نقل از در تولید پسته با یکدیگر جابه جا می شود به طوریکه در برخی سال ها رتبه نخست به ایران و در برخی سال ها به آمریکا اختصاص دارد.
حاجی وند مجموع تولید پسته جهان را بیش از یک میلیون و 57 هزارتن اعلام کرد و گفت: این درحالی است که سال گذشته 287 هزارتن از این میزان به ایران اختصاص داشته است.
این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت صادرات پسته ایران بیان کرد: سال گذشته 130 هزارتن پسته به بازارهای هدف صادر شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل 8 هزار تن کاهش داشته است.
وی با اشاره به تولید پسته در سال جاری، افزود: با توجه به شرایط اقلیمی، تنش های گرمایی و سرمایی به ویژه در صادراتی میزان آن با افزایش روبه روست.
تولید پسته 100 هزارتن کاهش یافت حاجی وند در بخش دیگر سخنان خود درباره آخرین وضعیت خسارت باغداران پسته افزود: یکی از مهم ترین محصولات باغی و تولیدی کشور پسته است که متاسفانه بیشترین آسیب از سرمازدگی بهاره امسال مربوط به این محصول است.
این مقام مسئول ادامه داد: با وجود کاهش 100 هزارتنی تولید پسته نسبت به مدت مشابه سال قبل، اما حجم این محصول بسیار بالاست که برای جبران خسارت باغداران بازوهای حمایتی چون بیمه اثر گذار نیست.
به گفته وی، در بسیاری از کشور های دنیا از جمله ایران، بیمه یک ارگان حمایتی به شمار می رود اما نقش و نوع آن متفاوت است.
مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و نیمه سردسیری با اشاره به ضرورت کاربردی بودن بیمه بیان کرد: پرداخت خسارت کنونی باغداران نیازمند حجم بالایی از اعتبارات است که در شرایط کنونی کار دشواری است در حالیکه اگر نوع آن کاربردی باشد، می تواند بخش زیادی از خسارت باغدارا را جبران کند.
وی در ادامه افزود: با وجود آنکه تحولات چشمگیری داشته است، اما انتظار می رود که در بیمه پایه و سایر بیمه هایی که برای بهره بردارات تعریف شده است، نقش آفرینی بیشتری داشته باشد.
این مقام مسئول مجموع خسارت سرمازدگی سال گذشته را 11 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به خسارت سرمازدگی بهاره میزان تولید محصولات سردسیری و خشک در مقایسه با پیش بینی اولیه کاهش خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه پیش بینی اولیه تولید محصولات سردسیری و خشک 13 میلیون تن بود، گفت: این درحالی است که به سبب سرمازدگی زودرس بهاره پیش بینی می شود این رقم به 10 تا 11 میلیون تن برسد.
حاجی وند با اشاره بیه ضرورت استمهال وام های باغداران بیان کرد: اگرچه سیاست استمهال 2 تا 3 ساله وام های باغداران خسارت دیده را دولت ابلاغ کرده است، اما هنوز در برخی بانک ها عملیاتی نشده است تا بهره برداران بتوانند از این مزیت استفاده کنند.
باغات پسته نوسازی می شوند وی گفت: با توجه به آنکه باغات پسته ناشی از شرایط اقلیمی دچار تنش می شوند، از این رو با استفاده از ارقام مناسب، تکنیک سرشاخه کاری، مدیریت کف باغ و باغ،اصلاح سیستم های آبیاری درصدد نوسازی باغات هستیم چرا که با عملیاتی شدن آن نوع رقم تغییر کرده، کیفیت و کمیت افزایش می یابد.
حاجی وند با اشاره به اینکه برنامه نوسازی باغات پسته از سال گذشته آغاز شده است، بیان کرد: طی پنج سال این برنامه حمایتی استمرار خواهد داشت و امسال این طرح در 100 هزار هکتار از باغات اجرا خواهد شد.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که چه میزان اعتبار برای جوان سازی باغات پسته مصوب شده است، تصریح کرد: در سال های اخیر وضعیت باغداران پسته به گونه ای بوده که هیچ گاه نیاز به مساعدت و تسهیلات نداشتند و امسال به سبب شرایط پیش آمده باید توجه جدی به باغداران داشته باشیم تا خود را مجدد بازبینی کنند.
کلید واژه ها: تولید – پسته – خسارت – بیمه – کاهش – پیش بینی – ایران – میزان – حاجی – کاربردی – صادرات – بینی – صادرات پسته – شرایط – کشور – میلیارد – متفاوت – انتظار – افزایش – آمریکا – گزارش – هایی – رتبه – دفتر – جهان – میوه