به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، روند اعطای تسهیلات به واحدها و پروژههای صنعتی و معدنی و نیاز روز افزون متقاضیان تسهیلات در این بخش از یک سو و سیاستهای بانک مرکزی برای مدیریت نقدینگی و کنترل نرخ تورم از سوی دیگر، موجب شد تأمین مالی واحدهای صنعتی و معدنی و طرحها و پروژههای نیمه تمام با استفاده از ظرفیتها و پتانسیلهای بازار سرمایه و ابزارهای نوین تأمین مالی با هدف جذب نقدینگی از مردم یکی از اقدامات محور هفتم برنامه ابلاغی وزارت صمت در سال ۹۸ باشد که در دستور کار معاونت طرح و برنامه قرار دارد.
در همین راستا جلسه آشنایی تشکلهای تولیدی با ابزارهای جدید بورس کالا در تأمین مالی بنگاهها با موضوع بهره برداری هرچه بیشتر بنگاهها از ابزار اوراق خرید دین کالایی در معاونت طرح و برنامه با حضور مدیران بازار سرمایه و تعدادی از انجمنها و تشکلهای مرتبط بخش خصوصی برگزار شد.
اوراق خرید دین کالایی که از ابزارهای جدید بورس کالای ایران است به زودی در این بازار عملیاتی و اجرایی میشود. در این روش که مناسب شرایط رکود است، خریدار محصولاتی که در بورس کالا خرید و فروش میشوند، به طور اعتباری تأمین مالی کرده و بدینوسیله در روند تأمین مالی زنجیره تولید گشایش و بهبود ایجاد میشود.
خریدار در ازای دریافت کالا از فروشنده سند اعتباری در اختیار وی قرار میدهد که این اسناد در بازار قابل تنزیل و خرید و فروش است. پشتوانه این اسناد اعتباری، LC داخلی، ضمانت نامه بانکی و.. خواهد بود و واحدهای تولیدکننده در حوزه سیم و کابل، لوازم خانگی، لوله و پروفیل و واحدهای پایین دستی پتروشیمی میتوانند در این روش برای خرید مواد اولیه خود تأمین مالی میشوند.