به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر به نقل از سایپا، سهیل نوردرخشان گفت: میانگین رشد نهادههای تولید از بهمن ۹۷ تا پایان تیر ۹۹ نشان میدهد در ۱۸ ماه گذشته شاهد افزایش ۱۲۷.۲ در این شاخصها بودهایم.
نوردرخشان در ادامه به تشریح جزئیات این افزایش قیمتها پرداخت و افزود: یکی از مواد اولیه در تولید خودرو، مواد پلیمری و شیمیایی هستند که با داشتن سهم ۶ درصدی از کل پَک مواد و قطعات، ۷.۴ درصد بر قیمت یک محصول تأثیر میگذارند.
به گفته این مقام مسؤول، این مواد در دی ماه سال ۹۷ به ازای هر کیلوگرم ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومان تهیه می شده اما در تیرماه ۹۹ با رشد ۴۴ درصدی به ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان رسیده است.
نوردرخشان گفت: در اصول حسابداری صنعت خودرو، لاستیک را با شاخص کیلوگرم محاسبه میکنند که این محصول در دی ۹۷ کیلویی ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان بود اما در ماه گذشته، با رشد ۲۰۲ درصدی با بهای ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان تهیه شده است.
مدیر مالی گروه خودروسازی سایپا به افزایش قیمت کانیهای فلزی در ۱۸ ماه گذشته نیز اشاره کرد و گفت: آلومینیوم در این مدت از کیلویی ۱۹ هزار و ۷۰۰ تومان به ۳۸ هزار و ۷۰۰ تومان، مس از ۵۳ هزار و ۴۰۰ تومان به ۱۲۳ هزار تومان، بیلت فولاد و چدن از ۳ هزار و ۹۰۰ تومان به ۹ هزار و ۲۰۰ تومان، آهن ورق داخلی از ۵ هزار تومان به ۱۴ هزار و ۶۰۰ تومان و آهن ورق خارجی از ۷ هزار و ۱۰۰ تومان به ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.
نوردرخشان با بیان اینکه علاوه بر این مواد، افزایش نرخ ارز نیز بر بهای تأمین مواد و قیمت تولید محصولات خودروسازان تأثیر قابل ملاحظهای دارد، افزود: در ۱۸ ماه گذشته نرخ دلار آزاد از ۱۰ هزار و ۸۵۴ تومان به ۲۰ هزار و ۸۹۴ تومان رسیده که رشد ۹۲ درصدی را نشان میدهد.
وی ادامه داد: دلار مبادلهای موسوم به نیما نیز از قیمت ۸ هزار و ۸۱ تومانی در بهمن ۹۷ با رشد ۱۱۰ درصدی به ۱۶ هزار و ۹۷۰ تومان رسیده است.
مدیر مالی گروه خودروسازی سایپا اظهار کرد: میزان تأثیرگذاری هر یک از این نهادهها بر قیمت تمام شده خودروها متفاوت و مؤثر است اما نشان میدهد که به طور میانگین ۱۲۷ درصد رشد داشتهاند، این درحالی است که افزایش قیمت خودروها در این مدت زمان بسیار کمتر از ۱۲۷ درصد بوده است.