چهارشنبه 14ام آذر 1403

استانداردهای سختگیرانه محصولات غذایی در ایران/مردم نگران نباشند

به گزارش خبرنگار مهر، عباس کشاورز عصر امروز (سه شنبه اول بهمن ماه) در مراسم افتتاحیه هفتمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی در بخشی از اظهاراتش با انتقاد از اطلاعات نادرست به جامعه در خصوص آلودگی محصولات غذایی اظهار کرد: در این زمینه بررسی‌های مختلفی انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که محصولات کشاورزی در […]

524 Views



به گزارش خبرنگار مهر، عباس کشاورز عصر امروز (سه شنبه اول بهمن ماه) در مراسم افتتاحیه هفتمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی در بخشی از اظهاراتش با انتقاد از اطلاعات نادرست به جامعه در خصوص آلودگی محصولات غذایی اظهار کرد: در این زمینه بررسی‌های مختلفی انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که محصولات کشاورزی در ایران از سلامت بسیار خوبی برخوردار هستند و سختگیرانه‌ترین استانداردها در داخل کشور برای اطمینان از سلامت محصولات طی می‌شود.

وی همچنین با بیان اینکه میزان باقیمانده جیوه موجود در گندم ایران نیز ۹ برابر سختگیرانه‌تر از اتحادیه اروپاست، تاکید کرد: جامعه بدون هیچ گونه نگرانی می‌تواند محصولات تولید شده در کشورمان را مصرف کنند.

کشاورز در ارتباط با ذرت‌های آلوده که در گمرک باقیمانده بود، نیز گفت: حتی یک کیلوگرم از این ذرت‌ها به کشور وارد نشد و نگرانی در این خصوص نداریم.

این مقام مسئول ادامه داد: در گذشته مطرح می‌شد که گوجه‌ها فرنگی‌هایی که رگه‌های سفید دارند، نشان از باقیمانده سموم کشاورزی و نیترات است برای همین منظور ۱۲۰۰ مرتبه از این نوع گوجه‌ها را بررسی کردیم و مشخص شد که حتی یک مورد آنها نیتراتی بالاتر از حد مجاز نداشتند اما برخی به دنبال نگران کردن جامعه هستند. رگه‌های سفید موجود در گوجه به خاطر شکل ژنتیکی آنها بود.

وی با بیان اینکه گندم تولید شده در کشورمان استاندارد ۷ برابر سختگیرانه تر از اروپا دارد، گفت: این در حالی است که ما تنها ۲ برابر اروپایی‌ها گندم مصرف می‌کنیم و نیازمند استاندارد به این اندازه بالا نداریم.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه مسائل ناشی از جنگ اقتصادی مشکلی برای کشور ایجاد نکرده است افزود: هرچند که شرایط کمی برای فعالین اقتصادی سخت‌تر کرده است اما در مجموع مشکلی برای کشور ایجاد نکرده است. در شرایط فعلی محدودیتی که داریم برای انتقال دانش است.

وی تصریح کرد: تنوع آفت‌کش‌ها در بخش کشاورزی پایین است که این امر منجر به خسارت‌هایی شده است و فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان این بخش انتظار می‌رود که برای رفع این مشکل اقدام کنند.

کشاورز با اشاره به لزوم انتقال دانش تولید آفت‌کش‌های کشاورزی به کشور گفت: در صورتی که بتوانیم تکنولوژی‌ها را بومی سازی کنیم هزینه‌ها نیز کاهش خواهد یافت. در بخش سموم نیازمند ایجاد اصلاحاتی در بخش‌هایی مانند پاشنده‌ها، اصلاح زمان سمپاشی و اصلاح خود آفت‌کش‌ها هستیم همچنین لازم است آفت‌کش‌ها آب کمتری استفاده کنند و تولید سموم تخصصی مورد توجه قرار گیرد.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی افزود: اهمیت تولید آفت‌کش‌های کم خطرتر و کاراتر در بخش کشاورزی مورد اهمیت است و باید به سمتی برویم که آفت‌کش‌های بیولوژیک و زیستی بیشتر تولید شود.

کشاورز با اشاره به موضوع نوسانات ارزی و تأثیر آن بر فعالیت فعالان اقتصادی این بخش گفت: با وجود نوسانات ارزی در حال حاضر ارز اختصاصی به واردات آفت‌کش‌ها ۴۲۰۰ تومانی است. تشکل‌ها توانستند به خوبی قیمت‌ها را کنترل کنند و در حال حاضر گزارشی از گران‌فروشی و عدم عرضه نداشته‌ایم.

کشاورز با بیان اینکه وضعیت تولید کودهای تولیدی در کشور ارتقای مناسبی یافته است گفت: در سال‌های ۹۱ و ۹۲ حداقل مصرف کود را در کشور داشتیم و همچنین این محصول به درستی استفاده نمی‌شد اما باید توجه داشت که مصرف سم در بخش کشاورزی بسیار مورد اهمیت است و موجب افزایش عملکرد آن می‌شود؛ از سال ۱۳۹۶ به بعد اوضاع کیفیت کودها بسیار بهبود یافته و کودهای بهتری وارد بازار شده است.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در سال‌های ۹۳ و ۹۴ وقتی کیفیت کودها را مورد بررسی قرار می‌دادیم نگرانی بسیاری داشتیم و به اسم کود موارد دیگری به کشاورزان تحویل داده می‌شد. در این راستا با شرکت‌های بخش خصوصی و حتی دولتی برخورد به عمل آمد و در مواردی ارجاع قضائی داشتیم.

کشاورز تاکید کرد: در دو سال و نیم گذشته بحران کود را پشت سر گذاشتیم و در شرایط فعلی اگر کود تولیدی در کشور عدم تطابقی با استانداردها داشته باشد حداکثر ۷ تا ۸ درصد است اما این ارقام در گذشته بسیار بالاتر بود که اکنون به دلیل نگرانی جامعه نمی‌تواند عدد آن را اعلام کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر کمتر از ۱۰ تا ۱۵ درصد کودهای کشاورزی با استانداردهای موجود مطابقت ندارد و از میزان و رقم عدد تطابق آنها فاصله زیادی با اندازه استاندارد ندارد، گفت: سازمان تعزیرات حکومتی کمک زیادی برای جلوگیری از کودهای بی‌کیفیت داشته است؛ ضمن اینکه در یک سال و نیم گذشته هیچ موردی را به تعزیرات معرفی نکردیم که این امر نشان می‌دهد اوضاع بهبود یافته است.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه ترکیب کودهای استفاده شده در بخش کشاورزی نیز مورد اهمیت است، گفت: گیاهان را با کود می‌تواند در برابر سرما، گرما و خشکسالی محافظت کرد.

کشاورز گفت: استفاده از کود مناسب باعث شده است سیب‌های زرد به زودی داخل‌شان قهوه‌ای نشود و رنگ شادابی دارند؛ مصرف کودهای پتاسه در کشور افزایش داشته که این امر جای قدردانی دارد.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در ارتباط با بالا بودن میزان فلزات سنگین در محصولات کشاورزی ایران گفت: زمانی که مطرح شد میزان فلزات سنگین برنج در کشور بالا است در ۴۶۰ نقطه برنج‌های تولیدی را مورد آزمایش قرار دادیم که مشخص شد که تنها در دو نقطه میزان باقیمانده فلزات سنگین در آن بالا بود که دلیل آن وجود دو کارخانه صنعتی در نزدیکی مزارع بود که آب آنها به شالیزارها می‌رفت.

لینک منبع

قالب وردپرس