دوشنبه 21ام آبان 1403

اختصاص ۷۰۰۰ میلیارد تومان برای مقابله با فقر مطلق

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان برنامه و بودجه کشور، نخستین بخش از لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور به حمایت از معیشت عمومی، سلامت و عدالت اجتماعی اختصاص دارد. در این بخش آمده که اعتبار خرید تضمینی گندم متناسب با افزایش نرخ خرید تضمینی این محصول از ۵ هزار میلیارد تومان به […]

384 Views



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان برنامه و بودجه کشور، نخستین بخش از لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور به حمایت از معیشت عمومی، سلامت و عدالت اجتماعی اختصاص دارد.

در این بخش آمده که اعتبار خرید تضمینی گندم متناسب با افزایش نرخ خرید تضمینی این محصول از ۵ هزار میلیارد تومان به ۸ هزار میلیارد تومان رسیده است.

همچنین برای تامین کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی و نهاده‌های دامی و کشاورزی معادل ۱۴ میلیارد دلار با نرخ ۴۲۰۰ تومان بودجه اختصاص داده شده است.

استمرار پرداخت یارانه نقدی (۴۲۵۰۰ میلیارد تومان)، افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت (رشد ۲۰ درصدی)، استمرار همسان‌سازی حقوق بازنشستگان (۲۰۰۰ میلیارد تومان)، استمرار اجرای طرح تحول سلامت (۳۵۰۰۰ میلیارد تومان)، استمرار اجرای قانون استفاده متوازن از امکانات کشور برای ارتقای سطح مناطق کمتر توسعه یافته (۱۵۰۰۰ میلیارد تومان) و افزایش ۲۰ درصدی اعتبار یارانه نهاده‌ها و عوامل تولید کشاورزی از دیگر مواردی است که در لایحه بودجه ۹۸ در بخش حمایت از معیشت عمومی، سلامت و عدالت اجتماعی پیش‌بینی شده است.

افزایش ۲۸ درصدی اعتبارات هزینه‌ای آموزش و پرورش استان‌ها

اعتبار هزینه‌ای ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور از ۳۳ هزار میلیارد تومان به ۴۳ هزار میلیارد تومان رسید که از افزایش ۲۸ درصد برخوردار شده است.

در بخش آموزش و پرورش عمومی و فنی و حرفه‌ای در لایحه بودجه ۹۸،‌ مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان تامین اعتبار شده است.

افزایش ۲۰ درصدی اعتبارات ردیف‌های هزینه‌ای خرید خدمات آموزشی در مناطق کمتر برخوردار، افزایش ۲۵ درصدی اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای دانشگاه فرهنگیان، افزایش ۵ برابری کمک‌های فنی و اعتباری برای مدارس غیردولتی و تأمین اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان برای احداث ۵۰۰ زمین چمن مصنوعی ورزشی در مدارس کشور از دیگر مواردی است که در بخش آموزش و پرورش عمومی و فنی و حرفه‌ای به آن توجه شده است.

همچنین‌اعتبارات تملک‌دارایی های سرمایه‌ای طرح تملک فضاهای آموزشی نیمه‌تمام که ۵۰ درصد ازجانب خیرین تأمین شده باشد از ۴۱۲ به ۹۰۰ میلیارد تومان (۱۲۱۰ میلیارد تومان نیز ازجانب خیرین تامین می‌شود) افزایش ۱۱۸ درصدی داشته است.

در لایحه بودجه ۹۸ همچنین شاهد توسعه فعالیت «کمک به ارتقای شاخص‌های آموزشی و پرورشی استان‌های محروم» از ۴ استان امسال (سیستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان و آذربایجان‌غربی) به ۸ استان (اضافه شدن استان‌های لرستان، خراسان شمالی، خوزستان و ایلام) هستیم.

رشد ۷۱ درصدی اعتبار هزینه‌ای حمایت از پارک‌ها و مراکز رشد علم و فناوری

همچنین در بخش دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و فناوری، توجه ویژه‌ای به پژوهش به خصوص در حوزه نانو و بیوتکنولوژی و ارتقاء ۵ دانشگاه به تراز بین‌المللی شده است.

براساس(بند الف تبصره ۳) تامین یک میلیارد دلار از تسهیلات تأمین مالی خارجی (فاینانس) به منظور تجهیز آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و فن‌آوری با تضمین دولت و بازپرداخت آن، از محل اعتبارات بودجه عمومی صورت می‌گیرد.

۱۰ درصد از اعتبارات برنامه «پژوهش‌های کاربردی» دستگاه‌های اجرایی نیز به پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی (جزء ۲ بند هـ تبصره ۹) اختصاص می‌یابد.

بنا به این گزارش، امکان استفاده از اوراق مالی اسلامی برای تامین منابع مورد نیاز دانشگاه‌ها (تبصره ۵)، امکان بهره‌مندی دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی و پارک‌های علم و فناوری از محل قانون استفاده متوازن از امکانات کشور (بند و تبصره ۹)، امکان استفاده دانشگاه‌ها از منابع بودجه استانی (بند ز تبصره ۹)، اختصاص ۴۰ درصد از هزینه امور پژوهشی شرکت‌ها، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت برای حل مسائل و مشکلات مربوطه از طریق توافقنامه با دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی (بند ح تبصره ۹) از دیگر مفادی است که در بخش دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و فناوری به آن پرداخته شده است.

لینک منبع

قالب وردپرس