به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، محمد برزگری، رئیس مرکز تنظیم مقررات نظام پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه بر اساس ماده۱۱ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، کلیه مالکان دستگاههای کارتخوان بانکی یا درگاههای پرداخت الکترونیک ملزم به اتصال دستگاههای در اختیار به پرونده مالیاتی هستند، خاطرنشان کرد: کلیه اشخاص دارای ابزار پرداختهای بانکی میتوانند با ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir فهرست تمامی دستگاههای کارتخوان بانکی یا درگاههای پرداخت الکترونیک خود را مشاهده کرده و نسبت به الصاق آنها به پرونده مالیاتی قبلی یا تشکیل پرونده مالیاتی جدید اقدام کنند.
او اظهار کرد: بدیهی است تمامی دستگاههای کارتخوان بانکی یا درگاههای پرداخت الکترونیک که متناظر با پرونده مالیاتی نباشند، غیرفعال خواهند شد.
برزگری، با ذکر این مطلب که قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان مصوب نیمه دوم سال ۱۳۹۸، در ابتدا پیشبینی شده بود که ظرف مدت ۱۵ ماه اجرایی شود و نهایتا ۳ ماه هم برای صورتحساب الکترونیکی به آن اضافه شد، با اینحال در دولت قبل اجرایی نشد.
او با تاکید بر اینکه این قانون یک پروژه عظیم و در ابعاد ملی است، گفت: در حال حاضر دولت و مجلس بر سر اجرای هر چه سریعتر این قانون اجماع دارند و در چارچوب این قانون و با مهیا شدن همه زیرساختها و همکاری همه بخشهای متولی، قرار است اطلاعات تمامی معاملات تجاری اعم از خرد و کلان، به طور برخط برای سازمان امور مالیاتی ارسال شود.
برزگری با بیان اینکه این طرح عظیم نباید تحتالشعاع اظهارات و برآوردهای غیردقیق شود، اظهار امیدواری کرد با تغییرات مدیریتی که در سازمان امور مالیاتی صورت گرفته، در نیمه اول سال ۱۴۰۱ حداقل بخشی از مؤدیان برای اجرای این قانون فراخوان شوند.
رئیس مرکز تنظیم مقررات نظام پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان سازمان امور مالیاتی کشور، ادامه داد: طی ماههای اخیر، همکاری بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی کشور برای نظم بخشی به دستگاههای کارتخوان بانکی شدت گرفته است. البته از حدود ۱۳میلیون دستگاه پوزی که در کشور وجود دارد قرار نیست همه مؤدی مالیاتی باشند.
او در خصوص آخرین آمار اتصال دستگاههای کارتخوان بانکی به پرونده مالیاتی نیز گفت: تا تاریخ ۱۸ بهمن ماه، مالکان حدود ۲میلیون و ۳۲۷هزار پوز درخواست اتصال به پرونده مالیاتی دادهاند و همچنین درخواست غیرفعال شدن ۲میلیون و ۲۴۳هزار کارتخوان نیز ثبت شده است.
برزگری بیان کرد: همچنین تاکنون ۲۰۳هزار مؤدی جدید از محل اتصال دستگاههای کارتخوان بانکی، پرونده مالیاتی تشکیل دادهاند و بر اساس آخرین آمار دریافتی از بانک مرکزی، تعداد کل ابزارهای پرداختهای فعال در کشور بالغ بر ۱۳میلیون است که متعلق به حدود ۶میلیون و ۱۵۹هزار نفر شخص حقیقی و ۸۷هزار نفر شخص حقوقی است که به تفکیک ۱۲میلیون و ۲۵۵هزار ابزار پرداخت برای اشخاص حقیقی و ۷۴۰هزار ابزار پرداخت برای اشخاص حقوقی است.