به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، شترمرغ در میان طیور، مقاومت بسیار خوبی در برابر بیماری و شرایط محیطی دارد و از همه مهمتر هزینه نگهداری آن نسبت به سایر پرندگان کمتر است. شترمرغ رشد سریعی دارد، به طوری که پس از یک ماهگی، روزی یک سانتیمتر رشد میکند و در سن ده ماهگی قابل کشتار است. جوجه شترمرغ پس از ۴۰ روز سر از تخم بیرون میآورد و طی دو سال یک پرنده بالغ میشود. نکته دارای اهمیت در گوشت این پرنده است که بسیار کم چرب و کم کلسترول بوده و با طبعی گرم و دارای آهن فراوان است. این ویژگی مهم باعث شده گوشت این پرنده از سایر گوشتهای قرمز متمایز شود. شترمرغ ماده در فصل بهار به صورت یک روز در میان تخمگذاری میکند و در هر مرحله بین ۱۴- ۲۱ تخم میگذارد که وزن تقریبی هر تخم، ۱.۵ کیلو گرم است.
غذای شترمرغ به صورت طبیعی یونجه، علف، غلات، شکوفهها، تخم علفها، دانهها، و جوانههای سبز، میوه و گیاهان دانهدار است. از آنجایی که غذا به مدت ۴۲ ساعت در معده این پرنده گردش میکند تمام مواد مغذی در بدنش جذب میشود.
این پرنده به دلیل سازگاری با محیط زیست و آب و هوای متفاوت (از -۲۰ تا +۵۰ درجه) از نظر نگهداری، کم هزینهترین جایگاه را به خود اختصاص داده است. به گونهای که با حصارکشی ساده روی زمینهای خاکی و ایجاد سایهبان میتوان از شترمرغ نگهداری کرد.
در هر منطقهای که بتوان یک محیط وسیع و مسطح برای جست و خیز و فعالیت این پرنده در نظر گرفت، امکان پرورش و نگهداری آن نیز وجود دارد. این پرنده بازار پررونقی داشته و صنعت پرورش شتر مرغ ظرفیت زیادی برای اشتغال زایی در کشورمان دارد. مزرعه پرورش شترمرغ یک واحد تولیدی کوچک و زود بازده است که میتوان از آن به عنوان یک صنعت سودآور نام برد. باید به این نکته توجه شود در ابتدای کار، مهمتر از زمین، محیط و نقدینگی کافی، اخذ مجوز حائز اهمیت است که خوشبختانه قوانین سختی ندارد. البته بایستی از ابتدا به فکر بازاریابی خوبی در این زمینه بود، زیرا گوشت شترمرغ باید هر چه سریعتر به فروش برسد. در صورتی که گوشت آن در خلأ بسته بندی شود دوره نگهداری آن ۲۱ روز است، اما در صورت انجماد، گوشت شترمرغ میتوان تا یک سال نگهداری کرد.
این پرنده با کمبود غذایی بسیار سازگار است، تحمل گرسنگی بیشتری نسبت به سایر حیوانات دارد و در برابر بیماریهای دامی و طیور مقاومتر است. خوشبختانه نگهداری گله شترمرغ آسانتر است، زیرا در برابر سارقان احشام بسیار مصون است و به آسانی قابل سرقت نیست. تمام این موارد در کنار هم باعث ایجاد انگیزه و علاقهمندی به پرورش شترمرغ میشود.
پرورش شترمرغ، جایگاه مناسبی در اقتصاد مقاومتی و جهش تولید داشته و نقش مؤثری در ایجاد اشتغال، فقرزدایی، افزایش تولید داخلی و صادرات غیرنفتی دارد. علاوه بر گوشت شترمرغ میتوان از پوست، روغن، پر، قرنیه چشم، ناخن، پوسته تخم مرغ و تمام اجزای بدنش استفاده کرد و این موضوع شترمرغ از سایر طیور متمایز میکند. از طرفی دیگر با توجه به توانایی هضم و استفاده از فیبر (علوفه،) با تغذیه مناسب سریع وزن میگیرد و سود زیادی را نصیب پرورش دهندگان میکند.
شترمرغ با فقر غذایی بسیار سازگار است و مانند برخی از حیوانات نیست که زود از پا در بیاید و در برابر بیماریهای دامی و طیور مقاوم نباشد. بارزترین خصوصیت شترمرغ این است که در برابر سارقان احشام بسیار مصون است و بهآسانی قابل سرقت نیست. تمام این موارد کنار هم باعث ایجاد علاقه به شترمرغ میشود.
آموزش پرورش شتر مرغ
طرح پرورش شتر مرغ یکی از طرحهای جذاب و با سوددهی خوب است که هر سال میتواند گسترش پیدا کند. سایت پرورش یکی از بزرگترین و به روزترین وب سایتهای آموزش راه اندازی کسب و کار است که در اردیبهشت ۱۳۹۹ کتاب الکترونیکی خود را منتشر کرده است و از صفر تا صد مراحل پرورش شترمرغ را به صورت کاملاً عملی آموزش میدهد.
بعد از مطالعه این کتاب الکترونیکی شما یاد خواهید گرفت:
- انتخاب بهترین نژاد شتر مرغ برای پرورش در ایران از لحاظ سوددهی
- نحوه ساخت بستر پرورش شتر مرغ با حداقل هزینه
- آموزش گام به گام جوجه کشی تا سن فروش شتر مرغ
- تحلیل تمامی ریسکهایی که ممکن است باعث ضرر شما شود
- بررسی موارد بهداشتی و رعایت آنها
- نحوه بازاریابی و فروش شتر مرغ که درآمد شما را ۵ برابر میکند
- تحلیل فرصتهای صادراتی گوشت شتر مرغ
همچنین میتوانید در سایت پرورش دات کام از کتابهای الکترونیکی آموزشی پرورش بوقلمون، پرورش بلدرچین و پرورش قارچ استفاده کنید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.