به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، کامپوزیت دندان، از روشهای جدید درمانی است که با استفاده از آن میتوان دندانهای پوسیده یا سیاه شده را ترمیم کرد، فاصلههای بین دندانها را پر کرد، نامنظمیهای مختصر را از بین برد و دندانها را سفیدتر کرد. علاوه بر آن با رنگ سفید متناسب با چهره باعث زیباسازی لبخند شد.
لکههای عمیق که با رنگ زرد یا قهوهای در عمق دندان نفوذ کردهاند هم با این روش درمان میشوند.
افرادی که در کودکی آنتی بیوتیک تتراسیکلیین مصرف کردهاند یا از آب چاه تغذیه میکردهاند، ممکن است لکههای زرد یا قهوهای روی دندانهایشان داشته باشند که با ونیرکامپوزیت قابل درمان است.
کامپوزیت ونیر دندان چیست؟
دندانپزشک با قرار دادن لایه نازکی از کامپوزیت همرنگ یا سفید تر از دندان میتواند دندانها را یکدست کند.
کامپوزیتهای جدید علاوه بر استحکام بالاتر نسبت به انواع قدیمیتر، بسیار خوب پالیش میشوند و این باعث میشود که طول عمر کامپوزیت دندان با مواد جدید بسیار بیشتر از گذشته باشد.
چه مواقعی افراد نمیتوانند از کامپوزیت دندان استفاده کنند؟
عادتی مانند مصرف زیاد سیگار، قلیان، قهوه یا چای باعث میشود که رنگ کامپوزیتها زود تغییر کند و نیاز به پالیش سریعتر داشته باشند.
خوردن مواد غذایی سخت مثل ته دیگ، آجیل یا باز کردن درب نوشابه با دندان از جمله کارهایی است که باعث لب پر شدن کامپوزیت و دندان میشود. فشار دادن دندانها روی هم یا دندان قروچه هم باعث وارد شدن فشار زیاد به کامپوزیت و احتمال بالاتر شکستن و کامپوزیت میشود.
مراقبت از کامپوزیت دندان:
۱- بهداشت دهان باید بسیار دقیقتر از گذشته انجام شود.
مسواک به تنهایی کافی نیست و استفاده از نخ دندان ضروری است.
۲- از خوردن مواد غذایی سفت خودداری کنید.
۳ – بعد از مصرف نوشیدنیها و غذاهای رنگی، دندانهایتان را بشویید که رنگ پذیری کامپوزیت کاهش یابد.
عوارض کامپوزیت دندان:
مشکلات ناشی از کامپوزیت دندان، معمولاً ۲ علت اصلی دارد؛
۱ – مواد نامرغوب به کار رفته
۲ – مهارت ناکافی دندانپزشک
در صورتی که کامپوزیت دندان توسط یک دندانپزشک با تجربه و متبحر روی دندان نشانده شود، مشکلات خاصی نخواهد داشت اما اگر خوب گذاشته نشود، باعث تورم و التهاب لثه و خونریزی لثه و بوی بد دهان خواهد شد.
آیا کامپوزیت دندان درد دارد؟
این درمان معمولاً بدون درد است و در صورتی که پوسیدگی قبلی در دندان وجود نداشته باشد، حتی نیاز به تزریق بیحسی هم وجود ندارد.
اما اگر لازم باشد، دندانپزشک ابتدا کمی ژل بیحسکننده را روی ناحیه تزریق قرار میدهد و با این روش، شما ورود سوزن را هم احساس نخواهید کرد. سوزنهای ظریف مخصوص تزریق برای کودکان هم در بازار وجود دارد که تقریباً بدون درد هستند.
مراحل کامپوزیت دندان:
برای ونیر کامپوزیت دندانپزشک ابتدا به کمک برس مخصوص سطح دندانها را تمیز میکند و در صورتی که نیاز باشد جرمگیری انجام میدهد تا مواد به خوبی به سطح بچسبد. سپس دندان را خشک میکند تا چسبندگی مواد به سطح دندان به خوبی انجام شود. در مرحله بعد، یک ژل اسیدی را روی دندان اعمال میکند تا سطح دندان شود. نهایتاً چسب مخصوص (باندینگ) را دندان میزنند و کامپوزیت را روی دندان فرم میدهد. در نهایت به کمک وسایل مخصوص چرخشی (دیسک) سطح دندان را کاملاً صاف میکند و با خمیر پالیش درخشندگی نهایی را روی سطح کامپوزیت ایجاد میکند.
هزینه کامپوزیت ونیر چقدر است؟
هزینه کامپوزیت دندان، به جز مواردی که به کار میرود به مهارت دندانپزشک و تجربه او هم بستگی دارد.
هزینه درمان توسط متخصص ترمیمی و زیبایی دندان بیشتر از دندانپزشک زیبایی (دندانپزشکان عمومی) است.
میزان پوسیدگیها و وخامت شرایط دندان هم روی هزینه کامپوزیت تاثیرگذار است.
برای کامپوزیت دندان به کجا مراجعه کنیم؟
برای انتخاب مرکز دندانپزشکی مناسب، علاوه بر مهارت و خوشنامی پزشک و کیفیت مواد به کار رفته، باید دقت کنید که شرایط استریلیزاسیون به خوبی انجام شود. تمام وسایل یکبار مصرف و بهداشتی باشد و دستگاههای روز دنیا برای استریل کردن وسایل استفاده شود. چرا که عدم رعایت نکات بهداشتی ممکن است باعث انتقال بیماریهایی از جمله ایدز، هپاتیت، تبخال و…. از فردی به فرد دیگر شود. تمام این شرایط در مطب دندانپزشکی دکتر گرشاسب زاده، متخصص ترمیمی و استاد دانشگاه، رعایت میشود و شما میتوانید با خیال آسوده بخندید تا دندانهایتان پیدا شود!
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.