جمعه 7ام اردیبهشت 1403

تولد بچه فیل حاصل از لقاح مصنوعی/ مصرف گوشت درجهان 3 برابر شده است

افزایش سه برابری مصرف گوشت و لبنیات در جهان، مرگ دسته جمعی کلاغ ها، توضیح سخنگوی قوه قضاییه درباره شکایت از رییس سازمان محیط زیست، جمع آوری 3 هزارمتر دام صیادی از دریاچه زاینده رود و تولد بچه فیل حاصل از لقاح مصنوعی عناوین خبرهای بسته محیط زیست این هفته . – افزایش سه برابری […]

648 Views


افزایش سه برابری مصرف گوشت و لبنیات در جهان، مرگ دسته جمعی کلاغ ها، توضیح سخنگوی قوه قضاییه درباره شکایت از رییس سازمان محیط زیست، جمع آوری 3 هزارمتر دام صیادی از دریاچه زاینده رود و تولد بچه فیل حاصل از لقاح مصنوعی عناوین خبرهای بسته محیط زیست این هفته .

– افزایش سه برابری مصرف گوشت و لبنیات در جهان، مرگ دسته جمعی کلاغ ها، توضیح سخنگوی قوه قضاییه درباره شکایت از رییس سازمان محیط زیست، جمع آوری 3 هزارمتر دام صیادی از دریاچه زاینده رود و تولد بچه فیل حاصل از لقاح مصنوعی عناوین خبرهای بسته محیط زیست این هفته ایمنا است که در ادامه می خوانید.

به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرنگار ایمنا”، یک بچه فیل حاصل از لقاح مصنوعی در باغ وحش شونبرون در وین، پایتخت اتریش در برابر دید حاضران قرار گرفت.

این بچه فیل ماه ژوییه از مادر 27 ساله خود که به طریق لقاح مصنوعی باردار شده بود، به دنیا آمد.

پدر او یک فیل وحشی از آفریقای جنوبی است.

این دومین بچه فیلی است که در باغ وحش شونبرون با استفاده از لقاح مصنوعی متولد شده است.

وزن این نوزاد در زمان تولد 90 کیلوگرم بود و به گفته پزشکان باغ وحش اکنون در سلامت کامل به سر می برد.

فیل ها در زمره جانوران در حال انقراض هستند و سازمان های فعال در حوزه محیط زیست و طبیعت می کوشند با روش های گوناگون جلوی انقراض آنها را بگیرند.

ماهی های خاویاری در لیست گونه های در خطر انقراض داوود میرشکار مدیرکل دفتر زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سازمان حفاظت محیط زیست برای احیای گونه خاویاری برنامه اقدام و عمل را در دستور کار دارد.

وی در رابطه با ماهی های خاویاری در خطر انقراض اظهار کرد: مدیریت ماهی های خاویاری در معرض خطر انقراض برعهده سازمان حفاظت محیط زیست است و با همکاری سازمان شیلات ایران صورت می گیرد.

او با بیان اینکه سازمان شیلات ایران هنوز مشغول رهاسازی ماهی های خاویاری در دریاست، افزود: در حال حاضر صید ماهی های خاویاری در پنج کشور حاشیه دریای خزر ممنوع است، سازمان حفاظت محیط زیست برای پیشبرد برنامه های مدیریتی خود و بهره برداری پایدار از آبزیان با همکاری سازمان شیلات کارگروهی را تشکیل داده است.

3 هزار متر دام از دریاچه زاینده رود جمع آوری شد اداره حفاظت محیط زیست شهرستان چادگان، محیط بانان این اداره طی گشت وکنترل ، نور کشی و قلاب کشی از تمام قسمت های دریاچه سدزاینده رود منطقه حفاظت شده دالانکوه و سد زاینده رود در شب و روز گذشته با قایق موتور سازمانی بیش از سه هزار متر دام از قسمتهای مختلف دریاچه جمع آوری و به پاسگاه محیط زیست چادگان منتقل کردند.

دولت فرانسه به دلیل اهمال در مبارزه با آلودگی هوا محکوم شد یک دادگاه اداری در فرانسه دولت این کشور را به دلیل اهمال در برابر آلودگی هوا مقصر شناخت.

یک مادر حدودا 50 ساله و دخترش که در نزدیکی یکی از اتوبان های منطقه سن اوئن در حومه پاریس زندگی می کردند، از دولت فرانسه به دلیل ابتلا به مشکلات تنفسی ناشی از آلودگی هوا شکایت کردند.

دادگاه اداری مونترو در نزدیکی پاریس دولت فرانسه را در بیماری این دو نفر مقصر شناخت.

این مرجع قضایی در حکم خود اعلام کرد که تمهیدات به کار گرفته شده از سوی دولت برای مقابله با آلودگی هوا در سال های 2012 تا 2016 با وظایف قانونی و به ویژه مقررات آیین نامه های اروپایی همخوانی نداشته است.

با این همه، دادگاه درخواست دو شاکی برای پرداخت 160 هزار یورو خسارت را رد کرد.

استناد این محکمه اداری این است که نمی توان بین بیماری تنفسی شاکی ها و آلودگی هوا ارتباط مستقیم تشخیص داد.

منطقه ایل دو فرانس که پاریس مرکز آن است، یکی از آلوده ترین مناطق فرانسه به شمار می رود.

توضیح اسماعیلی درباره شکایت از رییس سازمان حفاظت محیط زیست غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری روز سه شنبه در پاسخ به سوالی درباره تشکیل پرونده برای رییس سازمان محیط زیست در ارتباط با طرح طوبی و آخرین وضعیت اعلام جرم دادستان بندر انزلی از رییس این سازمان در ارتباط با طرح بایوجمی گفت: اصل شکایت را تایید می کنم و شکایتی انجام شده است.

بدلیل اینکه در ارتباط با موضوع بندرانزلی مرجع صالح به رسیدگی تهران است، اعلام جرم دادستانی بندرانزلی برای رسیدگی به دادسرای تهران ارسال شده است.

وی افزود: موضوع مربوط به لواسانات هم در دادسرای تهران مطرح است اما در هیچ کدام از این موضوعات بررسی اولیه تکمیل نشده و به همین دلیل از بیان جزییات معذورم.

مرگ کلاغ ها در بوستان غدیر قم روز چهارشنبه فیلمی در فضای مجازی از تلف شدن تعداد قابل توجهی از کلاغ ها در بوستان غدیر که چند کیلومتری از شهر قم فاصله دارد منتشر شد که نگران کننده به نظر می رسید.

با حضور در محل این پارک و گفتگو با چند پارکبان، آنان این اتفاق را تکذیب نکردند اما می گفتند که حادثه برای روز سه شنبه 8 مرداد است و تعدادشان هم طبق آنچه که گفته می شود 200 عدد بوده صحیح نیست و به این تعداد نبوده است.

لاشه چند کلاغ در محوطه خاصی از پارک بر روی زمین افتاده بود و بیشتر آنها جمع آوری شده بودند، اما همین تعداد باقی مانده نیز بوی بسیار متعفنی داشتند.

به گفته دامپزشک اداره کل دامپزشکی استان قم در سال های اخیر چنین اتفاقی گزارش نشده بود و قرار شد پس از نمونه برداری و انجام آزمایش های تخصصی نتیجه مشخص شود.

وی عنوان کرد: تعداد این کلاغ ها 30 عدد بوده و علت آن هنوز مشخص نیست تغییر اقلیم باعث افزایش ناامیدی می شود طبق مطالعات جدید پژوهشگران دانشگاه استنفورد آمریکا، گرمایش جهانی زمین نقش زیادی در افزایش ریسک خودکشی دارد.

پژوهشگران آمریکایی با مقایسه دمای هوا و نرخ خودکشی چندین دهه قبل هزاران منطقه آمریکا و مکزیک، دریافته اند که افزایش دما تا سال 2050 می تواند باعث خودکشی بیش از 21 هزار در آمریکا و مکزیک شود.

اخیرا محققان دانشگاه استنفورد آمریکا با بررسی حدود نیم میلیون توییت، دریافته اند که افزایش گرمای هوا، نقش زیادی در ازدیاد نرخ خودکشی و همچنین بکارگیری جملات افسرده در شبکه های اجتماعی دارد.

آنها با بررسی توییت کاربران دریافته اند که استفاده از کلمات نا امید کننده تنهایی و خودکشی در زمان های گرم سال به مراتب بیشتر از هر زمان دیگری است.

بطری های پلاستیکی را دوباره پر نکنید! در حالی که اکثر افراد تصور می کنند پر کردن دوباره بطری های یکبار مصرف پلاستیکی با آب، اقدامی سازگار با محیط زیست است، کارشناسان هشدار داده اند خطرات این کار می تواند بسیار بیشتر از منافعش باشد.

بیسفنول آ که معمولا با BPA شناخته می شود، یک ماده شیمیایی است که برای تولید پلاستیک مورد استفاده قرار می گیرد.

این ماده شیمیایی مضر می تواند مشکلات عمده سلامتی از جمله ابتلا به سرطان، ناباروری و عدم تعادل هورمونی را به همراه داشته باشد.

اما خطرات احتمالی بطری های پلاستیکی به همین جا ختم نمی شود.

در مطالعه ای که توسط محققان دانشگاه ایالتی نیویورک در فردونیا روی بیش از 260 بطری پلاستیکی انجام شد، مشخص گردید که 93 درصد از این بطری ها حاوی میکروپلاستیک ها یا ذرات پلاستیکی بسیار کوچک هستند.

علاوه بر این، بطری های پلاستیکی آب معدنی از پلی اتیلن ترفتالات ساخته شده اند و وقتی گرم شوند دو ماده شیمیایی آنتیموان و” بیسفنول آ”را آزاد می کنند.

نکته مهم در رابطه با بطری های پلاستیکی این است که آنها هم مانند تمام ظروف مخصوص نوشیدن، با دهان و دست ما و میکروب های آنها در تماس هستند.

دهانه این بطری ها بسیار کوچک است و تمیز کردن آنها را دشوار می کند.

محیط مرطوب دهانه این بطری ها می تواند محلی برای رشد و پرورش باکتری ها باشد.

گامی دیگر در جهت تحقق شعار 80 میلیون محیط بان جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست از صدور کارت همیار محیط زیست خبر داد و گفت:در گذشته سو استفاده هایی از کارت همیار محیط زیست می شد اما صدور کارت های جدید به صورت بر خط انجام می شود تا دیگر امکان سوء استفاده فراهم نشود.

وی در خصوص روش اخذ این کارت گفت: افراد متقاضی بالای 18 سال با داشتن شناسنامه و کارت ملی به اداره های محیط زیست استان مراجعه کنند پس از پر کردن فرم ها و احراز هویت نام آنها در سامانه قرار می گیرد، در صورت تایید نهایی یگان ظرف یک ماه کارتشان صادر خواهد شد.

نیم قرن اخیر مصرف گوشت و لبنیات 85 درصد مردم جهان سه برابر شده است آمارهای سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد “فائو” نشان می دهدطی نیم قرن گذشته “از سال 1965 تا 2015 میلادی” نشان می دهد که سرانه مصرف گوشت، شیر و سایر لبنیات در کل جهان حدود دو برابر افزایش یافته است.

با این حال، نرخ تغییرات در کشورهای توسعه یافته سه مرتبه بیشتر از کشورهای در حال توسعه است.

میانگین سرانه مصرف گوشت در کشورهای در حال توسعه در سال 1965 حدود 28 کیلوگرم در مقابل 186 کیلوگرم در کشورهای توسعه یافته بود.

سرانه مصرف گوشت در کشورهای در حال توسعه به 55 کیلوگرم رسیده و تا سال 2030 به 66 کیلوگرم افزایش خواهد یافت.

این نرخ در کشورهای توسعه یافته 217 کیلوگرم بوده و تا سال 2030 به 221 کیلوگرم خواهد رسید.

همچنین میانگین سرانه مصرف شیر و دیگر محصولات لبنی در کشورهای در حال توسعه در سال 1965 حدود 10.

2 کیلوگرم در مقابل 61.

5 کیلوگرم در کشورهای توسعه یافته بود.

سرانه مصرف شیر و دیگر محصولات لبنی در کشورهای در حال توسعه به 41.

3 کیلوگرم رسیده و تا سال 2030 به 45.

3 کیلوگرم افزایش خواهد یافت.

این نرخ در کشورهای توسعه یافته 95.

7 کیلوگرم بوده و تا سال 2030 به 100.

1 کیلوگرم خواهد رسید.

با وجود اینکه مصرف گوشت و لبنیات در کشورهای توسعه یافته سه برابر کشورهای در حال توسعه است، اما سرانه مصرف این محصولات در کشورهای در حال توسعه در نیم قرن گذشته حدود 300 درصد رشد یافته است.

این در حالی است که کشورهای در حال توسعه و کشورهای در حال گذار در همین مدت نرخ رشد 10 تا 40 درصدی را تجربه کردند.

کلید واژه ها: محیط زیست – سازمان حفاظت محیط زیست – حفاظت محیط زیست – لقاح مصنوعی – زیست – محیط – زاینده رود – مصنوعی – سخنگوی قوه قضاییه – دریاچه – زاینده – انقراض – تولد – ماهی – باغ وحش – قوه قضاییه – برنامه های مدیریتی – شیلات – آفریقای جنوبی – مدیریت – عناوین – گوشت – افزایش – لبنیات – مصرف – برنامه – شکایت – اداره – ایران – دریای خزر

لینک منبع

قالب وردپرس